09-08-07

Op pensioen

Sinds maandag 6 augustus 2007 is Eiko op pensioen. Op dat moment werd Valéas namelijk officieel mijn hulphond en mocht hij mee met mij op stap. En op stap zijn we de voorbije dagen wel geweest! Weet u, Eiko heeft me jaren onbewust aangemoedigd om op stap te gaan en meer te durven, maar de laatste tijd bleef ik meer thuis omdat zij geen zin had om op stap te gaan of de lange wandelingen niet meer aan zou kunnen. Maarten verwoordde het mooi: nu neemt Valéas Eiko's taak over met zijn jeugdig enthousiasme en praktisch eindeloze energie.
Hij is echter wel minder zelfverzekerd dan mijn Eikootje. Eiko wist altijd perfect wat ze wou doen en op een of andere manier straalde ze haar zelfzekerheid op mij af. Zoals mijn eerste busrit: Eiko is niet bang op een bus, waarom zou ik dat zijn? Bij Valéas moet ik meer op mezelf vertrouwen. En eens ik er klaar voor ben om de uitdaging aan te gaan, staat hij kwispelend klaar om me bij alles te helpen wa ik niet zelf kan!

Tijdens de stage vertelde Caroline me nog een anekdote die ik haar meer dan zes jaar geleden vertelde. "Super zo'n hulphond, nu kan ik eindelijk met de deuren gooien." Nu denkt u misschien dat ik de deur voordien niet zelf kon sluiten, maar dat is fout: de deur dichtvlammen kon ik al een poosje. Het groot probleem was dat ik op die manier mezelf opsloot: ik kreeg die deur nadien niet meer open... Toen Eiko bij me was komen wonen, kon ik met een gerust hard slaan met die deuren. Als ze in de kamer was, trok ze ze open. Als ze nog buiten de kamer stond omdat ik de deur te snel dicht deed uit 'colère', deed ze die gewoon open van de andere kant!

Waar Eiko nu is? Normaalgezien laat papa haar in de voormiddag enkele uurtjes thuis opdat ze wat zou kunnen rusten: na het ontbijt kruipt ze namelijk steevast terug in haar bedje. Rond de middag gaat hij haar oppikken en mag ze mee op stap naar papa's bureau waar ze kan genieten van de zon die door de ruiten schijnt... Het lijkt me zalig zo'n luilekkerleventje vol 'mogen' en zonder teveel 'moeten'.

10:16 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Gefeliciteerd Kootje met je welverdiend pensioen! En geen zorgen want Valeasje neemt je rol moeiteloos over. Als hij tenminste niet aangevallen wordt door stofzuigslangen en rinkelende kottelefoons. ;)

Gepost door: A-C | 09-08-07

proficiat Eiko Ik heb mijn glas water hier op jouw pensioen. Wat een zalig leventje heb jij toch... Maar dat heb je ook wel verdiend, na al die jaren trouwe dienst... Laat het werken nu maar aan die onbezonnen blonde jonge god over, die moet zijn sporen nog verdienen ;-)

Gepost door: josie | 09-08-07

Veel geluk allebei! Wat een mooie verhalen zijn er te lezen op je weblog! Ik lees ze met plezier, terwijl ik me wel realiseer dat er achter het verhaal van het met pensioen gaan van Eiko ook een hoop verdriet schuilgaat.

Daarom wil ik jullie allebei heel veel geluk wensen in de nieuwe situatie!

Groetjes,
Petra

Gepost door: Petra | 09-08-07

Een mooi afscheidverhaal, ook al hoop ik wel dat we nog wel eens hier wat mogen lezen over Eiko en het pensioen.

Ik herken het heel erg dat je zekerheid kreeg van Eiko. Ondanks dat Djuna die zekerheid niet heeft (is wat angstig), geeft ze mij toch de zekerheid, omdat ik niet alleen ben. En hoe meer weken er verstrijken, hoe meer Djuna zekerder wordt en hierdoor ik ook. Kortom, ik denk dat het met Valeas en jou ook wel goed komt.

Wij blijven jullie 3en volgen!

Gepost door: Chantal | 09-08-07

Succes Dit is nu waarom ik graag aan hatchiko een bijdrage stort ! Ik ben enorm trots dat ik aan iets dergelijks een kleine bijdrage kan maken !! Ik heb je blogje nog niet zo lang geleden ontdekt, maar ik kom altijd graag effen bijlezen. Enne Eiko is in goede handen !

Gepost door: Chris & Miss Poppy | 10-08-07

Hoop dat Eiko haar niet teveel achteruit gestoken voelt nu, ookal is ze niet de hele dag alleen, tzal toch wennen zijn,... Wennen voor u met de nieuwe hond, maar vooral ook voor Eiko. Ik zou het niet kunnen (de ene achterlaten en een andere nemen) maar dat weet je al, dus ga er niet over uitwijden. Toch proficiat, met de nieuwe aanwinst!

Gepost door: Maggy | 10-08-07

Op pensioen? Dat verdient een cadeautje. Neem een kijkje op mijn blogje en misschien zit er wel een luxeweekend voor twee in Vlaams-Brabant in. Eiko mag zeker mee. Ik kijk uit naar je reactie. Groetjes.

Gepost door: Lieven | 11-08-07

afspraak met de 4 hondjes? Nog eens een dikke proficiat. Je hebt Valeas wel verdiend want je hebt de stage waarschijnlijk weer met glans doorstaan. En we proberen nog een af te spreken met de 4 hondjes als t kan: Beer en Valeas en de 2 gepensioneerden: Chas en Eiko.

Gepost door: Kristoff & Opium | 12-08-07

Hallo Daphne, Valeas en Eiko :-)

Hoegaat het nu, een paar dagen nadat valeas zijn leven bij jou is begonnen? Zal vast wennen zijn, voor allebei...maar ook een hoop plezier. Eiko zal wel genieten van haar nieuwe leven en alle aandacht en knuffels die ze nu wel mag van alle mensen om haar heen.

Veel succes met Valeas en een knuffel voor Eiko,

Saskia en Yunah :-)

Gepost door: Saskia | 13-08-07

gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. ik hoop dat hij je zoveel plezier bezorgt als Eiko.
vanaf vrijdag begint Wenzl ook aan zijn eindsprint en kan hij hopelijk einde dit jaar ook iemand gelukkig maken. Veel succes met Valéas. (heb je geen foto van hem ?)

ps : ik ben trouwens vorige week nog eens langs geweest bij Tineke en Rikou en het was geweldig om ze nog eens terug te zien.

Gepost door: carine en Wenzl | 14-08-07

Ik vraag me eigenlijk af hoe Eiko zich nu voelt. Zou zij beseffen dat ze nu met pensioen is? Het zal toch wennen zijn voor haar, om nu minder tijd met jou door te brengen, maar het is waarschijnlijk net zo zeer voor jou wennen. Hoe gaat het met de nieuwe hulphond?

Gepost door: Kristel | 14-08-07

Geniet van je pensioen Eiko en aan Daphné en Valéas veel plezier samen

Gepost door: Cat | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.