31-07-07

vierde en vijfde stagedag tijdens de vakantie aan zee

Sinds gisteren zit de vakantie aan zee erop. Maarten, Eiko en ik hebben véél gewandeld, vele uitstappen gedaan - waarbij de kusttram een snel, budgetvriendelijk en uiterst toegankelijk vervoersmiddel bleek te zijn -, weinig in de zon gelegen omwille van de afwezigheid van de zon of de aanwezigheid van een sterke zeebries, toffe mensen ontmoet, etc. Op de foto's zie je wel wat we allemaal uitspookten...

And Eiko never caught the ball

You were saying?

Eiko and Einstein

Eiko adores Einstein

Ondertussen zijn ook de vierde en vijfde stagedag om met Valéas te leren werken, reeds voorbij gevlogen. Het ging steeds beter, alhoewel ik van mezelf vind dat ik nog teveel fouten maak: ik veronderstel dingen die misschien wel kloppen voor Eiko maar bij Valéas niet nodig zijn of zelfs niet lukken op die manier. Ik voel me dan een vreselijk slechte baas voor hem. Ik besef wel dat iedereen fouten maakt, zelfs wie al jaren zijn hond heeft. Toch voel ik me er nog te schuldig over, wat ons humeur helemaal niet ten goede komt...
Gelukkig ging het elke dag een stukje beter. De vijfde zaterdag herkende hij me al duidelijk, was hij erg blij me te zien en kwam hij ook vrolijk kwispelend af telkens ik hem bij me riep! Morgenavond start het intern deel van de stage: vijf dagen intensief cursus volgen, trainen met de honden zowel in het centrum als op lokatie, naar elkaar toegroeien, etc. Indien we op de laatste dag slagen voor het theoretisch en praktisch examen én de intstructeurs het veilig achten voor zowel Valéas als ikzelf om samen zonder begeleiding van hen de wijde wereld - voorzichtig welliswaar - in te trekken, krijgt hij zijn officiële jasje en pasje en mag hij met mij mee naar huis. Op het moment dat Valéas mijn gediplomeerde hulphond wordt, gaat Eiko officieel op pensioen. Eigenlijk is madam Eiko de laatste weken aan zee al half op pensioen: alhoewel ze me nog overal vergezelde op uitstap, werkte ze nog amper. Het echte werk kan ze al eventjes niet meer aan en op vakantie wou ik niet meer aandringen, zagen maar vooral superhard aanmoedigen om bijvoorbeeld toch nog die gsm op te rapen ook al ligt ze daar zo zalig te zonnen.
Eiko gaat vanaf morgenavond mee met mijn zusje Florence die onlangs haar hond Fado verloor, omdat mijn ouders nu nog op reis zijn. Ze beloofde er goed voor te zorgen, haar niet te laten ontsnappen en haar voldoende mee te nemen op stap opdat ze gelukkig zou blijven. Eten, aandacht en voldoende afwisseling: die drie dingen samen maken Eiko intens gelukkig. Indien ze dan ook nog veilig is, ben ik ook gelukkig én gerust. Vandaag bleek alweer hoe gek Eiko is van mijn zusje, zeker nu Flo haar niet meer moet negeren! Eiko liet zich gewillig borstelen, haar oren verzorgen - jaja Liesje en A-C, jullie lezen het goed, gewillig - en speelde zalig blij met een tennisbal. Voor de rest ligt miss al de hele dag te genieten van het zonnetje... Vrijdag gaat Eiko waarschijnlijk zelfs mee met Flo naar Leuven!
Als dat geen zalige start van haar pensioen is, weet ik het ook niet meer!

17:37 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Welkom terug... Hoi Daphne en Eiko,

welkom terug! Lekker dat jullie met zijn drietjes zo'n fijne tijd hebben gehad. En nu mag je vanaf vanavond alweer weg...de interne training gaan volgen, spannend! Ik hoop dat alles goed gaat en dat jij en Valeas een mooi begin kunnen maken met het samenwerken. En fluister Valeas maar vast in zijn oor dat hij straks nog veel meer leuke dingen mag gaan doen...zoals de gordijnen open- en dicht doen ;-)

Veel succes de komende dagen en een knuffel voor Eiko,

Saskia en Yunah :-)

Gepost door: Saskia en Yunah | 01-08-07

Veel succes! Dat komt zeker allemaal in orde met Valéas. In Heverlee duim ik alvast enorm. Ik kan niet wachten om Valéas eens te ontmoeten.
Voor de rest heb ik maar één ding te melden aan Eiko: overloper! Ik heb dat x keer gedaan waarbij de oren zo'n spel waren. Pffffffffffft... Nu ja, de volgende keer dat ik haar zie wordt ze ook overladen met knuffels zenne.

Veel succes,
A-C

Gepost door: A-C | 01-08-07

Bravo Eiko, Daphné en Valéas! Schitterende kerel, die Valéas, ben heel benieuwd hoe jullie samen zullen evolueren...
Goed gedaan jij ook, blok, examens, en dan weer studeren met de honden... Druk leven.
En ten slotte dikke aai aan Eiko, ze zal wel genieten van haar pensioen, dat ze dubbel en dik verdiend heeft...

Gepost door: josie | 03-08-07

Hoi, Wat een prachtige foto van Eiko die laatste waar ze naast dat standbeeld zit met haar hoofd op zijn boek. Ik vind het een sprekende foto voor nu. Ik ben moe. Fijn dat jullie zo heerlijk op een rustige manier kunnen wennen aan een jonge, wildebras 'niewe'hulphond. Niet van pats boem, nee, het gaat liefdevol op een rustige manier voor jullie allemaal.
Fijn dat jullie ook nog een goede vakantie hebben gehad.
Enne, succes deze week en de komende tijd met Valéas (trouwens schitterende naam!)
Groeten en knuffels van het Doggieshuisje.

Gepost door: Vrouwtje van Doggieshuisje | 07-08-07

De commentaren zijn gesloten.