15-07-07

Derde stagedag: Valéas!

Tijdens de derde stagedag trainden we in de voormiddag opnieuw met verschillende honden. Opnieuw ging het goed met allemaal en opnieuw ging het weer anders met die honden waar het de tweede zaterdag 'speciaal' mee ging. Ze luisterden nog steeds goed naar me en werkten graag voor me maar dat 'dit is het' gevoel had ik niet echt bij een van de honden. Het was dan ook 's middags enorm moeilijk voor me om een top 3 neer te pennen. Uiteindelijk schreef ik er nog iets bij in de zin van 'Niet elke hond toont wie hij/zij is vermoed ik en niet elke hond toont zijn liefde zo heel duidelijk met likjes of tedere blikken. En liefde moet ook zowiezo nog groeien...'
Na de middag kreeg ik als laatste mijn hond (voorlopig) toegewezen. Ik was even stil toen ik Valéas bij me mocht roepen. Ik had geen flauw idee wie ik zou krijgen, maar had écht niet gedacht dat hij het zou worden. Hij stond dan ook niet in mijn top 3. Valéas is een grote rosse Golden Retriever reu. Ik wist wel dat hij zijn ware aard niet had prijs gegeven op de voorbije zaterdagen en dat hij diep vanbinnen helemaal zo geen blafferige aandachtzoeker (ook te lezen in de Hachiko hulphondengazet) was als hij had laten uitschijnen. Eens hij mocht werken en een taak kreeg die hij goed uitvoerde, liep hij stil doch fier als een gieter rond, zwaaiend met zijn grote pluimstaart. Daar hij geen contact zocht met me, dacht ik dat hij niet van me moest hebben. Hij is echter blijkbaar een beetje traag op dat vlak: in de namiddag, toen ik enkel nog met hem werkte, voelde het al veel beter aan.
Toen werd ook duidelijk dat hij geen doetje is, een Golden met een grote scheut Labrador-karakter: wat koppig, niet overdreven aanhankelijk, ietwat eigenzinnig, etc. Ik zag al snel in waarom ik aan hem was gekoppeld en wat de instructeurs zagen, zien en voorzien. Ze kennen hem en mij, weten hoe graag hij werkt en bijleert, weten hoeveel ik hem wil bijleren en laten werken, hoe hij kan zijn en zijn ware aard verborgen hield tijdens de stagedagen.
Ik vertrouw hen, ik vertrouw hem en ga er dan ook de volle 100% voor.
Ps: Er werd al opgemerkt dat hij hetzelfde kleur van haar had als ik...

12:40 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

FOTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO's!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Vroni | 15-07-07

Daphne,
dikke prociciat met uw nieuwe aanwinst! Veel succes en geluk in alles wat jullie ondernemen en doen.Dezelfde haarkleur?Mmmmmmmmm
Bij ons zeggen ze, een mooi rostje is ook schoon.
Ik heb er hier nog in huis die deze haarkleur vertegenwoordigen.Alé, een stuk spanning is eraf nu, dus.....GA ERVOOR

Gepost door: cathy | 15-07-07

Oxer welke ik eerst wou was ook roste grote golden, maar twerd Nox zwarte labrador.
Goldens zijn over het algemeen kalmer dan labradors, maar tis ne reu en die zijn dan weer wilder, heviger dan teven wat je nu gewoon bent,... Tzal zo ie zo hard worden de eerste maanden want tis dan om doen of die zal luisteren naar u!! Heb me dus vergist van naam, welke het zou worden, maar zat die in uw top 3? En wie kreeg diegene dan welke ik dacht bij u te komen?
Succes

Gepost door: Maggy | 15-07-07

Ben ook erg benieuwd naar het snoetje wat bij de naam hoort. Hopelijk heb je gauw wat foto's!!!

Voor de rest wil ik je ook feliciteren met de nieuwe aanwinst. Wanneer krijg je Valeas (is het een mannetje of vrouwtje? Of lees ik daar nu grandioos overheen?) mee naar huis?

Groetjes en succes verder!

Chantal

Gepost door: Chantal | 15-07-07

Proficiat!

Gepost door: Kristoff & Opium | 15-07-07

Van Harte! Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe hond. Lijkt me wel even doornijten als ik zolees hoe verschillend Eiko en Valéas zijn. Wanneer mag je hem ontvangen?

Gepost door: Suus | 16-07-07

Gefeliciteerd! Daphne,

gefeliciteerd! Hoe gaat het nu verder? Eerst nog meer oefendagen met Valeas samen, voor hij bij jou komt?

Dikke knuf voor Eiko,

Saskia en Yunah :-)

Gepost door: Saskia | 16-07-07

Hoe het verder gaat... Eerst oefen ik nu nog 2 zaterdagen met hem waarna we 5 dagen intern verderoefenen (ook op locatie enzo) en examen afleggen (praktijk en theorie). Indien alles goedgaat mag hij daarna met mij mee naar huis.

Liefs,

Daphné en Eiko

Gepost door: Daphné | 16-07-07

Foto Hoi Daphné, ik ben ook wel een beetje nieuwsgierig naar een foto van je nieuwe hulphond. Jullie zullen nog wat op elkaar ingespeeld moeten raken, maar ik ben er zeker van dat jullie snel goed zullen samenwerken.

Gepost door: yab | 16-07-07

valeas Kweet mocht geen namen enz vermelden, maar keek nog eens in de hhg, ist die uiterst rechtse golden?
Die lijkt me het meest roste (zwart/wit foto).
Als je wil kan ik die foto voor je scannen, je geeft maar seintje.

Gepost door: Maggy | 16-07-07

Proficiat... ... jullie worden vast en zeker een onafscheidelijk koppeltje... We zijn benieuwd naar de fotootjes van je nieuwe aanwinst...
Vele groetjes en tot gauw...

Gepost door: Sven | 18-07-07

proficiat he! ik vind het superleuk voor je dat het allemaal goed gaat & veel succes nog he!!!

Gepost door: Eva & Poesti | 31-07-07

Wat grappig, de gelijkenis in jullie haarkleur was het eerste wat mijn op viel. Hopelijk gaan jullie in heel veel aspecten op elkaar lijken!

Succes en veel geluk,

Mieke, Luca en Boeffie

Gepost door: Mieke, Luca en Boeffie | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.