08-07-07

Tweede stagedag: verwarrend, verrassend en vermoeiend

Gisteren ging de tweede stagedag door. Net als vorige week, oefenden we met alle honden die 'in de running' zijn. Net zoals ik had voorspeld, ging het niet supergoed met die honden waarvan ik dacht dat we vorige week 'klikten'.Alhoewel ik dit had verwacht, was het erg verwarrend en vermoeiend. Andere honden waarmee het vorige week 'gewoontjes' of zelfs 'minder goed' ging ten opzichte van de anderen, deden gisteren alles voor me en wouden vooral dolgraag dicht bij me zijn. Eentje kwam zelfs al huppelend recht op me afgestormd toen ik hem/haar riep. Een andere plakte als kleefband aan me toen ik hem/haar op mijn schoot had gevraagd en stak zijn/haar neusje tot onder mijn oksel alsof hij/zij wou zeggen 'ik zie u niet dus zie jij mij niet dus mag ik hier blijven hangen, hé?'. Van beide honden had ik zo'n gedrag totaal niet verwacht waardoor ik er zelfs even stil van werd...

Na de stagedag ging ik met Maarten mee naar het trouwfeest van zijn neef Kristof met Lenny. Het was een supermooi feest en erg lekker eten. Ik was jammergenoeg wel doodmoe en had daar af en toe wat last van. Ik had niet zo goed geslapen die nacht, was al vroeg uit de veren om op tijd te zijn op de stagedag en was de hele dag druk in de weer geweest met de honden. Eiko was 's avonds toch nog erg kalm, alhoewel ze overdag de hele dag had gerust. Ze sliep flink gedurende het hele feest en gedroeg zich erg voorbeeldig wanneer ze wakker was. We waren dus samen rustig en stilletjes... Dit wil niet zeggen dat we ons niet hebben geamuzeerd! In tegendeel zelfs! Nogmaals proficiat, Kristof en Lenny en danku voor het leuke feest!

Vandaag vierden we bij Maarten thuis het feit dat hij zijn eerste diploma behaalde. Nu volgend jaar een schakeljaar waarna nog een masterjaar zal volgen... Ook vandaag was het eten erg lekker en hebben we ons geamuzeerd, ook al was ik nog altijd redelijk moe. Eiko was ook daar erg flink: de hele middag versperde ze Ziëra de poes de doorgang naar de keuken. Ziëra durfde niet passeren langs het grote harige beest dat voor de keukendeur lag terwijl het grote harige beest verbaasd kwispelend lag te kijken naar die kat die telkens plots rechtsomkeer maakte. Gelukkig lag Eiko daar want anders hadden we waarschijnlijk niet zo rustig kunnen eten ;-).
In de namiddag maakten we een lange wandeling. Ik hield Eiko's leiband gedurende meer dan de helft van de wandeling in mijn hand waardoor ik haar heel stipt kon corrigeren wanneer ze probeerde voor te lopen. Eiko had gelukkig al snel door dat ik niet zou toegeven waardoor corrigeren eigenlijk slechts in het begin van de trip nodig was. Na een uurtje wandelen kreeg ik echter kramp in mijn schouder daar haar leiband redelijk kort is nu ik hoger zit in mijn nieuwe rolstoel. Toen ik haar leiband aan de stoel vasthing, bleef ze gelukkig netjes volgen! Ze was erg flink en heeft ook genoten van de wandeling omdat ze goed uitgerust was daar we de laatste dagen geen grote uitstappen hadden gemaakt. Ze ligt nu wel al enkele uurtjes te slapen als een roosje...


Opmerking/update: Ik heb bewust nog steeds geen enkele naam vermeld. Wie namen weet, gelieve die hier dan ook niet te plaatsen. Wie de honden niet kent, heeft hier toch niks aan. Het is enkel verwarrend. Het spijt me van de gewiste reactie, ik had dit eerder moeten vragen.
Ik heb trouwens nog steeds geen flauw idee wie me zal worden toegewezen. Wat wie ook speculeert, een lichtjes verschillende redenering geeft een totaal andere uitkomst. Enkel de trainers zagen genoeg om hierover te kunnen oordelen vermoed ik. Tijdens de training ben je zo druk bezig met de honden dat je achteraf er echt geen idee meer van hebt. Vanop afstand is het voor de trainers hopelijk duidelijker...
Nog drie keer slapen...

19:46 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ik ben blij dat de 2de stagedag goed is verlope!
ik denk dat het normaal is dat het nu beter met andere hondjes gaat dan met die van de vorige keer! je moet ze nog wat leren kennen he! ik heb net hetzelfde meegemaakt! de eerste zaterdag vond poesti eigenlijk helemaal niet zo tof, ik dacht dat het niet ging lukken tussen ons. maar de 2de zaterdag wwaren we al heel wat beter samen! en je ziet wat er nu van geworden is he.. :-D nog zéér veel succes. het zeal allemaal wel goed aflopen. laat nog iets weten groetjes

Gepost door: Eva & poesti | 10-07-07

Nox was pas men derde keuze en net hij werd het, ik wou altijd Oxer de eerste weken... Mss klikt het volgende week met nog een andere?! Uiteindelijk ist toch caro enz die de keuze maken welke het wordt.
Over Eiko in de hand te nemen om te corrigeren heb ik toch mijn bedenkingen, ik ken u toch beetje en uw kunnen ook dus, vind het beetje verrassend positief... Maar tzal wel weer aan mij liggen...

Gepost door: Maggy | 10-07-07

. 'k Hoop dat je ondertussen goed geslapen hebt en niet meer zo moe bent. :) En natuurlijk dat Eiko zich nog altijd zo voorbeeldig gedraagt.

Gepost door: Anneke | 11-07-07

Spannend hoor... Spannend hoor, Daphne.

En het is inderdaad moeilijk om zelf, als je zo intensief bezig bent met de honden, een objectief oordeel te kunnen vellen. Trainers, die vanaf een afstandje toekijken, bouwen een hele goede indruk op van een bepaalde combinatie. Mijn "match" is ook en uitsluitend gebasseerd op de inschatting van de trainer en die inschatting is prima geweest :-)

Veel succes...ben heel benieuwd,

Knuf voor jou en Eiko,

Saskia :-)

Gepost door: Saskia | 12-07-07

Gewist De naam die ik vermelde van hond, was enkel een vermoeden, naar de omschrijving in de hulphondengazet... Maar soit!
Ik noem geen hondennamen meer of mijn vermoeden en we zullen zien. En dat ik liefst die scheper zou hebben snap ik helemaal niet wat daar mis aan was, omdat hier te zetten?!

Gepost door: Maggy | 12-07-07

Sorry Ik kan enkel volledige reacties verwijderen, geen reacties aanpassen noch deels verwijderen.

Ik weet waarop je je naam baseerde (mijn omschrijving en die in de gazet), enkel, hier geen namen aub: wie de honden kent, weet over wie ik het heb. Wie de honden niet kent, verwar ik er enkel mee merkte ik al.

Dat je liefst de witte herder zou hebben daar heb ik niks op tegen. Ik had ook hopen ideeën over de honden vooraf, zonder hen gezien te hebben. Die ideeën zijn compleet veranderd: op basis van uiterlijk of omschrijvingen ofzo, weet je bitter weinig. Als je ermee werkt, merkt men pas of het echt klikt of niet.

Groetjes,

Gepost door: Daphné | 13-07-07

Je hebt toch altijd een uiterlijke voorkeur, althans ik toch, wou altijd de grootste toen Oxer, bv ouska (in mijn stage) vond ik veeeeel te klein, was maar zo groot als een beagle, zou ik nooit willen. Tenzij het echte beagle was dan die zo goed luisterde ;-)

Gepost door: Maggy | 13-07-07

De Mooiste... Zelfs daarover twijfel ik eigenlijk...
Vorige stage vond iedereen bij mij thuis 'de chocolat' de mooiste.
Ik wist echter dat die veel te wild en gek was voor mij en dat het met Eiko veel beter klikte. Over het uiterlijk heb ik me ook nu snel heen gezet: als hij/zij me graag ziet, lief is, graag voor me werkt en we gelukkig zullen worden samen, is het voor mij ideaal!

Gepost door: Daphné | 13-07-07

De commentaren zijn gesloten.