05-07-07

Geslaagd!

Na een overvolle zaterdag, een al even drukke zondag voor ons (Maarten en ik): alle kotgenootjes omkaderaars waren uitgenodigd voor een feestje met bijbehorende barbeque! Eiko bleef de hele dag rustig in de tuin, welliswaar op een van haar bekende uitstapjes naar het overburen na... Haar aandacht was netjes verdeeld tussen papa en mezelf, wat mij blijmaakte. Jammergenoeg konden mijn aaiende voetjes haar buikje slechts weinig bekoren... De barbeque daarentegen liet ze geen seconde alleen! Wie weet pikte de poes - Eiko zelf heeft nog nooit iets gestolen van een tafel - een worst en kon zij nadien het vet van de grond likken?! Op de foto genomen door Sheng is ze toch een echte hete hond - hotdog - hé?

hotdog


Maandag was een rustdag zowel voor Eiko als ikzelf. De kotgenootjes die waren blijven slapen en moesten gaan werken, waren echter reeds vroeg uit de veren, waardoor uitslapen er ook maandag niet in zat.

Dinsdag gingen Maarten, Eiko en ikzelf naar Hmc om mijn nieuwe rolstoel te laten aanpassen. Vijf uur later reed ik er buiten met een perfect aangepaste stoel met opgepompte banden, volledig opklapbare voetsteunen, kantelbesturing aan de linker kant, nieuw 'knotsje' voor de leiband van Eiko en de nieuweling, vervinnigde besturing, haakjes om mijn rugzak en dergelijke aan op te hangen, opgevuld Jay2 kussen, aangepaste vorm van het kussen van de rugleuning, afneembare plank voor boodschappen en zonder hinderlijke kantelwieltjes. Ook dinsdag was voor Eiko een rustdag daar ze slechts het magazijn binnenwandelde, een middagtukje deed en vijf uur later hetzelfde magazijn uitgeslapen weer buitenwandelde.

Woensdag was voor Maarten, Eiko en mezelf een erg drukke dag: ik mocht mijn resultaten gaan ophalen in het landbouwinstituut in Heverlee! Om half tien zaten we reeds op de trein. Na een kort bezoekje aan de Fnac, trokken we tijdens een lange regenbui richting Brasserie De Oude Kantien - we waren natuurlijk doorweekt na een half uur in de regen - waar we lekker aten samen met Anne-Catherine. Doordat Eiko uitgerust was en op restaurant een uurtje had kunnen bijslapen, was ze nadien opnieuw wakker! Voor, tijdens en na de proclamatie namen mijn vrienden uitgebreid afscheid van Eiko: het was gisteren namelijk haar allerlaatste dag op de universiteit als hulphond in functie: de eerste thesisdag valt namelijk na het einde van de stage bij Hachiko. Dit betekent niet dat ze Eiko nooit meer gaan zien! Eiko blijft bij ons thuis en komt zeker nog af en toe naar Leuven bijvoorbeeld als papa ons eens komt afzetten of oppikken met de auto, of wanneer zus Eiko eens meeneemt op stap! Een dagje op stap kan Eiko nog aan indien ze in een goede bui is, maar die moet dan wel voorafgegaan en gevolgd worden door enkele rustdagen, die ik haar jammergenoeg niet meer kan bieden zonder haar of mezelf tekort te doen.
Op de proclamatie meldde men ons dat wij geslaagd zijn voor ons vierde jaar! Ook bijna iedereen die ik ken uit mijn jaar is geslaagd, waarvoor een dikke proficiat!!!
Na een plaspauze op kot die echter uitliep omwille van opnieuw een enorme regenbui, trokken we terug naar Leuven centrum. Onderweg stopten we even aan Maarten zijn kot waar ik opnieuw verbaasd was over hoe super gesocialiseerd Eiko wel niet is: bij werken vlak naast zijn kot gebruikte men een superluide slijpschijf. Alhoewel we er vlak langs moesten passeren, bleef Eiko kwispelen alsof ze de slijpschijf niet eens had opgemerkt!
Na een half uurtje windowshopping in Leuven, trokken we richting het station van Leuven: dit is volledig overdekt en de hemel begon steeds grauwer te zien! Alhoewel we alledrie nog klaarwakker waren in het station, vielen we in de trein bijna of helemaal in slaap. Toen we waren aangekomen in Oudenaarde, waren we echter wat uitgerust, en stemde ik in om nog mee te gaan met papa. Hij ging die avond nog naar vrienden om hun vakantieroute te bespreken. Tegen al mijn verwachtingen in kwamen Bizzy en Eiko die avond redelijk goed overeen! Het aanmanende 'durf niet op mij te kruipen want IK ben dominant over u, remember?' geblaf van Eiko bleef beperkt. Ze speelden tot mijn grote verbazing zelfs vrolijk samen in de tuin!
Eens we thuis waren bleek wel dat Eiko totaal bekaf was. De avondlijke trip richting plasplein moest enorm worden aangemoedigd: ze slufte heen, plaste, slufte terug en liet zich op haar kussen vallen. Toen ik haar 's avonds nog een knuffel wou geven toen ze voor me stond, zag ik haar gezichtje vertrekken van de pijn als ze op mijn voetplank wou komen die slechts een tiental centimeter van de grond is. Ook vandaag gaat ze overal neerliggen. De combinatie van haar vermoeidheid en haar koppigheid maakt dat het vreselijk lang duurt voor ze een bepaalde taak uitvoert alhoewel ik alle registers opentrok die men me vorige week op stage opnieuw aanleerde... Gelukkig staat er vandaag en morgen weinig op het programma zodat ze kan uitrusten en ze dit weekend weer een actieve dag aankan!

18:29 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (37) |  Facebook |

Commentaren

'Eiko is m'n trouwe hulphond die me helpt met handelingen die ik niet of moeilijk kan.'
Ik snap niet waarom je hem dan toch laat vervangen of wisselen voor een andere hond
Dien hond moet gans den dag dicht bij u zijn, terwijl da je les hebt, dus geen wonder dat Eiko lui wordt. Van alleen stylos op te rapen en voor de rest oogjes dicht...
Ok dat de hond ouder wordt maar hem gewoon achterlaten bij je ouders, om hem toch niet te moeten teruggeven aan Hachiko, ik zou het niet kunnen, het is een deel van je leven geen werkpaard
Als dierenvriend zou je dat moeten weten. Een beest neem je niet voor even. Je zit op kot, studeerd met hulp, dus eigenlijk is eiko meer luxe en wil je nu gewoon een nieuwe
Tis genen auto da ge kunt omwisselen he
Ik zou het niet kunnen, Ik zou geen van mijn beesten kunnen achterlaten, nooit, voor niks

Gepost door: Julie | 05-07-07

Negeer dit aub...

Gepost door: ...³ | 05-07-07

Onmogelijk Julie, je kan onmogelijk weten waarover je praat. Lees de blog helemaal, dan weet je wat Eiko voor me doet behalve stylo's oprapen. Ik doe ook meer dan naar de les gaan: ik doe alles wat een persoon zonder handicap doet en ik laat me AMPER beperken door die rolstoel.
Als een mens op pensioen gaat, waarom een hulphond dan niet? Het is niet alsof ik ze in de sausissen laat draaien... Ze gaat niet terug naar haar gastgezin of een ander gezin via Hachiko, omdat ze gek is op mijn papa en in de toekomst met véél plezier met hem op stap zal gaan. Je zou ze moeten bezig zien...
Een hulphond kan niemand alle hulp bieden die hij nodig heeft: er is bij elk baasje zowiezo nog menselijke hulp aanwezig, maar is dat een reden om geen hulphond te nemen?
Indien je je beesten niet zou kunnen achterlaten, ook al is het (ook) voor hun eigen bestwil, heb ik medelijden met je huisdier(en): als ze lijden, wil je ze niet uit hun lijden verlossen indien dit betekent dat ze niet overal meer mee met je op stap kunnen en gezelschap krijgen van iemand anders dan jezelf?
Zie het zo: Eiko krijgt er een broertje/zusje bij!

Opnieuw nodig ik al diegenen die niet begrijpen waarom Eiko op pensioen gaat, uit om te komen kijken waarom deze beslissing werd genomen.
Stuur me gerust een mailtje! Ik heb momenteel vakantie en er zijn nog wel wat gaatjes in mijn agenda.

Gepost door: Daphné | 05-07-07

En voor de discussie terug wordt aangevangen... het zou misschien enigszinds beleefd zijn om hier niet verder over door te gaan...

zo kan deze blog es over andere zaken gaan zonder steeds terug te keren naar het zelfde (afgezaagde en eindeloze) onderwerp...

thx

Gepost door: ...² | 05-07-07

Negeren Daphné, ik denk dat je best dat soort kortzichtige en domme reacties negeert. Je kan nooit voor iedereen goed doen en sommige mensen zijn nu eenmaal gewoon idioot.

Geniet van je goede uitslag en veel succes op de stage met je nieuwe hulphond.

Gepost door: yab | 05-07-07

Volgens mij is ...2 en ...3 dezelfde, niet?
Het is niet omdat iemand een andere mening heeft dat die dom of kortzichtig is, vind ik! Ieder doet wat zich best uitkomt, dat is nu al duidelijk. Een hond houden tot laatste is ook niet gelijk aan laten lijden als die ziek zou zijn, wat een vergelijking?! Iemand die zijn dier graag ziet laat het niet lijden, laten we daar toch eerlijk in zijn.
Aanvaard gewoon ook een andere mening dan zal de discussie stoppen! Niet iedereen kan u aanmoedigen in uw beslissing. Dat zal je nooit verkrijgen. Ook ik zou het niet doen, maar het is uw keuze. Blijven verantwoorden is niet nodig je nam uw beslissing al dus...

Gepost door: Katia | 05-07-07

ik sluit me volledig aan bij Katia haar mening
ge hebt het toch al besloten van uwen hond te wisselen en 'achter te laten' bij u pa. Hoewel die hond gewoon is van dagelijks alle uren van de dag bij jou te zijn. Ik kan me inbeelden dat die hond niet gelukkig oud gaat worden zonder zijn echte baasje
maarja het is maar een hond...

Gepost door: Julie | 05-07-07

@Katia en yab Katia, dat die persoon een andere mening heeft, is duidelijk en daarmee heb ik totaal geen probleem.
Dat die persoon ongepast reageert op berichten die niet eens daarover gaan, raakt me echter enorm.

Ik zie Eiko lijden als ze overal met me mee gaat, maar ook als ik ze alleen thuis laat bijvoorbeeld bij de begrafenis van mijn oma! Ik wil haar gelukkig zien! Je zou haar echt moeten zien bij mijn papa... Ik neem zo snel mogelijk een reeks foto's, beloofd.

Yab, de kortzichtige en herhalende reacties negeer of wis ik in het vervolg, maar die reacties van mensen die het niet begrijpen en vragen om meer uitleg, zal ik blijven beantwoorden.
Dankje voor je succes enzo!

Gepost door: Daphné | 05-07-07

VERDOMME JULIE!
HET IS NOOIT MAAR EEN HOND!
Men zou je alle dieren moeten afnemen indien jij zo denkt!
De beslissing is natuurlijk al lang genomen! Ik zit al op stage en krijg al maanden negatieve commentaar van bepaalde personen, die zich blijkbaar echt niet kunnen inleven in mijn situatie en zich niet kunnen neerleggen bij deze beslissing.

Ik laat mijn hond thuis, net zoals je voorstelde. Wat is daar mis mee? Of er nu een opvolger, een persoonlijk assistent of een vriend meegaat op stap, wat maakt het verschil voor Eiko zelf?
Wat je misschien niet beseft, is dat Eiko al jaren hunkert naar de aandacht van mijn vader! Ze twijfelde erg lang tussen mijn papa of ik wanneer ze haar baas moest kiezen. Enkel toen mijn papa haar volledig negeerde, koos ze voor mij. Zaterdag nam papa haar mee en was ze dolblij.
Ik meen het, kom kijken en je zal het begrijpen.

Gepost door: Daphné | 05-07-07

Julie: rot op, het is ondertussen al lang duidelijk dat hier 1 persoon heel negatief doet en steeds kwetsender wordt, de nickname doet er ondertussen al niet meer toe...

kan deze blog nu eindelijk terug normaal een blog zijn, waar het onbeschofte schelden achterwege wordt gelaten! NIEMAND moet het eens zijn, maar dat punt is allang duidelijk dat sommigen (of zal ik het bij één persoon houden) het er totaal niet mee eens is en daarom iedere kans maar moet aangrijpen om hier onbeschoft, onbeleefd, boertig en idioot te komen doen...

iedereen die uitleg wil: vraag deze gerust! iedereen die een potje komt schelden: rot op, bol af en hou uw bakkes!

merci op voorhand

Gepost door: Tis genoeg geweest! | 05-07-07

Dag Daphné, Ik lees een leuke blog en zie een superleuke foto! Proficiat met je goede resultaat! Toch altijd een opluchting he als je "echt" aan de vakantie kan beginnen. Tenminste zo was het toch "in mijnen tijd" ;-) Ahum ;-)
Dat Eiko het ouder worden niet kan ontlopen lijkt mij nog altijd logisch. Dat had ik al meteen bij je eerste post over het nakend epensioen van Eiko. Ook blindengeleidehonden gaan met pensioen om exact dezelfde reden.
Persoonlijk kijk ik uit naar postjes en foto's later dit jaar van Eiko in haar nieuwe leven. Misschien een werkje voor je papa? ;-))
Groetjes,

Gepost door: An | 05-07-07

Jellow, Of te hallo Daph.
Gaan wij even allebei genieten van een geweldige vakantie? Oh jaaaaaaaaaaaa, wees daar maar zeker van! Nogmaals gefeliciteerd met de fantastische resultaten! Nu kunnen we echt beginnen met de ontspanning en voor jou af en toe wat inspanning. Dikke virtuele knuffel voor Kootje en hopelijk tot binnenkort!

Gepost door: A-C | 05-07-07

Joehoe! Gefeliciteerd met die mooie resultaten! Ge zijt "nen krak" :-)
Nu nog een goede hachiko-stage en dan genieten van een deugddoend verlof met je nieuwe kanjer!
Knuf voor Eikje!

Gepost door: Stien | 06-07-07

Proficiat zeg met je resultaten. Ik kijk uit naar foto's van Eiko (op rust) en je nieuwe "personal assistant" ! En nu, geniet van je vakantie !!

Gepost door: Chris, Woody & Miss Poppy | 06-07-07

@Tis genoeg geweest. Ik vraag me af wie hier wie verwijt, ok er zijn bedenkingen maar verwijten zie ik eerder langs de andere (uw)kant zoals bv rot op, kortzichtig, dom, hou uw bakkes, enz... Julie verweet volgens mij niet, ze zei "dat ze het niet zou kunnen wat ook". Wat is daar zo verkeerd aan?
Mensen zijn niet dom of kortzichtig omdat ze het niet zouden doen! Dan lopen er veel kortzichtige mensen rond. Zijn jullie dan alleen perfect met jullie mening?
En wie zou hier 1 persoon zijn, las meerdere met die mening, dit lijkt me meer veronderstellingen dan waarheid. Of spreekt u uit eigen naam? Zo een verhaal is als een brandend vuurtje en gaat snel rond dus is het normaal dat je meer reactie krijgt, ook van nieuwelingen via via.
Zoals ik al zei "ga door met jullie leven en laat het een les zijn dat er altijd verschillende meningen zijn en zullen zijn"!
Verder wens ik Daphne nog veel succes.

Gepost door: Katia | 06-07-07

@ Katia iedereen weet hier ondertussen wel al wie julie (of was het nu dirk?) is... en het is WEL verwijtend bedoeld, als je dat niet ziet, dan moet je dringend eens bij een optieker langs gaan! en waarom je er nu weer over begint...

en via via (via deze dirk/julie/... kzal ma beleefd blijven) is 1 iemand die mensen ronseld! das alles... en ik spreek uit IP adres wijsheid :)nieuwelingen zoals julie zou moeten zijn gaan hier niet op die manier komen den boel op stelten zetten, da weet iedereen!

"ge hebt het toch al besloten van uwen hond te wisselen en 'achter te laten' bij u pa. Hoewel die hond gewoon is van dagelijks alle uren van de dag bij jou te zijn. Ik kan me inbeelden dat die hond niet gelukkig oud gaat worden zonder zijn echte baasje maarja het is maar een hond... " = niet verwijtend? een argument dat reeds 15 keer weerlegd is! en nog steeds door deze ene persoon gebruikt wordt! vind ik persoonlijk kortzichtig! en alleen bedoeld om terug boel te komen stoken!

en nu genoeg derover...

Gepost door: Tis genoeg geweest! | 06-07-07

@ Katia "Ik snap niet waarom je hem dan toch laat vervangen of wisselen voor een andere hond
Dien hond moet gans den dag dicht bij u zijn, terwijl da je les hebt, dus geen wonder dat Eiko lui wordt. Van alleen stylos op te rapen en voor de rest oogjes dicht... "
is dit geen verwijt? of wat versta jij onder een verwijt

en wat kwam deze commentaar hier uberhaupt doen, was totaal nutteloos op deze post... dus was het om bewust er terug over te beginnen en kwetsen...

"Ok dat de hond ouder wordt maar hem gewoon achterlaten bij je ouders, om hem toch niet te moeten teruggeven aan Hachiko"
slaat compleet nergens op en is waarschijnlijk ook geen verwijt?

"Als dierenvriend zou je dat moeten weten. Een beest neem je niet voor even. Je zit op kot, studeerd met hulp, dus eigenlijk is eiko meer luxe en wil je nu gewoon een nieuwe
Tis genen auto da ge kunt omwisselen he "
kan dus volgens u ook niet als verwijt genomen worden?

1 zinneke da ni verwijtend is beschouwde gij precies als een niet verwijtende post... lijkt mij beke overdreven niet?

ow ja, en voor ge afkomt met die persoon bedoelt dat niet zo, dat weten we ondertussen al, daar moete ni over beginnen!

Gepost door: Tis genoeg geweest! | 06-07-07

Even iedereen bedanken die deze posts negeert en Daphné gemeend succes wenst (of ze het nu eens zijn met de keuze of niet!)

merci, ik ben er zeker van dat dat bij Daphné deugd doet!

Gepost door: Maarten | 06-07-07

IP adres wijzigd elke keer je van pc veranderd of op en af meld dus dat is geen basis, er kunnen ook meerdere op 1 pc werken, bv een gezin of op een werk ofzo?!
Ik persoonlijk denk niet dat Dirk en Julie dezelfde zijn, hun schrijfstijl is anders.
Het komt misschien beetje harder over dan jullie willen maar ben zeker dat die personen gewoon vanuit hun dierenliefde praten.
Ik ben niet vanzin hier te blijven neerschrijven, ken jullie tenslotte niet, ook Katia, Dirk of gelijk wie niet, ik kwam toevallig voorbij, wou dit enkel duidelijk stellen, hoe ik het zie. U moet alles zo negatief niet bekijken, mensen zijn niet allemaal slecht, echt niet!

Gepost door: Katia | 06-07-07

weer een reactie zonder op de grond van de zaak te antwoorden...

kheb zo het gevoel dat da hier de gewoonte wordt...

mensen zijn idd ni slecht, ma hun gedrag kan wel slecht zijn!

btw: Katia kent Katia ni? lijkt mij HEEL straf en een kemel van jewelste... en IP's blijven binnen een bepaalde "range" bij 1 pc... kweet waarover ik praat!

Gepost door: Tis genoeg geweest! | 06-07-07

Sorry dat was foutje wou te snel zijn, tuurlijk ken ik mezelf,... Ik bedoelde Dirk en/of Julie!!! U neemt wel alles heel letterlijk. Maar ga u laten want je weet toch alles beter blijkbaar, sjieck voor zo een jong persoon!

Gepost door: Katia | 06-07-07

Daphné, verlies de moed niet é! Kop op en trek je al dat gezever hier niet aan! Sommige mensen vormen blijkbaar een mening op grond van dingen die zij veronderstellen/aannemen/door een verkeerde bril zien en blijven er kost wat kost in volharden ondanks het feit dat er zaken weerlegd worden

Aan Dirk, Julie, Katia, ...: ik snap dat jullie een andere mening hebben en dit willen duidelijk maken, daphné zit misschien een rolstoel maar dom en hardhorig of hardlezig is ze in ieder geval niet! Een keer jullie standpunt duidelijk maken is meer dan voldoende! En iedere keer hetzelfde herhalen komt eerder neer op een wanhopig zijn en eigenlijk geen argumenten meer hebben. Ik zou dus zeggen bespaar jullie allemaal de moeite om honderde keer hetzelfde te zeggen...

Gepost door: Kirsten | 06-07-07

Je hebt gelijk Kristen blijven herhalen heeft geen zin, maar dit geldt voor iedereen.
Dus Maarten, Daphne, tis genoeg geweest, ...2, ...3, we kennen uw standpund ook, allang! Ik wou de gulde middenweg nemen, maar werd al snel bij Dirk enz gestuurd omdat ik het ook niet zou doen, dus... Maar ja missen is menselijk zeker?
We blijven andere mening hebben, sorry als dit niet goed uitkomt. We zijn ook maar mensen die van dieren houden, weet je?!
Bij deze adieu!!!
Vind het wel heel mooie foto van Eiko onder de bbq.

Gepost door: Katia | 06-07-07

Even nog vermelden dat het nog steeds Daphné haar blog is... dus dat zij haar verdedigd is wel normaal vermoed ik zo? en verder hoop ik dat dit onderwerp dan ook voor eens en voor altijd gesloten kan worden :)

Gepost door: Maarten | 06-07-07

DT Katia, Julie en Dirk, leer eerst zonder DT fouten schrijven alvorens u op het net te wagen!
Daphné, Eiko en de nieuwe assistentiehond, ik wens jullie het allerbeste.

Gepost door: caroo | 06-07-07

copy vorige posting man man man.... wat is dat hier allemaal.... wat valt hier allemaal te lezen.... lees regelmatig blogjes maar zet heeeeeeeel zelden een reactie... maar hier kan ik het nu toch niet laten.... en 'dirk' ik heb zo een indruk dat jij wel helemaal niet 'dirk' bent zenne want jouw schrijfwijze is mij te herkenbaar... maar alle doet er niet toe... ken daphne niet zo persoonlijk maar de enkele keer dat ik haar al zag zie ik dat zij een jong meisje is dat voor uit wil in het leven... nu had ik van hachiko toch begrepen dat onze 'hulphond' in de eerste plaats een meerwaarde aan ons leven moet geven... als eiko echt niet zo goed meer vooruit kan dan wil dat zeggen dat er voor daphne op dat moment geen meerwaarde meer is en dan moet er een keuze gemaakt worden en moet zei een ander hond hebben... en de oplossing van bij haar vader is toch de ideaalste oplossing die er maar kan zijn... als onze rolstoel morgen niet meer kan moeten we ook een anderen en als je over hulphond spreekt is dat hetzelde... dat heeft niets maar dan helemaal niets te maken mee het 'houden van onze hond'... als je enkel en alleen daarover spreekt dan had je geen hulphond maar een gewone hond....
dus daphne als dat jouw keuze is in samenspraak mee caro ben ik er 100% zeker van dat die keuze de goeie is... en staan er veel mensen achter jou... ik hoop ook mijn mixke tot de laatste snik bij mij te houden maar in mijn binnenste ben ik realist en moet ik de vraag durven te stellen hoever kan ik voor haar zorgen als zij niet meer kan als zij te ziek wordt.... en wat dan????
groetjes
Myriam

dez mail poste ik gisteren op het vorige verhaal... copieër hem nog maar eens want hij moest niet daar maar hier staan... en eerlijk gezegd het verbetert er niet op wordt nog erger... zou diegene die al die gal hier spuit een niet gewoon ophouden... dat ieder voor zijn/haar eigen deur veegt....
laat mensen doen hoe ze het willen dus Daphne laat de boel de boel en kies je eigen leven...
nog maals groetjes
Myriam

Gepost door: Myriam | 06-07-07

Een keuze maken, is precies dat...een keuze. Een ieder zal op een gegeven moeten moeten kiezen (niet alleen wat betreft hulphond op pensioen of niet, het hele leven zit vol met keuzes). En dat diverse mensen verschillende keuzes maken, is duidelijk. We maken keuzes gebaseerd op onze mogelijkheden/onmogelijkheden, onze persoonlijke situaties, onze gevoelens en inzichten. En niemand anders kan daar over oordelen want elke situatie is anders. Als iemand zegt, "ik, in mijn situatie zou de hond houden" dan is dat toch zalig als die mogelijkheid er is. Maar als iemand anders de keuze moet maken dat dit niet haalbaar is, dan hoor je daar als buitenstaander geen oordeel over te geven. Je hebt geen enkel inzicht in de redenen waarom het voor een ander geen haalbare situatie is de hond aan te houden. je hebt geen enkel inzicht in hoeveel pijn en verdriet het iemand misschien wel heeft gekost om uiteindelijk toch die keuze te moeten maken. Ik persoonlijk vindt het een heel dappere keuze en zeker geen lichtvoetige beslissing uit eigen belang.

Daphne, geniet van je vakantie en gebruik je energie op een manier dat het je wat oplevert en niet iets kost,

Saskia :-)

Gepost door: Saskia | 06-07-07

Ben blij voor Daphne dat ze zo gesteund wordt in deze strijd, haar beslissing, ookal denk ik er anders over, ... En spuug me gerust vol, bent al gewoon hier, ieder zijn mening.
Ik vind het wel jammer dat sommigen mij zeggen het nooit zelf te doen en hier anders praten!
Ik vraag me dan ook wat beste is?
1 Liegen en of zwijgen voor de rust of om repsect te krijgen zoals ik hier las, om graag gezien te zijn, erbij te horen, of 2 eerlijk te zijn.
Dat is ook de reden waarom ik hier minder en minder kom. Want weet soms niet wat denken van de reactie's hier.
Kritiek is niet leuk, maar aanvaardt het want dat is een deel in het leven, niet alles is rozengeur en manenschijn, ik krijg ook kritiek op mijn blog. Of ben ik nu weer de harde en de slechte?!
Btw ik ken Dirk/Katia/Julie niet want kan ook tss de zinnen lezen, ben niet achterlijk. Er zijn heus nog mensen die buiten hachiko deze blog lezen, kijk maar naar het kijkcijfer.

Gepost door: Maggy | 06-07-07

He Daphné,

Proficiat dat je het 4e jaar hebt gehaald.

Enne, hoe hebben ze de afneembare plank voor boodschappen gemaakt? Ik ben nog ook steeds op zoek naar zoiets.

Ik wil me niet te veel in de discussie mengen, maar ik wett 100% zeker dat je een goede beslissing hebt gemaakt met Eiko. Een beslissing die niet zomaar gemaakt is geworden en ook zeker pijn doet/heeft gedaan. Ik vind het juist super sterk van je dat je een nieuwe hulphond hebt aangevraagd en Eiko laat genieten van haar pensioen. Mensen die zeiken snappen niet hoe knap die beslissing is.

Groetjes Chantal en Djuna

Gepost door: Chantal | 06-07-07

felicitaties Jawadde, zo'n discussie hier, vergeef me dat ik ze vandaag niet helemaal lees en reageer, heb stress voor morgen ;-)
Enfin, ik kwam gewoon zeggen:
Proficiat dat je geslaagd bent!!!!!! Super!

Gepost door: Josie | 06-07-07

ps Daphne ik weet da je denkt dat ik Dirk, Julie en wie weet nog allemaal zou zijn, vernam net dat je het vroeg aan Kristoff!
Ik geef toe ik deel hun mening en heb verschillende mensen over uw blog verteldt, over de situatie, ook tegen mensen die vaak vertoeven in een cafe, Dirk enz kan via via deze weg hier komen... Mss ben ik extreem in mijn dierenliefde omdat ik het niet zou kunnen en mezelf beetje zou wefcijferen omwille van men dier?!
Maar ik praat onder mijn naam, ookal krijg ik de volle lading, dat zou je toch al mogen weten... Dat ip adres tja er zijn nog mensen in Lokeren of omstreken e, er komen hier heus wel meer mensen dan alleen de hachikobende of uw vriendjes enz...
Ik ben trouwens amper thuis geweest de laatste dagen (winkelen, naar dierenarts, kids van zus op bezoek,...)maar da zal je zelf al gelezen hebben op mijn blog! Bij deze laat ik u. Slaap wel!

Gepost door: Maggy | 06-07-07

Gefeliciteerd Gefeliciteerd Daphne.
Fijn dat je nieuwe rolstoel ok is.
voor na de stage een fijne vakantie voor jou en Maarten en natuurlijk voor Eiko.
Liefs Cat

Gepost door: Cat | 07-07-07

Proficiat! Hé Daphné, proficiat dat je geslaagd bent voor dit jaar, en nu huppa vakantie en dan het nieuwe academiejaar in ... Met een nieuwe trouwe viervoeter.

Ik kan me flink voorstellen dat het niet makkelijk is om Eiko voor een groot stuk los te laten, en aan een nieuw avontuur te beginnen met je nieuwe hond. Maar, ik ben er van overtuigd dat het goed komt, zo ken ik je wel!!!

Blij dat je nu "in 't nieuw" gezet bent met je rolstoel ... Nu kan je er weer echt helemaal tegenaan!

Daph, ik wens je heel veel suc6, moed, sterkte, wilskracht, energie enz. voor je stage met je nieuwe maatje!!! En ... Geef maar een gil als hij/zij is "ingewerkt" en wanneer Olly en ik jouw nog eens mogen komen verrassen met een bezoekje.

Heel veel liefs!
Groetjes
Kim & Olly

Gepost door: Kim & Olly | 12-07-07

Een welgemeende proficiat ! Geniet van de vakantie en laad je batterijen goed op !

Gepost door: Jelle | 13-07-07

Proficiat! Hey Daphné.Gefeliciteerd met je fantastische resultaten en zeer bedankt voor het feestje met bijbehorende BBQ .Ik hoop je terug te zien in agustus.
Kusjes

Gepost door: Azadeh | 15-07-07

Dikke proficiat Heyla,

Geniet van je vakantie en van de nieuwe hond hé!!!

groetjes,
xxx

Gepost door: Stephanie | 16-07-07

Buikpijn Wat een harde taal lees ik hier. Net terug uit het ziekenhuis lees ik met schrik terug hoeveel onbegrip sommige mensen voor anderen kunnen hebben. Ik krijg er gewoon buikpijn van en zit met samengeknepen tenen en maag alle reacties te lezen.
Waarom niet wat meer begrip voor de situatie van Daphne, die steeds maar uitlegt hoe blij haar hond op haar vader reageert.Wat zal ze een fijn pensioen krijgen. Daar ben ik van overtuigd.
Moet Daphne dan maar thuis blijven zitten om Eiko gezelschap te houden terwijl de hond haar broodnodige slaapjes doet. En een leven gaan lijden waar ze beiden waarschijnlijk niet echt blij van worden...
Ik heb mijn oude hond gehouden, maar het is zo zwaar af en toe. Maar ik ben wel ouder dan Daphne en heb minder behoeftes op deze leeftijd dan ik had op de leeftijd van Daphne. Ik kan op andere gronden een andere keuze maken, maar dat wil niet zeggen dat deze keuze betr of slechter is. Dat moet je per mens en per hond bekijken.
Ik heb veel begrip voor Daphnes keuze en heb bewondering voor je,Daphne, dat je het geduld kan opbrengen om toch te blijven uitleggen wat je doet en waarom. Mijn nederlandse petje af voor jou! En heel veel geluk met jouw beide honden!!!
Ik ga nu gauw lezen wie jouw nieuwe maatje gaat worden!


Mieke, Luca en Boeffie

Gepost door: Mieke, Luca en Boeffie | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.