25-06-07

Zonnekinderen & de regen, slechte combinatie...

Ik realiseerde me net dat op 10 juni, Eiko en ik 7 jaar en 7 maand een koppel vormden én Maarten en ik op diezelfde dag net 4 jaar en 4 maand samen waren... Lang hé? Leuke tijden vliegen voorbij...
Ook vandaag ging het examen goed, al was ons humeur niet opperbest. Het slechte weer, de vermoeidheid, het sombere examenlokaal met een regenachtig uitzicht, de rilling over mijn rug toen men mijn jas uit trok, de nerveusiteit toen ik besefte dat ik helderder zou moeten nadenken om een oplossing te vinden voor de tweede van de drie vragen (ik vond het uiteindelijk toch), het gesukkel om van tussen de banken te manuvreren om mondeling examen te gaan afleggen, etc speelden duidelijk ook op Eiko's stemming. Nadat ik klaar was met het mondelinge deel, weigerde ze namelijk op te staan: ze bleef languit liggen met haar kop op haar poten en haar blik op mij gericht. Zelfs nadat ik het commando "kom mee, we vertrekken" had gespecifieerd in "sta recht" zodat we kunnen vertrekken, bleef ze liggen. "Ze heeft er precies niet veel zin in", zei de prof, en ik werd nog nerveuzer. De stille fluistertoon liet ik even achterwege. Nadat ik op mijn alleropgewektste toon het "sta recht" commando had uitgesproken, stond ze langzaam op. Inpakken en wegwezen, door de regen naar ons kot. Nadat de hemel hier twee uur geleden even opklaarde, klaarde ook ons humeur een uurtje geleden eindelijk op. Een ietwat wilde doch gezellige knuffelpartij bevestigde dat. Het was een tijdje geleden dat Eiko nog eens weigerde op te staan. Ik was weer even vergeten hoe dat aanvoelde, een hondje dat er écht geen zin in heeft. Het wordt echt tijd. We voelen het...
Nog twee examens te gaan... Nog vijf keer slapen en ik ontmoet mijn toekomstige maatje. Hij/zij zal over een grote maand Eiko's job overnemen zodat Miss Madam rustig kan genieten van haar pensioen, zonder elke keer te moeten opstaan als ik haar iets vraag.

17:21 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Daphné en Madam Eiko.
Dus Madam Eiko gaat met pensioen en u, Daphné krijgt een nieuwe 'hulphond'.
Dat zal niet makkelijk zijn!! Gewend aan Eiko zal u toch weer opnieuw moeten gaan wennen aan een jong enthousiaste hond.
Ik wens u veel geluk daarbij!
En mocht u tussen de examens en studeren door nog even tijd hebben, komt u dan even kijken op de log van de Nederlandse Bea en Fingal die a.s. maandag de 400 kilometer sponsertocht gaan doen om geld te sponseren voor meer opgeleide honden, omdat er toch hier en daar mensen tussen wal en schip vallen. Voornamelijk kinderen.
Deze log probeer ik bij te houden van dag tot dag. Met alle nieuwtjes over de 400 kilometer.
http://servicedogopsjouw.punt.nl
Ik wens u nog veel sterkte met de laatste examens en blokken voor de examens.
Vriendelijke Groet, de Reporter

Gepost door: de Reporter | 26-06-07

Eigenlijk best leuk als je bedenkt dat 10 juni dan een speciale dag wordt...

Alvast veel succes met de trainingen. Hoe moeilijk het ook zal zijn om van Eiko afscheid te nemen, des te beter is het voor jullie beiden. Of na ja, zeker voor Eiko. Toch sterkte ermee. Makkelijk zal het niet zijn.

Gr Chantal

Gepost door: Chantal | 27-06-07

Oh ja, krijgt je nieuwe hond ook een weblog?

Gr Chantal

Gepost door: Chantal | 27-06-07

En toch hou ik meer van een oude hond dan van die speelse jonge honden.... Maar ja wie ben ik?!

Gepost door: Karen | 27-06-07

de opvolger Chantal, tuurlijk krijgt haar opvolger ook een blog! Ik deel de url hier mee vanals hij online staat enzo.

Karen, als 'dog with a job' (hulphond, politiehond, blindengeleidehond, reddingshond, etc) komt er een moment waarop het uitvoeren van die job te zwaar wordt. Dan ga je op welverdiend pensioen! Zoals ik reeds vroeger uitlegde, is deze zomer dat moment aangebroken voor Eiko's hulphondencarrière. Langer wachten zou maken dat ik Eiko zou verplichten haar job te doen, tegen haar zin...
Het is echter niet omdat ze op pensioen zal zijn, dat ik Eiko daarom minder graag ga zien dan die nieuweling!!! Ze zal nog steeds even graag gezien worden. Bovendien zal iedereen haar nu mogen knuffelen en die liefde aan haar uiten!
Alleen gaat het een nieuwe, jonge hond zijn die met mij mee op stap gaat en me helpt bij al die kleine dingen die ik niet zelf kan...

Gepost door: Daphné | 27-06-07

Nog 1 (!) nachtje slapen, de zenuwen zullen nu zeker wel gespannen staan ! Ben echt benieuwd hoe zo een eerste ontmoeting verloopt. Zet maar snel alles op je blog, kom zeker zondag effen kijken.

Gepost door: Chris | 28-06-07

Weet je al na de eerste dag ivm opleiding nieuwe hond, welke voor u is? Hoorde zo eens iets dat je met meerdere moet oefenen? Of staat het bij u al direct vast welke voor u is?

Gepost door: Eric | 28-06-07

Eerst oefenen... Chris en Eric,
De toekomstige baasjes oefenen eerst drie zaterdagen met alle honden die klaar zijn om hulphond te worden. Pas de derde zaterdag worden de voorlopige koppels bekendgemaakt.
Natuurlijk zal ik al een voorkeur hebben maar uiteindelijk is die voorkeur niet relevant. Na eventjes met een hond te hebben gewerkt, kan ik onmogelijk het karakter van die hond inschatten. De trainers kunnen dat echter wél, ze zien wie bijeen past en beslissen dus wie welke hond krijgt, op basis van wat ze weten over het baasje en de hond.

Groetjes,

Daphné en Eiko

Gepost door: Daphné | 28-06-07

Zaterdag, nadert snel nu :-)
Ik hoop dat de examens goed verlopen zijn en dat ge nog een beetje energie hebt over gehouden voor de eerste stagedag.
Gelukkig weet je al een beetje hoe het er aan toe gaat! Maar spannend blijft het toch wel!
Ik wens je nu al vast veel succes en hoop dat je de juiste partner tegen komt.Maar dat zal wel :-)
Veel succes bij de stage en geef Eikje een dikke knuf van mij en Maybe.

Gepost door: Stien | 28-06-07

De commentaren zijn gesloten.