23-06-07

Eiko aan den drank

Omwille van het plotse verlies van Fado en het zware examen van vrijdag was het hier langer stil dan gewoonlijk. Alhoewel we maandag, woensdag én vrijdag nog examen hebben, poot ik hier toch nog even wat nieuwtjes neer. Vooreerst zijn de voorbije vier examens allevier goed gegaan! Zowel Eiko als ikzelf hebben niet veel foutjes gemaakt waardoor we beiden trots mogen zijn op onszelf en elkaar - al zeg ik het zelf. 4 down, 3 to go...

Tugging gently...Sinds enkele maanden wordt onze - niet alcoholische - drankvoorraad gestockeerd onder mijn bureau zoals u reeds zag op de foto's van 'the tugging game'. Een tijdje geleden probeerde ik of Eiko een fles spuitwater zou kunnen en willen oppakken en naar de keuken dragen daar iedereen in de keuken toen net druk in de weer was en ik dat eigenlijk eens zelf wou proberen, dit welliswaar met Eiko's assistentie. Deze vuurdoop slaagde schitterend: Eiko kwam onder luid gejuich de keuken binnengehuppeld, fier als een gieter met die fles water in haar mond! Waarom ik de fles niet zelf aannam in plaats van Eiko ermee te laten zeulen? Indien ze te zwaar zou blijken te zijn voor mij als Eiko ze niet hoog genoeg zou aangegeven hebben, was de kans reeël dat ik ze op mijn eigen tenen zou laten vallen: pijnlijk.
Sinds kort staat ook een pakje kleine fruitsapjes onder mijn bureau. Alhoewel die sapjes eigenlijk bedoeld waren als examendrank, drink ik er nu ook af en toe eentje tijdens het studeren... Om een lang verhaal kort te maken: vandaag haalde Eiko met succes twee sapjes uit de plastic verpakking die het dozijn sapjes samenhield, en gaf mij die supernetjes aan!
Ik geef toe dat dit eigenlijk gewoon een nieuwe toepassing is van een reeds gekend commando 'iets oprapen en het afgeven'. Op Eiko's leeftijd zou het meer dan een jaar duren vooralleer ze een totaal nieuw commando volledig onder die knie zou hebben zoals ik reeds heb ervaren. Ook moet u weten dat ze dit commando met alle plezier uitvoerde welliswaar nadat ze een hele voormiddag in haar mand heeft liggen snurken. Die broodnodige rust en het leven op een lager pitje kan ik haar volgend jaar echter niet bieden (meer uitleg, klik hier). Ik zal zoals elke laatstejaarsstudent thesissen wat echt niet mag worden onderschat (van 9 tot 17uur in het labo, opzoeken, etc), gecombineerd met lessen volgen én alles wat ik daarbuiten nog doe. Indien Eiko dit zou kunnen beseffen, zou ze me zeker weten dankbaar zijn dat ik haar op pensioen laat gaan.

Ps: over exact één week (zaterdag 30 juni 2007) bevind ik me - indien alles goed gaat - op de eerste van de tien stagedagen om Eiko's opvolger te leren kennen, met hem/haar te leren werken én hem/haar te gaan verdienen. Zenuwachtig, nieuwsgierig en toch ook een heel klein beetje bang. Voor het eerst in acht maanden - de begrafenis van mijn oma - meer dan een uurtje zonder Eiko... Dat wordt wennen...
En nu weer achter die boeken! Nog 7 dagen...

16:03 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

nog zes... da's dus nu nog zes dagen dus als ik goed kan tellen ;-) fijn dat het tot nu toe al goed ging met de examens en nog veel moed en doorzettingsvermogen voor de laatste week!(ook voor Flo)
uitkijken naar 30 juni ook... spannend... voor nu nog veel groetjes en tot een volgende keer!

Gepost door: an | 24-06-07

succes Heel erg veel succes met je examens. Eiko al met pensioen? Wist niet dat hij al zo oud was. Ben benieuwd naar de rest van je verhalen.

Liefs Astrid en Mellis

Gepost door: astrid | 24-06-07

Jammer dat Eiko vervangen wordt als ze het nog zo goed doet, een fles oprapen is toch niet niks. Ik dacht dat alle hulphonden alles opraapten, volgens ik eens op tv zag? Of heb ik het mis?

Gepost door: Dirk | 24-06-07

Niet vervangen, opgevolgd! Hoi Dirk,

Hulphonden kunnen inderdaad praktisch alles oprapen wat in hun mond past en niet al te zwaar is. Nu betekent dat niet dat elke hulphond reeds alles heeft opgeraapt! Sommige dingen moet Eiko frequent oprapen, zoals mijn gsm, haar leiband, een potlood, een blad papier etc. Tot voor kort had ik echter nog nooit een volle fles water nodig gehad daar ik zie zelf toch niet open krijg, en was ik ook nog niet op het idee gekomen om dat haar te laten oprapen. Zoals ik al zei 'een nieuwe toepassing van een bestaand commando'.
Het speciale aan de fles en de sapjes is dat ze direct het juiste vast had, en dus mijn aanwijzingen echt super opvolgde: er staan wel 5 soorten drank onder mijn buro, naast een volle vuilbak, wat papiertjes die ernaast vielen, een hoop draden van de computer, een tennisbal,etc. Omdat ik dat zo super vond, en het ook een mooi voorbeeld is van wat ze wel niet allemaal kan, plaatste ik het hier.

Zoals je kan lezen in de post 'pensioen' waarnaar ik ook linkte onder het woord pensioen hierboven, is Eiko gewoon vaak te moe na de lessen, het winkelen, etc om nog met plezier te werken. Sommige commando's zoals de deuren openen, zijn ook véél te zwaar geworden voor haar: ze moet zich enorm inspannen en elke dag deuren openen zou een hel zijn voor haar op deze leeftijd.
Dit is maar één van de vele dingen die steeds moeilijker gaan, en alles samen wijst het erop dat haar pensioen zich aandient. Een jaar langer wachten zou zowel voor haar als voor mij niet goed zijn.
Eiko wordt bijgevolg ook niet vervangen! Ze gaat op pensioen en mag genieten van alle aandacht en liefde van mijn ouders zonder zich te moeten overdoen. Ze wordt als hulphond opgevolgd, niet vervangen door een nieuwe hond... Eiko zelf is onvervangbaar...

Gepost door: Daphné | 24-06-07

Ik ben hier eindelijk nog eens komen bijlezen en wat vind ik het jammer voor Eiko dat hij al met pensioen moet... Maar ik denk wel dat hij nu nog heel veel liefde en aandacht zal krijgen eh! Hoe oud is Eiko dan nu?
En ja, ik woon in Lede bij Aalst. Jij woont blijkbaar in dat andere Lede, vanwaar ik niet weet waar dat ergens ligt?
Groetjes
KRistel

Gepost door: kristel | 25-06-07

Hey Daphné,

Ik kom hier eindelijk ook eens mijn poot(je) zetten. Nog veel succes met de komende examens. Ik zal keihard voor je duimen.

Ook spannende tijden in het vooruitzicht met je stage bij Hachiko. Ik kan me voorstellen dat het zo stilletjesaan begint te kriebelen. Benieuwd met welke hond het gaat klikken!?!

Gelukkig is het zaterdag alweer HHH-café. Hoog tijd om eens in levende lijve bij te kletsen hé.

Groetjes,
Valerie xxx

Gepost door: Valerie | 25-06-07

Ik vind het geweldig dat hem dat zo fier doet.
Thomas hier zou alleen hebben gesnuffelt aan het plastiek en mss zelf aan beginnen te knabbelen.

Als ik een bal gooi brengt hij die soms terug ;)
Maar ja, hij is ook nog maar 6maanden dus heb nog tijd genoeg.

Gepost door: Andy | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.