07-06-07

Neusdruppels: help!

Het is geen goed idee een keelontsteking te krijgen net voor de blok start. Als die keelontsteking dan nog acht dagen blijft aanslepen, kan u wel begrijpen dat mijn 'mood' helemaal zagerig was. Over die keelontsteking heb ik al genoeg gezaagd tegen de kotgenootjes en Maarten - nogmaals excuseer daarvoor - maar die kwaaltjes die ik er als toemaatje bijkreeg vormen vandaag de oorzaak van mijn verhaal.
Zo had ik ondermeer verschillende dagen bezoek van een loopneus - jaja, mijn neus kan wel lopen - die ik probeerde weg te jagen met behulp van verschillende spray's en één flesje neusdruppels. De spray's kan ik praktisch nooit zelf inspuiten daar ik niet hard genoeg kan duwen waardoor ik het spray-en zowiezo aan iemand moet vragen. Dat ene flesje neusdruppels kreeg ik wonder boven wonder wél zelf open! Nu weet eenieder onder jullie dat het nadeel van neusdruppels is dat je ondersteboven moet gaan hangen opdat ze in je neus zouden raken. Ik was dat feitje echter even vergeten door het jarenlange spray-en. Vol goede moed probeerde ik dus verschillende hoofdposities uit om die druppels meer danéén seconde in mijn neus te houden. Indien ik ver genoeg over mijn armleuning naar links hing, lukte het! Een trouwe lezer hoort mij echter al aankomen: ik hing pas ver genoeg naar links voor de neusdruppels wanneer ik tever naar links hing om nog zelfstandig recht te raken... Typisch Daphné? Inderdaad ja... Voor die situaties had ik Eiko dus het commando 'help' geleerd. Het was echter de eerste keer dat ze me zou recht helpen in mijn nieuwe rolstoel. Het feit dat ik dit pas achteraf heb beseft, zegt denk ik genoeg over hoe vlot ze me rechtduwde. Ze deed het super!

Voor de rest zijn wij naarstig aan het studeren. De komende drie weken leggen we zeven examens af waarvan maandag al het eerste. Duimen jullie ook?

22:07 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Ik duim, succes!!!

Gepost door: meneer oogsnoep | 07-06-07

Succes met je examens. En wat fijn dat het zo vlot ging met Eiko.

Chantal en Djuna

Gepost door: Chantal | 08-06-07

ik ook Ik duim ook mee! En Luca en Figo ook, al is dat voor hen niet evident, duimen ;-)
Een keelontsteking in de zomer is altijd rottig, maar in de blok, dat slaat alles... Moet vervelend zijn...
Allez, doe dat goed met je examens, het zullen niet de meest fijne 3 weken zijn, maar he, daarna is het 3 maanden vakantie ;-)
En dikke aai aan Eiko, de superhond :-)

Gepost door: josie | 08-06-07

druppels Over studie's spreek ik me niet uit je kent men stelling daarin. Ik begrijp uw probleem met de druk op de spray heb zelf ook geen fluit kracht. Logisch dat je gefrustreerd geraakt je zou van minder, een ander staat er niet bij stil dat zelf zo banale dingen niet lukken.
Ik vind het dan ook sneu/zonde dat het zo een gedoe is om je druppels te hebben/in te brengen, is het dan zo lastig dat iemand je eens moet/wil helpen. Dat je zelfstandig wil zijn ok, maar er zijn grenzen e kan me ook voorstellen dat dit hele gebeuren ook niet op een kwartierke gefixst is, terwijl het voor valide nog geen minuut duurt!
Ksnap da soms niet zene!!!

Gepost door: Maggy | 08-06-07

hip hip hoera De keelonsteking is gedaan.
Cool dat je een manier uitwerkte om die druppels zelf in uw neus te krijgen en te houden. Als uw nek daar niet te veel last van heeft, is het natuurlijk wel leuk als je het zelf kan.
Kzou er niet aan moeten denken dat ik elke keer voor mijn hoestsiroop, lysomucyl iemands hulp moest vragen... Het zou nogal een tijdsinvestering zijn. Want altijd iemand moeten gaan zoeken, kost natuurlijk ook tijd. En als Kootje haren "help" zo goed doet, is dat natuurlijk helemaal leuk.
Ik ga hier ook verder blokken. Let's go! En tuurlijk duim ik voor je. Want je weet hoe sterk ik dat van je vind! We gaan die proffen maandag eens doen verschieten... Of toch een poging doen tot. Eerst nog alle details van buiten leren...

Gepost door: A-C | 08-06-07

Duim-di-duim OK, duim in positie evenals een voorpootje ter steun van Grayling!
't Kan maar helpen he ;-)

En ja zo een kwaaltje krijgen natuurlijk net in de blok van mij mag je daarover zagen ze, enfin tegen al die mensen daar toch ;-)) hopelijk ben je er stilaan van verlost (van het kwaaltje dus...)! Wens je nog al het beste en doe het goed he vanaf maandag! Groetjes,

Gepost door: An | 08-06-07

Ik weet het ik koos ervoor om te studeren... Maar daarom mag ik er toch ook wel iets over zeggen, nee? Ohja, iedereen heeft minder leuke momenten in 't jaar hé...
Ivm die neusdruppels zelf inbrengen: als ik het aan een ander moet vragen zit het te diep, teveel naar links of rechts, tegen m'n neusvleugel, etc. Ook kunnen veel mensen er niet tegen dat ik hun hand vasthoud en richt zodat het meteen goed zit (spray's en druppels). Dat het even tijd kostte, goh, 't was een welkome pauze hé :-) En idd zoals A-C zei, als die help vlot gaat, gaat het sneller en beter als ik het zelf doe.

Ik ben eigenlijk verschoten van hoeveel reacties hier staan op één dag tijd... *bloos* tot en met... Zo lief van jullie allemaal!
Wij blijven ervoor gaan, al viel de planning deze namiddag even in duigen... Ohja, de 'dit moet zeker af of ik geraak er niet' planning voor vandaag is al afgewerkt dus ik geraak er wel. Ik stop nu met zeveren...

Liefs

Daphné en een echt superflinke Eiko die precies energie genoeg heeft voor de opraap- en helpjobjes door de vele dutjes tijdens het studeren!

Gepost door: Daphné | 08-06-07

Ik duim ook! Blijven gaan!
Voor mij is de spits er al af en daar ben ik wel blij om. Alleen heb ik mezelf daarvoor te hard opgepept met 'dan is het ergste achter de rug' waardoor ik nu eigenlijk al bijna een hele dag aan het lummelen ben zo van 'ach, het ergste is voorbij, dit lukt ook wel. Euhm, nie als ik zo verder blijf doen natuurlijk.
Dus hup Daphné, hup. En ook een beetje hup, mezelf erbij :-)

Gepost door: Twinkeltje | 09-06-07

veel succes nog met de examens en hopelijk graak je snel van je keelontsteking verlost

Gepost door: g*lover | 11-06-07

hey hallo, tuurlijk duimen wij voor je. ik hebt net je blog ontdekt en ik heb dus nog wel wat "achterstand" in te halen. Ik vind het helemaal te gek om te lezen wat jij en vooral Eiko meemaakt, zeker omdat ik al een poosje Hatchiko (financieel) steun. Dus nu ervaringen uit 1ste hand, ga ik zeker blijven volgen !!

Gepost door: chris | 12-06-07

De commentaren zijn gesloten.