26-05-07

Ontspanningsalarm op vier poten

Nu de blokperiode officieel begonnen is, neemt Eiko haar taak als opvolger van mijn studie-uren en de daarbijhorende ontspanning opnieuw op zich. Haar uitlaten, haar Kong (foto) en die ook weer helpen leegpeuteren als het te vast zit en ze begint te zagen om hulp, haar drinkpot bijvullen, haar uit de keuken terug gaan halen, haar borstelen, even tuggen, etc. U hoort het al, Eiko zorgt ervoor dat ik zeker niet overspannen raak door me op regelmatige basis ontspanning op te dringen, net zoals Honor jaren geleden ook deed.

Enkel het gesnurk vind ik geen zo'n leuke trigger voor ontspanning:
Eiko slaapt. Ze droomt overduidelijk van een jachtpartijtje, een konijn, een vliegende gele olifant of een koude douche. Ze snurkt onregelmatig, maakt heel wat kabaal en doet haar hele mand al enkel minuten schudden. Het was grappig, maar nu wil ik me wel opnieuw concentreren hé Miss... Dus zeg ik vrolijk: "Eiko". Anderhalve seconde later heft ze haar kop plots op, kijkt me aan met een uitdrukking van totale verbazing - en tekstbalonnetje "Huh?!" zou niet misstaan hebben - en kwispelt enkele keren krachtig. Net terug uit dromenland dus... Ik antwoord spontaan "Nee, ge zijt niet in China! Joehei!" (remember?) en schiet in een lach als ik ineens besef wat ik net zei. Enkele verbaasde kwispels later legt ze haar kop weer neer en zoek ik uit waar ik nu weer zat in mijn cursus.
En dan laat Eiko een prot. En kwispelt enorm hard. Help? Ik zou haar eigenlijk moeten leren om dan zo met haar neus op een luchtverfrisser te gaan duwen, telkens zij, ik of iemand in de buurt een windje laat en zij het ruikt of hoort... Hihi, stel u voor... Maar om haar op haar gezegende leeftijd nog zowiets ingewikkeld aan te leren... Haar opvolg(st)er mag zich aan iets verwachten... Hihihi...

Eiko and her kong

22:30 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

23-05-07

Nog een 'laatste' ...

Steeds vaker besef ik dat het een 'laatste' is. De laatste winterperiode samen op kot is reeds voorbij, de laatste les samen met Eiko's fan Inge en Liesje zit er ook reeds op, de allerlaatste les gaat morgennamiddag door, de laatste blokperiode samen start vrijdag en het laatste examen gaat door op 29 juni 2007.
Bij deze kom ik melden dat wij er nogmaals gaan invliegen: de interessante cursussen, onontgonnen domeinen, nader te onderzoeken tropische plantenziektes, etc wachten op ons. Ik kom hier wel af en toe iets neerpoten doch verwacht geen lange verhalen of hoogstaande literatuur: veel tijd zullen we - opnieuw - niet overhebben.
Hierbij als toemaatje een compositie getiteld 'the tugging game' die ik maakte van de foto's van Eiko met haar favoriete speelgoed. Het laatste tugspelletje is gelukkig nog niet voor binnenkort!

The tugging game...

16:27 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-05-07

Nieuwe rolstoel & véél haar

Sorry dat het zo lang stil is... Eiko is rustig en slaapt heel wat terwijl ik meer en meer tijd moet steken in verslagen die binnenkort af moeten en studeren voor de komende examens.

Wat we echter wél van nieuws te melden hebben is het volgende: mijn nieuwe rolstoel is aangekomen! Het werd een Permobil C500. Mijn zeven jaar oude en tevens allereerste elektrische rolstoel was dringend aan vervanging toe daar om de zoveel weken wel iets uitviel, blokkeerde of gewoon compleet versleten was. Na meer dan drie jaar wachten op aanpassingen van de nomenclatuurlijst, goedkeuring van de aanvragen en levering van mijn rolstoel, zit ik er dus eindelijk in! Er zijn nog wel wat aanpassingen nodig. De anti-kantelwieltjes die nu nog vooraan op mijn rolstoel gemonteerd staan, zal ik bijvoorbeeld nooit nodig hebben daar deze stoel nog niet omkantelt indien een persoon van 85kg op de voetplanken staat. Ze zitten vooral in de weg indien ik met mijn voetplanken bijvoorbeeld in de kleerkast wil rijden om zo dieper iets te kunnen nemen. De besturing staat ook nog bijlange niet vinnig genoeg ingesteld... Wie mij wat kent, weet dat ik het graag pittig en vinnig heb. Normaalgezien is mijn rolstoel dan ook praktisch enkel door mijzelf te besturen omdat hij erg gevoelig staat ingesteld. Momenteel gaat hij 'smooth' en moet ik enkele seconden wachten voor ik gedraaid ben wat een béétje op m'n zenuwen werkt. De kotgenootjes zijn echter blij: ze kunnen optijd wegspringen nu... Als ze me horen aankomen tenminste! Deze machine is superstil vergeleken met mijn vorige! Ik kon zelfs Sabine doen verschieten: ineens stond ik achter haar, zei BOE en Sabine wipte een tiental centimeter omhoog! ZALIG!
En zo zijn er nog wel meer kleine aanpassingen nodig maar die komen er wel binnenkort!

Oh ja, iets wat nog nieuw is deze week: de jaarlijkse rui is opnieuw begonnen. Het haar dwarrelde hier wel al een poosje meer frequent op de grond. Het is echter pas deze week dat ook haar ondervacht zich ook massaal laat gaan en het dus nut heeft van haar te borstelen: voordien kwam er namelijk amper haar uit. Jammergenoeg hangt mijn broek na het borstelen ook vol haar...
Op de foto's zie je de bruine plek op haar bil en zijde! Bij de aanvang van de rui ziet ze op die plaats altijd als eerste watbruiner. Het viel mij pas op bij die sterke lichtinval in de keuken en mijn buurman wou meteen enkele foto's nemen toen ik het hem vroeg. De plek is nu wel al verdwenen daar Anne-Catherine mijn Ei dinsdag gewoonweg heeft gepluimd toen haar oog op de bruine plek viel!

Tanning I

Tanning II

Tanning III

21:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

08-05-07

Photo shoot: Lets TUG!

This Sunday Eiko asked me to play with her all time favorite toy which is the birthday present she had received from Anne-Catherine when we all went to the Christmas market last year! Thanks A-C for the marvelous toy!!!
I taught the playtime was an excellent opportunity to invite my neighbour to make a photo shoot. This way he could also enjoy Eiko being happy with him around, without it being bad for her working skills or our relation. And of course he also takes amazing pictures of her! :-) Thanks for the beautiful photos F., they're priceless!
As always, you can click on the pictures for more information. Enjoy!

Tugging gently...

I'll get you...

Itchy paws I

Can I start tugging?

Itchy paws II

20:01 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-05-07

Chinese avonturen!

Als toemaatje presenteer ik u enkele uitspraken van mijn chinese buurman tegen of over Eiko. Die multiculturele samenleving vind ik trouwens echt geniaal leuk! Het kotleven heeft zo net iets meer pit met die pikante en energieke Chinees naast me!

Zoals ik reeds vertelde, probeerde ik verschillende keren met handen en voeten uit te leggen waarom hij Eiko niet mocht aaien. Na de hele uitleg over belonen, baasje kiezen, twijfelen, ongelukkig zijn hierdoor, etc kreeg ik de volgende reactie: "But dogs always show a kind of royalty!" Royalty? Ik wist dat Eiko trots en dominant was, maar koninklijk? Zo had ik het nog nooit gezien... Enkele minuten later begreep ik ineens wat hij bedoelde. Loyalty! Trouw! Ja ze is trouw aan diegenen die haar het meest knuffelen en eten geven! Ik vermoed eigenlijk dat Eiko het trouwst van al is aan haar etenspot...

Ook zijn uitspraak "I love dogs" deed me giechelen. Dat hij verzot was op Eiko, had ik al door. Ik weet echter ook dat Chinezen soms honden opeten... Hij gaf toe dat hij in China reeds hond had gegeten. Hij vergeleek het met het feit dat mensen in India het al even vreselijk vinden dat wij koeien opeten. Dat culturen verschillen, heb ik me al lang bij neergelegd. Maar rond Chinees nieuwjaar heb ik Eiko toch wel héél dicht bij me gehouden... (grapje!)

Sinds de ommekeer knuffelt hij Eiko - bijna? - niet meer. Ook als Eiko in de keuken ligt wanneer hij kookt, probeert hij haar buiten te gooien. "Don't look at me like that! Or I'll eat you!" Jammergenoeg begrijpt Eiko er niet veel van en schiet ik elke keer spontaan in de lach als hij dat zo kwaad mogelijk tegen Eiko vertelt. Hij beloofde me trouwens Eiko niet op te eten:"I love her too much". Lief hé?

13:54 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-05-07

Eiko & Fado op vakantie met de knalgele tennisballenwerper

Ziehier het vervolg van de foto's genomen gedurende ons verblijf aan zee tijdens de paasvakantie. Het is waarschijnlijk erg duidelijk dat de vakantie voor ons vooral bestond uit studeren afgewisseld met een deugddoende ontspanning terijl de hondjes er vooral rustig op los sliepen en lagen te zonnen.
Op de laatste foto ziet u Eiko uitgeteld naast ons nieuwe speelgoedje: de knalgele tennisballenwerper! Hierdoor kan ik tennisballen zeker vijf keer zo ver gooien, als ze niet te vast zitten welliswaar... Na een half jaar zoeken - we vroegen reeds zo'n coole tennisballenwerper aan Sinterklaas maar de heilige man vond er geen - vonden Inge en Florence het hebbeding in een strandspeelgoedwinkel op de dijk! Zoals ik echter reeds verteldewas ze bekaf voor ik goed en wel doorhad hoe deze fabuleuze knalgele tennisballenwerper het best gehanteerd kon worden... Zucht...

Fado sleeping I

Eiko & Fado I

Eiko & Fado II

Florence & Fado

Eiko sleeping on Maartens feet

Fado shaking!

Fado sleeping II

Eiko sleeping

Yummie! smells like cheese!

Smelling the jungle

Eiko & Fado III

Eiko's new toy!

15:00 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |