26-05-07

Ontspanningsalarm op vier poten

Nu de blokperiode officieel begonnen is, neemt Eiko haar taak als opvolger van mijn studie-uren en de daarbijhorende ontspanning opnieuw op zich. Haar uitlaten, haar Kong (foto) en die ook weer helpen leegpeuteren als het te vast zit en ze begint te zagen om hulp, haar drinkpot bijvullen, haar uit de keuken terug gaan halen, haar borstelen, even tuggen, etc. U hoort het al, Eiko zorgt ervoor dat ik zeker niet overspannen raak door me op regelmatige basis ontspanning op te dringen, net zoals Honor jaren geleden ook deed.

Enkel het gesnurk vind ik geen zo'n leuke trigger voor ontspanning:
Eiko slaapt. Ze droomt overduidelijk van een jachtpartijtje, een konijn, een vliegende gele olifant of een koude douche. Ze snurkt onregelmatig, maakt heel wat kabaal en doet haar hele mand al enkel minuten schudden. Het was grappig, maar nu wil ik me wel opnieuw concentreren hé Miss... Dus zeg ik vrolijk: "Eiko". Anderhalve seconde later heft ze haar kop plots op, kijkt me aan met een uitdrukking van totale verbazing - en tekstbalonnetje "Huh?!" zou niet misstaan hebben - en kwispelt enkele keren krachtig. Net terug uit dromenland dus... Ik antwoord spontaan "Nee, ge zijt niet in China! Joehei!" (remember?) en schiet in een lach als ik ineens besef wat ik net zei. Enkele verbaasde kwispels later legt ze haar kop weer neer en zoek ik uit waar ik nu weer zat in mijn cursus.
En dan laat Eiko een prot. En kwispelt enorm hard. Help? Ik zou haar eigenlijk moeten leren om dan zo met haar neus op een luchtverfrisser te gaan duwen, telkens zij, ik of iemand in de buurt een windje laat en zij het ruikt of hoort... Hihi, stel u voor... Maar om haar op haar gezegende leeftijd nog zowiets ingewikkeld aan te leren... Haar opvolg(st)er mag zich aan iets verwachten... Hihihi...

Eiko and her kong

22:30 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

das nog een gedacht een prot laten en automatisch luchtverfisser laten bedienen, grappig, was allemaal maar zo simpel... Je zal ze nog missen jong weet ik zeker, hoor geregeld mensen die vervanging hebben genomen dat ze ergens spijt hebben en beter nog even de oude hond hielden, enfin! Nox is nog maar 6 maar denk ik er ook wel aan wat te doen als zen tijd er is,... Ik zei altijd ik neem geen meer maar de deuren openen, alles oprapen enz zou ik toch missen om nog maar over de wandelingen en de knuffels te zwijgen,... Maar ik zie echt geen tweede stage zitten.

Gepost door: Maggy | 27-05-07

Haar missen zal ik zeker! Je bent op elkaar ingespeelt, kent elkaars gewoonten, stoute trekjes, weet wat elk klein geluidje of beweginkje betekent, etc.
En dat van die luchtverfrisser was een grap hé :-) Wat je je niet bedenkt als je studeert...

De stage zie ik eigenlijk prima zitten... Ik amuzeerde me er enorm. Nu ja, we zien wel hé ;-) Wie weet zeg ik over een paar maand iets anders?!

Gepost door: Daphné | 27-05-07

stage Ieder zen ervaring is anders e, mss had ik pech?! Ik paste niet in de groep, voelde me uitgesloten enz, de verzorging liep niet zoals ik hoopte, en vond het zowel fysiek als mentaal heel zwaar.
Nu ja een zomerstage is altijd aangenamer dan een winterstage!

Gepost door: Maggy | 27-05-07

Speeltjes Mooie foto! En ja ik maak momenteel een soort snelcursus "nieuwe hondenspeeltjes" mee, wat ze tegenwoordig allemaal al niet verkopen ;-) Het is wel leuk allemaal, dat wel! Ook voor de honden :-)
Prima dat Eiko voor een goede balans zorgt tijdens de blok. En die geur- en geluidshinder... ach... als ik vroeger op kot ging ontspannen met kotgenootjes dan eh... wel ja, dat was ook niet altijd even fris ;-) zeker niet als de examenperiode alweer wat gevorderd was. Studeren doet wat met een mens. Maar een leuke tijd was het zeker wel. Enjoy!

Gepost door: An | 28-05-07

Kong Die 'Kong' is keicool!!! Baasje of bazinneke vullen die ook regelmatig met snoepjes!!! Aan ons dan om die eruit te peuteren met onze tong! Njammie!!!!!!!!!

Gepost door: BDG | 30-05-07

Kong Die 'Kong' is keicool!!! Baasje of bazinneke vullen die ook regelmatig met snoepjes!!! Aan ons dan om die eruit te peuteren met onze tong! Njammie!!!!!!!!!

Gepost door: BDG | 30-05-07

good luck Hey Daphné,

Wat een mooie foto :D
Ook wil ik je heel veel succes wensen met de examens.

Dikke knuffel (voor zover we kunnen ;) )

Gepost door: Stephanie(tje) | 30-05-07

beterschap Jij ook veel beterschap... Wat is er erger dan een keelonsteking in de lente? Een keelonsteking tijdens de examens... Toch veel succes, en veel beterschap, en dikke knuffel aan Eiko!

Gepost door: Josie | 01-06-07

hihi hier mag ze ook langskomen dan... de plafonds zijn hier niet zo dik en soms hoor ik van die rare kerel boven mij ook wel eens geluiden waarvan ik denk "oh my god... shame on you!" Gelukkig ruik ik niets daarvan

Gepost door: g*lover | 03-06-07

Wij verwachten een update. En wel nu! ;)

Gepost door: A-C | 04-06-07

Alvast veel succes... ... met je examens... Ik ben ervan overtuigd dat eiko voor de nodige afleiding zal zorgen en je af en toe van de examenstress zal verlossen... ;-) Even doorbijten en de zomer komt eraan...
Veel succes...

Gepost door: Sven | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.