17-05-07

Nieuwe rolstoel & véél haar

Sorry dat het zo lang stil is... Eiko is rustig en slaapt heel wat terwijl ik meer en meer tijd moet steken in verslagen die binnenkort af moeten en studeren voor de komende examens.

Wat we echter wél van nieuws te melden hebben is het volgende: mijn nieuwe rolstoel is aangekomen! Het werd een Permobil C500. Mijn zeven jaar oude en tevens allereerste elektrische rolstoel was dringend aan vervanging toe daar om de zoveel weken wel iets uitviel, blokkeerde of gewoon compleet versleten was. Na meer dan drie jaar wachten op aanpassingen van de nomenclatuurlijst, goedkeuring van de aanvragen en levering van mijn rolstoel, zit ik er dus eindelijk in! Er zijn nog wel wat aanpassingen nodig. De anti-kantelwieltjes die nu nog vooraan op mijn rolstoel gemonteerd staan, zal ik bijvoorbeeld nooit nodig hebben daar deze stoel nog niet omkantelt indien een persoon van 85kg op de voetplanken staat. Ze zitten vooral in de weg indien ik met mijn voetplanken bijvoorbeeld in de kleerkast wil rijden om zo dieper iets te kunnen nemen. De besturing staat ook nog bijlange niet vinnig genoeg ingesteld... Wie mij wat kent, weet dat ik het graag pittig en vinnig heb. Normaalgezien is mijn rolstoel dan ook praktisch enkel door mijzelf te besturen omdat hij erg gevoelig staat ingesteld. Momenteel gaat hij 'smooth' en moet ik enkele seconden wachten voor ik gedraaid ben wat een béétje op m'n zenuwen werkt. De kotgenootjes zijn echter blij: ze kunnen optijd wegspringen nu... Als ze me horen aankomen tenminste! Deze machine is superstil vergeleken met mijn vorige! Ik kon zelfs Sabine doen verschieten: ineens stond ik achter haar, zei BOE en Sabine wipte een tiental centimeter omhoog! ZALIG!
En zo zijn er nog wel meer kleine aanpassingen nodig maar die komen er wel binnenkort!

Oh ja, iets wat nog nieuw is deze week: de jaarlijkse rui is opnieuw begonnen. Het haar dwarrelde hier wel al een poosje meer frequent op de grond. Het is echter pas deze week dat ook haar ondervacht zich ook massaal laat gaan en het dus nut heeft van haar te borstelen: voordien kwam er namelijk amper haar uit. Jammergenoeg hangt mijn broek na het borstelen ook vol haar...
Op de foto's zie je de bruine plek op haar bil en zijde! Bij de aanvang van de rui ziet ze op die plaats altijd als eerste watbruiner. Het viel mij pas op bij die sterke lichtinval in de keuken en mijn buurman wou meteen enkele foto's nemen toen ik het hem vroeg. De plek is nu wel al verdwenen daar Anne-Catherine mijn Ei dinsdag gewoonweg heeft gepluimd toen haar oog op de bruine plek viel!

Tanning I

Tanning II

Tanning III

21:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

We horen haar inderdaad niet meer aankomen, wat eigelijk voor ons toch wel een aanpassing is: 'is Daphné al wakker? K heb ze nog ni gehoord' en 'sstt, Daphné is daar' en we wisten soieso: Daphné is in de keuken, Daphné rijdt naar het toilet, Daphné rijdt de hond uitlaten, Daphné rijdt naar Jo of Fu of Azadé.... Al deze dingen zijn verleden tijd :'-(
Nu staat Daphné ineens achter ons en zijn we te laat om sst te zeggen of rijdt ze plots tegen onze hielen of 'is Daphné al wakker? k heb ze nog ni gezien' of 'waar is Daphné? niemand die het weet'.

Gepost door: Sabine | 17-05-07

rui He, hoe grappig, die bruine plekken! Ons witte lab Laika kon vroeger ook zo verschrikkelijk in de rui gaan... Bij Simba is het precies iets minder erg. En de galgo's, die ruien bijna niet in vergelijking met labbies...

Leuke foto's trouwens! En proficiat met je nieuwe aanwinst, en niet te veel mensen aanrijden he, als die verkeersagressie tegenwoordig ;-)

Gepost door: Josie | 18-05-07

2 keer reactie Proficiat met de nieuwe stoel, duur machine, ik heb ook aanvraag gedaan maar mijn budget kon geen permobiel aan, moet nu al 5000€ opleggen, bij permobile is dat minstens 8000€ opleg enfin, uw ouders zullen wel sponseren, vermoed ik. Hier is dat anders. Welke kleur koos je? En ivm dat stilstaan of effe moeten wachten dat zou ik ook vervelend vinden is daar geen oplossing voor? Hoe snel kan die rijden 8 of 12? Dat vind ik wel belangrijk of het duurt eeuwen voor je ergens geraakt! btw neem je zoveel gewicht op je voetsteunen??? Maarten lijkt me nogthans zoveel niet te wegen is maar mager ventje toch?
Tja de ruif tis iets e, gelukkig ist hier al gedaan, ookal verliezen ze wel altijd iets van haar, en hier ist zowel de hond en katten ;-) gelukkig heb ik 3 keer in de week poetsvrouw, maar das zoals je wil e de ene wil zen huisje proper de andere betaald personeel om weg te gaan.
Goed weekend en ne knuffel aan Eiko!

Gepost door: Maggy | 18-05-07

Wat een gave rolstoel heb je! Ik wil hem ook graag, maar de gemeente vergoed hem niet. Te duur. Ben benieuwd als de rolstoel je na enkele maanden nog bevalt.

Djuna is ook in de rui. Zal er wel weer de tijd voor zijn.

Chantal en Djuna

Gepost door: Chantal | 19-05-07

@Maggy Misschien drukte ik me verkeerd uit: de rolstoel KAN 85kg op de voetplanken dragen en kantelt dan NOG niet vooruit: kantelwieletjes zijn bijgevolg compleet overbodig en zelfs hinderlijk.
Maarten is inderdaad niet dik, maar wel groot :-) Zo licht is hij niet hoor (allee, om het lang uit te houden als hij op m'n schoot zit toch niet)
Hij kan 11per uur maar Eiko kan slechts 6à7 per uur meer dus heb ik daar nu nog niet veel baat bij :-)
De vinnigheid van de rolstoel wordt binnenkort aangepast, maar momenteel is hij nog 'smooth' wat me een beetje irriteert maar ook dat verandert binnenkort.

En de financiële kant: momenteel woon ik nog thuis en verdien ik nog geen geld. Het is dan ook maar logisch vind ik dat mijn ouders dit nu nog betalen. De volgende zal voor mijn rekening zijn.

Liefs,

Daphné

Gepost door: Daphné | 19-05-07

Hoe zit dat dan in België? Krijg je van de gemeente geen rolstoelvoorziening dan?

Groetjes Chantal

Gepost door: Chantal | 19-05-07

@Chantal Je krijgt een groot deel van je rolstoel terugbetaald van de staat (na aanvraag, goedkeuring, lang wachten, etc) maar je moet altijd nog een deel zelf betalen: de opleg... Die hangt van vanalles en nog wat af. Papa regelt dat voor me... Veel meer weet ik er nog niet van.

Liefs,

Daphné

Gepost door: Daphné | 20-05-07

veel succes met uw nieuwe stoel.Hopelijk heb je niet teveel panne ermee want dat zijn dus letterlijk uw 2 benen.Ik zie hier thuis welk een drama het is als Jelle nog maar een platte band heeft.Hoeveel hij gekost heeft doet er niet toe.Ik vind dat dit voor iedereen volledig zou moeten terug betaald worden.Laat de mannen van de regering 1 week doorbrengen 8u per dag in een rolwagen.Ze zouden wel anders piepen.
Ook veel succes met de komende examen
Grtjs en knuf voor Eiko

Gepost door: cathy | 21-05-07

@cathy Idd Cathy rolstoelen zouden niet mogen afhangen van een budget die mensen hebben, niet iedereen heeft ouders die zo gul zijn of het kunnen, velen moeten zuinigen op kwaliteit en dit zou niet mogen... Spreek uit eigen ervaring, nog nooit kon ik de rolstoel nemen die ik wou omdat ik de opleg niet kon betalen, tis schandalig zeker als je uw leven er moet in slijten, mja... Wat beseffen anderen daarvan.

Gepost door: Maggy | 21-05-07

vroem! nu ja, eigenlijk niet vroem dus, maar zo goed als geluidloos, klinkt leuk als ik dat zo lees :-) veel plezier ermee, zo kan je rustig en stilletjes door de blok ;-) groetjes!

Gepost door: an | 22-05-07

Coole stoel!
En die bruine plekken; erg herkenbaar, onze King heeft die ook elk jaar opnieuw!

Groetjes van ons!

Gepost door: Karlien | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.