04-05-07

Chinese avonturen!

Als toemaatje presenteer ik u enkele uitspraken van mijn chinese buurman tegen of over Eiko. Die multiculturele samenleving vind ik trouwens echt geniaal leuk! Het kotleven heeft zo net iets meer pit met die pikante en energieke Chinees naast me!

Zoals ik reeds vertelde, probeerde ik verschillende keren met handen en voeten uit te leggen waarom hij Eiko niet mocht aaien. Na de hele uitleg over belonen, baasje kiezen, twijfelen, ongelukkig zijn hierdoor, etc kreeg ik de volgende reactie: "But dogs always show a kind of royalty!" Royalty? Ik wist dat Eiko trots en dominant was, maar koninklijk? Zo had ik het nog nooit gezien... Enkele minuten later begreep ik ineens wat hij bedoelde. Loyalty! Trouw! Ja ze is trouw aan diegenen die haar het meest knuffelen en eten geven! Ik vermoed eigenlijk dat Eiko het trouwst van al is aan haar etenspot...

Ook zijn uitspraak "I love dogs" deed me giechelen. Dat hij verzot was op Eiko, had ik al door. Ik weet echter ook dat Chinezen soms honden opeten... Hij gaf toe dat hij in China reeds hond had gegeten. Hij vergeleek het met het feit dat mensen in India het al even vreselijk vinden dat wij koeien opeten. Dat culturen verschillen, heb ik me al lang bij neergelegd. Maar rond Chinees nieuwjaar heb ik Eiko toch wel héél dicht bij me gehouden... (grapje!)

Sinds de ommekeer knuffelt hij Eiko - bijna? - niet meer. Ook als Eiko in de keuken ligt wanneer hij kookt, probeert hij haar buiten te gooien. "Don't look at me like that! Or I'll eat you!" Jammergenoeg begrijpt Eiko er niet veel van en schiet ik elke keer spontaan in de lach als hij dat zo kwaad mogelijk tegen Eiko vertelt. Hij beloofde me trouwens Eiko niet op te eten:"I love her too much". Lief hé?

13:54 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Bah,hond eten!!!! Ik mag er niet aan denken.Ik vast nog liever dan mijn hartediefjes op te eten.
Culturen verschillen idd maar in de Pmagazine van deze week staat een reportage over wat de chinezen allemaal binnen spelen.Tot beschermde diersoorten toe zoals de bengaalse tijger.Ik zal hier maar niet opnoemen wat ze ervan opeten en voor wat het ten goed komt.Misschien lezen kinderen ook mee.
Enfin Daphne,je buur zal Eiko wel niet opeten maar ik zou toch een oogke in het zeil houden(grapje)
Al bij al is het al goed dat je aan het verstand hebt kunnen brengen dat men er beter afblijft.
Enne......ik denk dat de grote liefde van iedere hond zijn etenspot is of degene die hem die voorschoteld

Gepost door: cathy | 04-05-07

maaltijd hond Ja hond en kat eten tis ook niet aan mij besteed en omdat ik dit zei vond men kinesiste dat ik vegetaris moest worden, ... Ik mag het ene dier niet boven het andere zetten zei ze en mss heeft ze ergens gelijk maar ben niet sterk genoeg om te leven zonder vlees, maar toch gene hond enz...
Enfin zou toch Eiko en/of opvolger in de gaten houden da die daar niet eens in stukjes in de pan ligt...

Gepost door: Maggy | 04-05-07

het strand Hoi Eiko,

Ja, wij wonen vlakbij het strand, ongeveer een kwartiertje rijden met de rolstoel, er is een speciaal rolstoel pad gemaakt op aandringen van mijn vrouwtje,zodat meer mensen met een handicap het strand op kunnen. Vandaag hadden we wel pech want het pad lag onder het zand dus we konden niet erg ver komen,maar ik heb er wel ff lekker met andere honden gespeeld. Pfff, toen momesten we weer terug, weer die 15 minuten en vrouwtje rijd dan gewoon hard 7 km per uur, jee wat was ik moe zeg,maar het was wel een heerlijke wandeling.

Een poot van Mellis en de groetjes aan je vrouwtje

Gepost door: Mellis | 06-05-07

Wat heerlijk dat je zo spontaan en eerlijk met een studie genoot over zijn cultuur kunt praten en lachen. En dat er ook gewoon een geintje gemaakt kan worden. Een hond in de keuken bij een Chinese man.... pfff, maar dat er dan ook zo heerlijk gegeint kan worden, pas maar op, want ik eet je op. Volgens mij had hij daar twinkelde ogen bij. Heerlijk!!! (alleen vertel ik het niet mijn Doggies, die zijn nog 'onschuldig' zij denken dat zij hét ras zijn hier op aarde, dus mensen die hond eten.... oei, ik hou m'n mond maar.:-)) Groetjes! Vrouwtje van Doggieshuisje
P.S. eigenlijk gek idee dat een vreselijke grote hulp ook eten kan zijn.

Gepost door: Vrouwtje van Doggieshuisje | 26-05-07

@Vrouwtje van Doggieshuisje De oogjes van mijn chinese buurman... Die twinkelen nogal vaak hoor :-) Hij is nogal actief, grappig, energiek, etc :-)
Grappige mens hoor :-)

Gepost door: Daphné | 26-05-07

De commentaren zijn gesloten.