30-03-07

Alles of niets

Dinsdag schreef mijn vriendje Maarten zich in op de website van radio Donna voor de wedstrijd alles of niets. Woensdag werd hij opgebeld en toen zijn tegenstander verkeerd antwoordde op de gestelde vraag, had hij ineens een finaleplaats bemachtigd! Toen ze hem vroegen wie hij mee wou nemen, trok hij zijn stoute schoenen aan en zei dat hij graag zijn vriendin zou meenemen die echter wel in een rolstoel zat, dit onder het motto 'een nee heb ik, een ja kan ik krijgen'. Donna vond dit geen enkel probleem! In de eerste reis naar Fuerteventura was namelijk reeds een persoon in een rolstoel meegegaan!
Eén kans op twee om voor vier dagen naar Spanje te gaan! Spannend, avontuurlijk, vakantie, zon, zee, strand, ... Oei, we hebben niet genoeg kleren meer! En hoe geraken wij vrijdagochtend om 7uur aan de VRT in Brussel? Mag Eiko mee? Ze vliegen waarschijnlijk met Brussels Airlines, bij hen vliegen assistentiehonden zonder problemen mee in de cabine! En in Spanje werd ik nog nooit ergens de toegang geweigerd omwille van Eiko. Eiko's vaccinaties zijn prima in orde, enkel nog een gezondheidscertificaat in haar Europees paspoort en we are ready to go! Hoe meer we geregeld kregen, hoe hoopvoller we werden dat het misschien wel eens écht zou kunnen lukken! Natuurlijk met één kans op twee om dan vrijdagochtend écht te vertrekken maar toch! Keispannend! En Anne-Catherine wou Eiko zelfs met alle plezier voor drie dagen opvangen indien ze omwille van een of andere reden op het laatste moment toch onmogelijk mee zou gekund hebben! Drie dagen zonder elkaar overleven we wel, dacht ik zo.
Dat de toegankelijkheid van het hotel roet in het eten zou strooien hadden we echter nooit gedacht: Hotel Riu Ferrara**** werd namelijk gebouwd in 2003!!! Toen Maarten donderdagmiddag opnieuw naar Donna belde, bleek dit echter toch het geval. Zij hadden die ochtend contact gehad met Jetair die hen had verteld dat de lift erg smal was, de kamers niet aangepast waren, het hotel vol trapjes lag, en er 26 (!) trappen waren in de inkomhal. Onmogelijk tenzij in een manuele rolstoel en massaal veel getil: no way. Daar Maarten er zo op gevierd was om samen met mij op avontuur te vertrekken, had hij geen zin meer om nog met iemand anders te vertrekken. Bye bye Costa del Sol, hello Costa del Coq! We gaan namelijk twee weken aan zee doorbrengen, gevuld met een gezonde mix van studie en ontspanning!

Zowel Donna als Jetair klonken erg beschaamd. Ze deden alles wat mogelijk was: een groepsreis twee dagen voor aanvang volledig omgooien voor één persoon is onmogelijk en kan niet worden verwacht van hen. Zodoende mag Maarten binnenkort een troostpakket in zijn brievenbus verwachten! Ook keispannend! Maarten en ik vinden het erg jammer maar zijn niet kwaad. We vinden het alleen een regelrechte schande dat een recent gebouwd hotel compleet ontoegankelijk is. En dat dat hotel bovendien nog vier sterren kreeg, verwondert ons nog het meest. Volgende keer let zowel Donna als Jetair hopelijk meer op de toegankelijkheid! En hopelijk zijn wij dan opnieuw bij de gelukkige winnaars...

17:32 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

27-03-07

let's (g)roll and rock!

Donderdag ging ik naar mijn allereerste fuif! Eerst had ik nog mijn gele jas aan - die strenge jas ja - maar toen het échte feesten begon, werd ik gestript en mocht ik loslopen en grooven met Daphné en Anne-Catherine! Ik was ook niet de enige 'working dog' daar! Fjona was er ook met haar baasje Christel! Maar zij hadden niet zoveel zin in grooven: Christel had haar schouder namelijk pijn gedaan. Zo was ik dus wel de enige 'grooving dog'!
En voor de ongeruste zielen: neen al dat lawaai pijnigde mijn oren niet! Anders zou mijn staart continu tussen mijn poten hangen in plaats van de hele tijd te kwispelen!

In 't kort: het was supercool en we hebben ons allemaal beestig geamuzeerd! Kijk maar op een van de groepsfoto's! Van links naar rechts: Izzy, Sabine, Anne-Catherine, Stephanie, Leen, Jo, Eiko, Evelien en Daphné! Hmm, some people are missing... Bart nam de foto, Maarten was om drank, Azadeh en een vriendin van haar waren gaan eten, en Lennie en co waren al gaan slapen.


Zoals U ziet gaf Eiko zich over aan haar grooving feelings...

13:11 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-03-07

Gerenoveerde voederton

Woensdag overkwam mij weer eens iets geks. Zoals jullie reeds weten bouwde kotgenootje Jo mij een speciale voederton voor mijn tiende verjaardag. Hierdoor schept mijn baasje zelf nu elke morgen mijn etensbak vol korrels - behalve als ze weer eens tijd tekort heeft, dan helpt iemand even daar ze nog steeds traag is vergeleken met de kotgenootjes.

Mijn voederton was echter een testmodel, een proefkonijn dat tot voor kort prima stand hield onder de kilo's korrels en het vele gegrabbel van mijn baasje.Enkele vijsjes bleken echter niet sterk genoeg te zijn waardoor de ton één spleetje begon te vertonen waarlangs een zalige geur kon ontsnappen die zich door de gang verspreidde en mij telkens ik passeerde in vervoering bracht. Daarom bracht Jo drie extra steunbalkjes aan.
Hiervoor moest de ton echter eerst leeg zijn. Daar ik de andere keuken even aan het opruimen was - wat bijklussen als stofzuiger kan toch geen kwaad? - hoorde ik de ton niet leeglopen. Ik vond achteraf echter wel een welriekende volle kartonnen doos en enkele gemorste brokjes op de grond. Vreemd en verontrustend: mijn korrels werden verhuisd zonder geluid!
Ondertussen was Jo reeds duchtig aan het timmeren gegaan wat hem echter niet in dank werd afgenomen door de overgevoelige oren van de bovenbuurvrouw van zijn bovenbuur (!?) die kwam reclameren. Gelukkig namen baasje en ik het hem dubbel en dik wél in dank af.
Het hervullen van de gerenoveerde voerton gebeurde op een erg originele manier: Jo plaatste de welriekende kartonnen doos gevuld met korrels, op de opening van de ton en maakte een gat in de bodem waardoor alle korrels recht in mijn speciale voerton vielen! Deze ervaring was echt nog gekker dan de vorige: deze keer hóórde ik de korrels wel vallen maar vond er helemaal géén op de grond! Volgens het baasje 'trok ik toen erg grappige smoelen' (nvdr: West-Vlaams voor 'gekke bekken trekken') die echter niet werden gefotografeerd daar iedereen met zijn handen vol stond behalve het baasje. Zij kon ons echter ook niet van dienst zijn daar ze niet kon stoppen met lachen. Handig hé zo'n baasje? En dan keek ik eens oprecht geïnteresseerd!

Dankuwel Jo voor het renoveren van mijn voederton!!!

13:30 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-07

Omkadering feest!

Zoals jullie reeds weten zit mijn baasje reeds meer dan drie jaar op kot in Heverlee. Omdat ze door haar spierziekte bepaalde dingen moeilijk of niet kan en ik haar niet bij al die dingen kan assisteren, heeft zij een omkaderingsgroep die bij haar op kot zit en haar helpt met die dingen die zij noch ik makkelijk kunnen uitvoeren.
Alhoewel baasje heel wat hulp nodig heeft, is het hier toch een gezellige boel. De hulp wordt namelijk verdeeld over vijftien personen waardoor het omkaderen minder zwaar is dan men zou denken wanneer men zich realiseert waarmee mijn baasje het allemaal moeilijk heeft.

Ik vertel dit alles echter niet zonder reden! Morgennamiddag zetten enkele omkaderingsgroepen hun deuren open! De hele namiddag kan iedereen langskomen om een kijkje te nemen hoe het er in zo'n groep aan toe gaat, wat de hulp precies inhoudt, hoe de sfeer hier is, hoe het eruit ziet, enzovoort.Van 14 uur tot 16 uur is iedereen hartelijk welkom in Romero I, Blijde Inkomststraat 32, Leuven (achter Alma 1). Van 16 uur tot 18 uur zetten wij (!) onze deuren open wagenwijd open om jullie te verwelkomen in Studentenwijk Arenberg 24 (Etna, 1ste verdiep), Heverlee (vlakbij Alma 3)!

affiche_rollrockBaasje is echter niet de enige studente met een functiebeperking in Leuven die wordt geassisteerd door zo'n omkaderingsgroep!
In heel Leuven worden namelijk 55 studenten met een functiebeperking geholpen door meer dan 250 omkaderaars, verdeeld over 18 groepen! Om al die schatten van mensen eens in de bloemetjes te zetten, kregen zij elk een gratis toegangskaart voor een groots evenement dat morgenavond doorgaat in Alma 2 en speciaal voor hen op poten werd gezet: let's roll & rock'. Natuurlijk is iedereen met toegangskaart uiterst welkom om mee te komen genieten van deze resem schitterende optredens gevolgd door de fuif, georganiseerd in samenwerking met LOKO. Jullie komen toch ook, hé? Dan kunnen we allemaal samen rollen en rocken!!! Yeah!


let's roll & rock!

19:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15-03-07

Zee impressie

Vijf weken na onze vakantie aan zee krijgt U hier uiteindelijk een selectie van onze vakantiefoto's te zien met Eiko in het centrum van de belangstelling en bijgevolg ook van Maartens lens. Meer uitleg bij de foto's vindt U op de bijbehorende Flickr-pagina's waarnaar U wordt doorgelinkt wanneer U op een foto klikt.
22:17 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-03-07

Neus in de wind tegen wind...

Woensdag hielp ik Anne-Catherine met het opruimen van haar kamer. Eiko lag ondertussen te zonnen onder haar bureau met haar neus in de wind. Zij snuffelde lichtjes en genoot van het lentezonnetje. Eventjes later wisten we ook waarom ze haar neus in de wind had gepositioneerd: ze had een enorme wind gelaten! Gelukkig zwaaide Anne-Catherine het raam meteen volledig open om de stank te verdrijven. Ik moet zeggen dat de frisse buitenlucht ook ons reukorgaan goed deed. Man die hond kan stinkwinden laten...Gisteren hebben Eiko, Fado, Minoes en ik trouwens een vol half uur gezond. De thermometer vertelde ons dat het 27°C was in de zon, uit de wind. Za-lig... Dit weer mag nog een poosje blijven hangen voor mijn part!

12:53 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-03-07

Dogs on the block

Net zoals Finn en Pepper heb ook ik me ingeschreven op de nieuwste datingsite voor honden: Dogs on the Block.
Mijn profiel en wandelroutes kan U hier bewonderen.
Wie wil samen met ons gaan wandelen?
*giechel*

Daphné is alleszins meer en meer klaar om er opnieuw in te vliegen: vandaag gingen we voor het eerst in weken opnieuw naar de Colruyt. De frigo was leeg op een paar yoghurtjes na: het was duidelijk tijd om grote inkopen te doen! Jammergenoeg moesten we achteraf te voet terug naar ons kot... Kotgenootje Jo had zijn trekkersrugzak volgepropt met niet-breekbaar gerief en aan Daphné haar rugleuning gehaakt. De rest van de aankopen pasten net in de eivolle kartonnen doos die Jo de hele rit huiswaarts in evenwicht wist te houden bovenop de rugleuning van de rolstoel. Daphné zelf zat er wel iets minder comfortabel bij met 12 liter cola onder haar benen... En last but not least: ook ik heb mijn steentje bijdragen. Ik heb mijn pakje botjes hélemaal zelf naar ons kot dragen. Ik liep zo fier als een gieter al kwispelend naast mijn baasje haar stoel die geladen was als een pakezel!

18:40 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-03-07

Zee, thesis en longontsteking

Beste lezers,

mijn grootste excuses voor de lange stilte die jammergenoeg geen leuke oorzaak had. Na onze fantastisch leuke vakantie aan zee - waarvan ik de komende dagen enkele foto's online plaats - begon het tweede semester eens zo druk als het vorige was geëindigd. Onze eerste anderhalve week werd volledig in beslag genomen door het regelen van omkadering, lessenroosters, practica en lokalen (toegankelijkheid nakijken en zo nodig veranderen), het bijwonen van alle thesisvoorstellingen die me interesseerden en nadien de erg belangrijke en moeilijke keuze maken: de thesis. Hij heet "AMF-geïnduceerde bioprotectie tegen plantenparasitaire nematoden: welk mechanisme is verantwoordelijk?" en zal het komende academiejaar worden uitgevoerd door mij in het laboratorium voor tropische plantenteelt te Heverlee. Assistentiehonden uiterst welkom, interessant onderwerp, goede sfeer en praktisch is alles te doen of te regelen aangaande mijn functiebeperking. Superder dan supersuper dus!
Tijd om van dit schitterend vooruitzicht te genieten had ik echter niet: de algemene vermoeidheid en lusteloosheid waarmee ik toen reeds een grote week kampte, werd ineens vergezeld door massaal veel slijmen die ik steeds moeizamer kon ophoesten. Na anderhalve dag hoesten, zijn Anne-Catherine, Eiko en ik vorige week donderdag ochtend vertrokken naar de spoedafdeling van U.Z. Gasthuisberg, net zoals vorig jaar. Diagnose: een niet te onderschatten beginnende longontsteking. Antibiotica, intensieve kinesie, hoestmachine, aerosol en veel rust hielpen me er de voorbije week weer wat bovenop. Vandaag hebben ze Eiko en ikzelf na exact één week hospitaal ontslaan. Ik ben nog steeds moe, moet nog steeds wat slijmen (de restjes) ophoesten wat me nog steeds erg vermoeit, zal nog een week antibiotica en aerosol nemen, maar voel me gelukkig reeds stukken beter.
Ik hoop dat mijn verhaal van de laatste twee weken deze lange stilte voldoende verklaart voor jullie. Verdere berichtgeving volgt!

22:44 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |