30-03-07

Alles of niets

Dinsdag schreef mijn vriendje Maarten zich in op de website van radio Donna voor de wedstrijd alles of niets. Woensdag werd hij opgebeld en toen zijn tegenstander verkeerd antwoordde op de gestelde vraag, had hij ineens een finaleplaats bemachtigd! Toen ze hem vroegen wie hij mee wou nemen, trok hij zijn stoute schoenen aan en zei dat hij graag zijn vriendin zou meenemen die echter wel in een rolstoel zat, dit onder het motto 'een nee heb ik, een ja kan ik krijgen'. Donna vond dit geen enkel probleem! In de eerste reis naar Fuerteventura was namelijk reeds een persoon in een rolstoel meegegaan!
Eén kans op twee om voor vier dagen naar Spanje te gaan! Spannend, avontuurlijk, vakantie, zon, zee, strand, ... Oei, we hebben niet genoeg kleren meer! En hoe geraken wij vrijdagochtend om 7uur aan de VRT in Brussel? Mag Eiko mee? Ze vliegen waarschijnlijk met Brussels Airlines, bij hen vliegen assistentiehonden zonder problemen mee in de cabine! En in Spanje werd ik nog nooit ergens de toegang geweigerd omwille van Eiko. Eiko's vaccinaties zijn prima in orde, enkel nog een gezondheidscertificaat in haar Europees paspoort en we are ready to go! Hoe meer we geregeld kregen, hoe hoopvoller we werden dat het misschien wel eens écht zou kunnen lukken! Natuurlijk met één kans op twee om dan vrijdagochtend écht te vertrekken maar toch! Keispannend! En Anne-Catherine wou Eiko zelfs met alle plezier voor drie dagen opvangen indien ze omwille van een of andere reden op het laatste moment toch onmogelijk mee zou gekund hebben! Drie dagen zonder elkaar overleven we wel, dacht ik zo.
Dat de toegankelijkheid van het hotel roet in het eten zou strooien hadden we echter nooit gedacht: Hotel Riu Ferrara**** werd namelijk gebouwd in 2003!!! Toen Maarten donderdagmiddag opnieuw naar Donna belde, bleek dit echter toch het geval. Zij hadden die ochtend contact gehad met Jetair die hen had verteld dat de lift erg smal was, de kamers niet aangepast waren, het hotel vol trapjes lag, en er 26 (!) trappen waren in de inkomhal. Onmogelijk tenzij in een manuele rolstoel en massaal veel getil: no way. Daar Maarten er zo op gevierd was om samen met mij op avontuur te vertrekken, had hij geen zin meer om nog met iemand anders te vertrekken. Bye bye Costa del Sol, hello Costa del Coq! We gaan namelijk twee weken aan zee doorbrengen, gevuld met een gezonde mix van studie en ontspanning!

Zowel Donna als Jetair klonken erg beschaamd. Ze deden alles wat mogelijk was: een groepsreis twee dagen voor aanvang volledig omgooien voor één persoon is onmogelijk en kan niet worden verwacht van hen. Zodoende mag Maarten binnenkort een troostpakket in zijn brievenbus verwachten! Ook keispannend! Maarten en ik vinden het erg jammer maar zijn niet kwaad. We vinden het alleen een regelrechte schande dat een recent gebouwd hotel compleet ontoegankelijk is. En dat dat hotel bovendien nog vier sterren kreeg, verwondert ons nog het meest. Volgende keer let zowel Donna als Jetair hopelijk meer op de toegankelijkheid! En hopelijk zijn wij dan opnieuw bij de gelukkige winnaars...

17:32 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Beschamend dat hotels in 2007 (nog) geen oog hebben voor toegankelijkheid en dan heb ik het niet alleen over toegankelijkheid voor personen met een motorische handicap, maar ook mensen met een buggy, personen die slecht te been zijn, ...

Nu ja, zelfs als zijn ze toegankelijk door hun insfrastructuur. Ik was gisteren in Gent en aan de bib van Gent is zo een oprit. Boven die oprit staat een bord 'gelieve hier geen fietsen te zetten om zo de doorgang niet te versperren'. Der had daar een of andere klojo zijn fiets knal in het midden geparkeerd en verplaatsen was geen optie want hij stond op slot!

Grr, ik vind dat ze wel met iets anders mogen afkomen dan een troostprijs zenne, ge kon een reis winnen... Misschien moede et eens in de gazet zetten...

Weten jullie trouwens nu of je op het juiste vliegtuig had gezeten?

Groetjes
Annelies

Gepost door: Annelies | 30-03-07

Neen! We hadden zowiezo maar 1 kans op 2: 't noemt niet voor niets 'alles of niets'...
Dan heb ik liever een troostprijs dan niets.
Nu konden ze er niets aan doen, dus hen aan de schandpaal zetten vind ik niet juist.
Hopelijk kunnen we wel mee indien we de volgende keer winnen ;-)

Gepost door: Daphné | 30-03-07

Tja Tis wel vaker niet toegankelijk, klote natuurlijk je wint dan eens iets... Een troostpakket is het minste wa ze konden doen, eigenlijk hadden ze beter het bedrag van de reis gegeven. Dan had je geld gewonnen. Langs de andere kant heb je nog geluk dat ze eerlijk zijn dat het niet te doen is. Voor hetzelfde zou je meemaken wat men zus meemaakte, twas zogezegd allemaal toegankelijk tot ze toekwam bleek dit alleen voor manuele rolstoel te zijn. Daar vergissen velen hun in, een manuele kan je tillen vouwen enz een electroinische niet.
Vind jammer voor je, maar hoedje af voor Maarten dat die de rest laat schieten voor zen vriendin ;-) Ik had ook wel op Eiko willen passen als je niemand had gevonden.
http://blinkiemb.skynetblogs.be.

Gepost door: Maggy | 30-03-07

Toch wel erg spijtig dat jullie die kans moeten missen omdat Donna en Jetair er niet stil bij stonden dat een persoon in rolstoel de prijs zou kunnen winnen.Die zullen in 't vervolg wel beter uitkijken (hoop ik).Wie weet zit er in het verrrasingspakket geen midweek "Center Parks" bij... Maak er in ieder geval een goeie zeevakantie van!Enne...volgende keer hebben jullie misschien meer geluk ;-)

Gepost door: Stien | 30-03-07

@Maggy Inderdaad hoedje af voor Maarten.
Geld enzo konden ze ons niet geven: dit stond allemaal genoteerd in het wedstrijdregelement wat Maarten tekende toen hij zich inschreef.

Trouwens: we hadden een finaleplaats gewonnen: nog steeds één kans op twee!
En inderdaad gelukkig dat ze 100% eerlijk waren!

Ik denk inderdaad wel dat ze nu iets beter gaan uitkijken, hopelijk... Er zijn toch redelijk wat grote hotels redelijk toegankelijk?
En opnieuw: laten we hopen dat we dan nog eens winnen!

Gepost door: Daphné | 30-03-07

zo spannend zeg... Maar helaas... Nu, als ik het zo lees kan Donna en Jetair alvast weinig verweten worden, dat is al iets... Dat zo'n recent hotel totaal niet toegankelijk is, dat is inderdaad vreemd. En verschrikkelijk spijtig voor Maarten, Eiko en jou. Ik had Eiko anders al wel in bikini aan het zwembad zien liggen ;-)
Je neemt het in elk geval schitterend op moet ik zeggen, chapeau!

Gepost door: Josie | 31-03-07

Het zag er zo mooi uit en dan draait het toch uit op een anticlimax. Recente hotels zouden inderdaad toch moeten voorzien worden van een minimum bereikbaarheid voor alle gasten. Vaak zijn dit 'kleine' investeringen in de aanvang van een bouw die een wereld van verschil kunnen betekenen. Nu ja, hetzij zo, hopelijk is het troostpakket toch de moeite waard. En ach, met het bij wijlen prachtig lentezonnetje zal 'onze' kust ook wel meevallen.

Gepost door: Coudie | 02-04-07

Hoi, gunst wat jammer zeg! En dat van zo'n nieuw hotel!
Ik ben wel benieuwd wat jullie voor 'troostprijs' krijgen! Wie weet is dat uiteindelijk toch nog leuker. Of was je graag hier naar toe gegaan?
Eh.... hier is de cd van André Kuik gelanceerd, als je hem hoort snap je dat het echt over een hulphond gaat, je maatje, maar die woorden komen er niet in voor.... De cd is mega en ik had beloofd dat je er één zou krijgen. Heb je inmiddels je mail gehad met mijn vraag?
Kwispels van iedereen hier, behalve van mij en Baas want wij kunnen niet kwispelen dus groeten wij!
Daaag!

Gepost door: Doggieshuisje | 05-04-07

heel jammer... maar als je wat geluk hebt is het mooier weer aan onze belgische kust momenteel dan dat het in Spanje is
geniet er alvast van

Gepost door: g*lover | 08-04-07

Knappe blog!

Gepost door: Nancy | 08-04-07

De commentaren zijn gesloten.