01-03-07

Zee, thesis en longontsteking

Beste lezers,

mijn grootste excuses voor de lange stilte die jammergenoeg geen leuke oorzaak had. Na onze fantastisch leuke vakantie aan zee - waarvan ik de komende dagen enkele foto's online plaats - begon het tweede semester eens zo druk als het vorige was geëindigd. Onze eerste anderhalve week werd volledig in beslag genomen door het regelen van omkadering, lessenroosters, practica en lokalen (toegankelijkheid nakijken en zo nodig veranderen), het bijwonen van alle thesisvoorstellingen die me interesseerden en nadien de erg belangrijke en moeilijke keuze maken: de thesis. Hij heet "AMF-geïnduceerde bioprotectie tegen plantenparasitaire nematoden: welk mechanisme is verantwoordelijk?" en zal het komende academiejaar worden uitgevoerd door mij in het laboratorium voor tropische plantenteelt te Heverlee. Assistentiehonden uiterst welkom, interessant onderwerp, goede sfeer en praktisch is alles te doen of te regelen aangaande mijn functiebeperking. Superder dan supersuper dus!
Tijd om van dit schitterend vooruitzicht te genieten had ik echter niet: de algemene vermoeidheid en lusteloosheid waarmee ik toen reeds een grote week kampte, werd ineens vergezeld door massaal veel slijmen die ik steeds moeizamer kon ophoesten. Na anderhalve dag hoesten, zijn Anne-Catherine, Eiko en ik vorige week donderdag ochtend vertrokken naar de spoedafdeling van U.Z. Gasthuisberg, net zoals vorig jaar. Diagnose: een niet te onderschatten beginnende longontsteking. Antibiotica, intensieve kinesie, hoestmachine, aerosol en veel rust hielpen me er de voorbije week weer wat bovenop. Vandaag hebben ze Eiko en ikzelf na exact één week hospitaal ontslaan. Ik ben nog steeds moe, moet nog steeds wat slijmen (de restjes) ophoesten wat me nog steeds erg vermoeit, zal nog een week antibiotica en aerosol nemen, maar voel me gelukkig reeds stukken beter.
Ik hoop dat mijn verhaal van de laatste twee weken deze lange stilte voldoende verklaart voor jullie. Verdere berichtgeving volgt!

22:44 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

dat jij (jullie) je snel terug superdesuper mag voelen over heel de lijn!
van harte veel beterschap (aerosollen en heel die rimram, ik ken er alles van...)
knuffel voor eiko!

Gepost door: abnormalia | 02-03-07

hey,

Da's jammer dat je gesukkeld hebt met je gezondheid. Waarschijnlijk zal het ontmoetingsweekend van hannibal (jkvg) te vroeg komen.

Gepost door: Nico | 02-03-07

fijn dat jullie terug online zijn :-) Een week ziekenhuis, blij dat je er weer helemaal bovenop bent!!
Wat de thesis betreft, ik heb daar helemaal geen plezier een beleefd, bweikes, maar jij gaat dat ongetwijfeld beter doen ;-) Succes! En knuffel aan Eiko :-)

Gepost door: josie | 02-03-07

veel beterschap Ik heb de laatste weken last van een zware beenbreuk die maar niet wil beteren. Extra pijnstillers van werken van thuis dus. Da's ook de verklaring waarom ik wat humeuriger ben dan anders. Sorry daarvoor...

Gepost door: Kristoff | 02-03-07

;-) die thesis klinkt heel wetenschappelijk. Al begrijp ik nu wel niet waar het precies om gaat. Heeft het ook een titel in mensentaal? ;-)

Terug thuis is altijd veel leuker dan in het ziekenhuis! Welkom terug thuis :-)

Met hannibal zal ik niet meegaan, het is momenteel niet haalbaar qua vermoeidheid e.d.

Liefs!

Gepost door: Fly | 03-03-07

ziekte Maar meiske toch, verzorg je maar longonsteking voor iemand met spierziekte is niet goed.
Neem je niet teveel hooi op je vork? Denk ook eens aan jezelf ipv mensen in je omgeving!!

http://blinkiemb.skynetblogs.be/

Gepost door: Maggy | 03-03-07

banaantjes(planten :P) Nu begrijp ik je thesis beter! lijkt me wel nog een interessant onderwerp.

K zal zeker wel es meegaan met hannibal, enkel nog nie onmiddellijk. Je pusht me niet, je geeft me enkel uitleg over de mogelijkheden :D en dat vind ik leuk want ik weet er zelf niet veel over. Ik heb enkel nog maar kampen begeleid, nog nooit gewoon meegeweest.

Gepost door: Fly | 03-03-07

Blij dat jullie terug in blogland zijn en dat je je beter voelt! Gasthuisberg is toch wel formidabel gastvrij voor onze hondjes...laatst moesten ook wij daar een paar dagen heen en de Prof had er echt moeite mee om Maybe niet aan te raken. Hij vroeg ook of ze geen dorst had.Nee, zij had geen dorst, maar ik wel!!! 'k Was al 18 uur nuchter, maar blijkbaar had hij met mij niet zo een medelijden als met Maybe, ik kreeg niks :-(
Je thesisonderwerp kliknkt heel wetenschappelijk en is waarschijnlijk heel boeiend. Pas maar op dat Eikje geen nematodekes krijgt :-) , maar ja, dat zijn niet dezelfde als waar jij het over zal hebben.

Lieve groeten van Stien & Maybe.

Gepost door: Stien | 09-03-07

De commentaren zijn gesloten.