06-12-06

Verkeerd geparkeerd

Reeds voor ik naar mijn nieuw kot verhuisde, wist ik dat de buitendeur automatisch zou opengaan door middel van een elektrische pomp. Toen was ik al van plan om aan Eiko te leren die knop op commando te bedienen. Wie weet, kon ik de knop niet meer induwen als mijn handen verkleumd waren van de kou of als ik mijn handen vol had met andere dingen. En zelfs indien ik het nooit zou nodig hebben, was het commando nog niet nutteloos. Eiko leert supergraag dingen bij en dit commando aanleren en trainen bezorgde ons beiden uren vol aanmoedigingen, lieve woordjes, zotte aanwijzingen en natuurlijk overheerlijke beloningen!
Toen de knop in oktober op zijn definitieve hoogte werd geplaatst, werd duidelijk dat het echt een ideaal systeem is: zachte knop, heel groot duwoppervlak, stevig, juiste hoogte en op de correcte afstand van de deur, dit langs binnen- en buitenkant van het gebouw! Het commando zou ik dus nooit nodig hebben om die deur te openen...
Tot deze avond!
Een of andere onnozelaar vond het gepast zijn fiets compleet in de weg te plaatsen waardoor ikzelf onmogelijk aan de knop kon! Nota: de fietsenstalling bevond zich slechts één meter verderop en was allesbehalve volzet! De fiets omverrijden of wegduwen lukte niet daar aan een voorwiel weinig 'pak' is zonder het risico te lopen mezelf pijn te doen of de fiets op Eiko te duwen... Gelukkig opende Eiko zoals elke keer, wel na heel wat aanwijzingen en aanmoedigingen, ook vanuit die vreemde positie (plaatsing in Hachiko-taal) de deur met haar blinkende zwarte snoet! Ik moet U waarschijnlijk niet vertellen hoe enorm de beloning was die Eiko de daaropvolgende minuten kreeg... Ik juichte zowat de gehele blok bijeen!
En de fiets? Die werd door Maarten enkele minuten later vakkundig uit de weg geruimd. Die onnozele fietser zal zijn fiets morgen terugvinden in 't groen...

19:18 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Oei, dat was dan fijn dat Eiko dat commando kon. Echt rot. Lijkt me lachen om dat gezicht van die persoon te zien als hij/zij erachter komt dat zijn/haar fiets er niet meer staat. Asosiaal ook!

Groetjes Chantal en Djuna

Gepost door: Chantal | 07-12-06

int groen groot gelijk, fietser denken er niet altijd bij na dat er ook andere weggebruikers zijn...

Gepost door: Maggy | 07-12-06

. Mss kunt ge der ook een papier ophangen dat ze daar geen fietsen mogen zetten, kwestie van dat in de toekomst te vermijden!

Gepost door: Twinkeltje | 09-12-06

10 jaar Happy birthday Eiko!

Gepost door: A-C | 13-12-06

Gelukkige verjaardag! Dit jaar ben ik het niet vergeten dat onze zwarte harige medestudent verjaart ;-) Een hele gelukkige verjaardag Miss Eiko, geniet er maar eens heel goed van vandaag!

Gepost door: Liesje | 13-12-06

Gelukkige verjaardag! Ne dikke proficiat met uwen 10de verjaardag Eiko ;) hopelijk staat der iets lekkers op het menu en worden de uurtjes werken beperkt vandaag :)

De kusjes zalk aant bazinneke geven ;) ma ne knuffel da krijgt ge wel :p

Gepost door: Maarten | 13-12-06

Eiko... Ooit...
viel 13 december op een vrijdag...

Nee...
dat was niet zomaar een dag...

Niet...
dat iemand dat over het hoofd zag...

Zeker...
was het geen ongeluksdag...

Ja...
het was een bijzondere dag...

Toen...
was het dat dit hondje het levenslicht zag...

Nu...
is het dus haar verjaardag...

Liefst...
dat er nog meer als een jaartje bijkomen mag...

Dus...
wens ik haar een wondermooie dag...

Juist...
het is de tiende die ze vieren mag...

Profciat...
met je tiende verjaardag...

Gepost door: Maarten | 13-12-06

Goed zo eiko en goed zo maarten, en natuurlijk ons daphne!!!

Gepost door: Tineke en Rikou | 16-12-06

De commentaren zijn gesloten.