25-10-06

Eiko's bankkaart!

Gisteren en vandaag gingen Eiko en ik naar de 24urenloop. We liepen en reden voor de allereerste keer in onze vier jaar lange studentencarriëre een toertje namelijk eentje voor "Run for specials"!
Ook stond er een standje van KBC waar je een foto kon laten nemen voor op je bankkaart die je dan ook meteen meekreeg. Zo bekwam Eiko vandaag haar allereerste bankkaart! En zo ontvingen Eiko, zus Florence en ik vandaag alledrie deze supercoole festival-bankkaart!!!
Actie: www.mijnKBCkaart.be
Eerst een kringkaart, dan een bankkaart, what's next?

21:15 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

Uitgespookt...

Wat Eiko uitspookte op terugkomweekend van Jong-KVG in Oostende afgelopen weekend zal ik jullie nu vertellen...
Zaterdagochtend kwam de wekdienst bij ons langs onder de vorm van een spook... Normaalgezien blijft Eiko onder praktisch elke omstandigheid zo koel als een kikker doch een spook of mummie is een ander paar mouwen. Jaren geleden begonnen zus en papa Eiko te plagen. Ze liepen rond als een mummie of spook tot Eiko compleet flipte in de positieve zin van het woord: ze sprong, huppelde, kroste, blafte, gromde, etc allemaal om te spelen natuurlijk. Het mummie- of spookgeluid associeerde miss Eiko dus met een superleuk en erg wild spel waarin ze mocht blaffen, springen, grommen, gek doen, kortom compleet door het lint gaan.
Ook zaterdagochtend dacht miss Eiko dus dat ze gewekt werd door een supercool spook dat met haar kwam spelen. Eiko ging haar dan ook overenthousiast met een huppel en een blaf gaan begroeten om te spelen! Wat wij echter niet wisten was dat het spook alias Katrien bang was van honden (wat ik respecteer en ook rekening mee houd) ... Het spook was dan ook meteen uitgespookt en liep al gillend de kamer uit.

Op dat moment was het erg grappig: het spook dat ons moest doen verschieten, verschoot zelf! Maar eigenlijk was het helemaal niet grappig! Eigenlijk maakte ik als baasje jaren geledeneen grote opvoedingsfout: ik maakte een deel van haar supersocialisatie kapot wat ik nooit meer zal kunnen herstellen...

Detail 1: Toen Katrien ons zondagochtend kwam wekken als ezel gaf Eiko geen kik. Ze hief haar kop niet eens op.
Detail 2: Terwijl ik dit schrijf herinner ik me een klein voorval dat opnieuw een gevolg is van dit foute spelletje. Jaren geleden gingen we met de familie kijken naar de muzical Kuifje, de zonnetempel. Tijdens de voorstelling kwamen toen Inca's vol shmink en pluimen en een superstreng gezicht - zoals een mummie - van achteraan de zaal langzaam naar het podium. Ook toen blafte Eiko één enkele keer. Gelukkig dacht iedereen dat het Bobbie was die blafte daar die in dat toneelstuk gespeeld werd door een échte hond.

12:15 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-10-06

Superweekend!

Het was een superweekend!!! Zee, wind, spel, moord, maffia, superlekker eten, mega gezelschap, kortom de max!En wat Eiko uitspookte dit weekend? Ze was héél braaf, voorbeeldig, rustig en gelukkig af en toe een beetje gek.

Ze leerde dit weekend ook opnieuw steeds sneller haar eigen leiband oprapen en afgeven.
Ik kan haar leiband het snelste bemachtigen indien ze op commando met haar voorpootjes op mijn voetplanken naast mijn voeten komt staan zodat ik haar leiband kan nemen. Tijdens de winterperiode ligt er echter een zitzak in mijn rolstoel opdat mijn benen niet ijskoud zouden hebben. Die zitzak neemt echter mijn volledige voetplanken in waardoor Eiko's pootjes er dan niet meer bij passen...En omdat ik vreesde dat het aan zee erg koud en winderig zou zijn had ik hem dit weekend reeds aan.
Dan moet ze zelf haar leiband oprapen en die al dan niet op mijn schoot komen afgeven. Doordat ik dit commando de laatste maanden veel minder vaak gebruikte, is het wat verwaterd... En daar ik op weekend perse zelf voor haar wou zorgen opdat ze geen last zou zijn voor de groep, was ik genoodzaakt dan al af en toe te beginnen oefenen.
En het oefenwerk wierp al snel zijn vruchten af! Vandaag nam ze haar leiband reeds op eigen initiatief, superenthousiast in haar mond waarna ze hem zeker een minuut lang zonder morren vasthield!
Super hé!?

Er gebeurde wel zoals vorig jaar op terugkomweekend opnieuw iets grappig/schaamtelijk maar dat vertel ik een volgende keer...

21:38 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-10-06

Eiko en Bizzy

Een kleine twee weken geleden gingen we naar een notenraapfeestje (origineel hé!) bij vrienden van mijn ouders. Daar liep ook een hond rond namelijk Bizzy de Jack Russell, een ongecastreerde reu. Bij het binnenkomen liet ik Eiko volledig vrij opdat de rangorde in de roedel vlot zou kunnen beslecht worden. Het tegendeel was echter waar: de hele namiddag deed Bizzy pogingen om Eiko te bespringen die Eiko kordaat beantwoordde met een niet mis te verstane grom, blaf en af en toe snelle kopbeweging naar hem toe. Na een uurtje speelden ze wel samen en nam het aantal pogingen van Bizzy gestaag af.
Ik hield de twee honden de hele namiddag nauwlettend in het oog omdat er kinderen aan het voetballen waren! Daar Eiko de rustigste en zachtste hond was, was elk kind geneigd om haar eens zachtjes te aaien. Dit is echter erg gevaarlijk wanneer Bizzy Eiko op dat moment ambeteert! Eiko zal Bizzy terecht wijzen door haar kop snel om te draaien, te grommen of dreigend te blaffen, en indien nodig een uitval te doen in de richting van Bizzy. Dit is geen agressie maar gewone hondentaal. Maar wanneer een kind tussen Eiko's kop en Bizzy staat, kan dat slecht aflopen. Het kind kan omvergeduwd worden, een trauma oplopen, en in het allerslechtste geval gegrepen worden in de uitval richting Bizzy!
Later op de namiddag werd Bizzy even in de garage gestoken daar Eiko erg moe en Bizzy steeds nerveuzer werd. Wie wou mocht mij toen even helpen Eiko te belonen omdat ze op commando ging zitten, staan of liggen, een pootje gaf, blafte of de sigaret van Andy netjes vasthield.

Hieronder enkele foto's van Eiko, Bizzy en de sigaret! Al wie iets van hondentaal en -houdingen afweet mag gerust zijn zegje doen bij de pootjes!13:47 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-10-06

Minimachien!

We're back! En mijn nieuwe machine is stukken kleiner, lichter, stiller, handiger, mooier, eleganter, onopvallender, etc dan de oude! Hopen verbetering voor iedereen! Vanaf nu kan ik de machine in m'n valies op mijn rolstoel dragen en hoeft Maarten geen loodzware kar meer voort te trekken! Zo ben ik geen last meer op de trein maar wie weet ooit aangenaam gezelschap! Vanaf nu kan iemand blijven slapen in dezelfde kamer als ik zonder eerst vijf slapeloze nachten te moeten doorstaan om te wennen aan het lawaai van de machine want het nieuw machientje geeft enkel een zucht om de paar seconden ipv een gepomp en gezoem! Zoals U kan lezen ben ik laaiend enthousiast!
Ook de wissel van machine verliep erg goed en ik slaap reeds twee nachten als een roosje! Ook de onderzoeken op donderdag gingen vlot en brachten geen narigheid aan het licht!
Mijn eerste keer in het ziekenhuis zonder mama is supergoed meegevallen!!! Mama's kleine meid wordt GROOT!!!

Eiko was wel haar pot kwijt... Haar oude pot vol deuken die ik bijna zeven jaar geleden meekreeg na de Hachiko-stage, deed de voorbije twee dagen in het ziekenhuis dienst als drink- en eetpot. Overdag stond die pot dus in de douche (Eiko drupt nogal na het drinken en zo lopen de druppels in het putje van de douche en wordt de vloer van de kamer niet nat) met water in. De poetsvrouw had mijn kamer gepoetst terwijl ik naar een onderzoek was en dacht dat het een waskom van het ziekenhuis was die de verpleging daar was vergeten! Gelukkig had ik de onrustwekkende verdwijning snel opgemerkt waardoor de pot nog niet ver weg was.
Door mijn lichte paniek die middag realiseerde ik me dat ik toch wel wat emotioneel gehecht was aan die oude gedeukte pot... Belachelijk hé?

de pot

15:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

10-10-06

Hondwas handwas

Omdat we van morgenochtend 8u30 tot donderdagmiddag 15u00 in het ziekenhuis verblijven om een slaapstudie te ondergaan en mijn nieuwe beademingsmachine in gebruik te nemen.
Sinds mei 1999 maak ik elke nacht gebruik van nachtelijke beademing. Morgen krijg ik na meer dan zeven jaar een nieuw toestel. Het huidige toestel weegt loodzwaar, past net in een curver-bak en is oud. Het nieuwe toestel schijnt een stuk lichter te zijn en niet groter dan een schoendoos waardoor het perfect in mijn valies past die aan de rolstoel hangt! Een groot verschil vergeleken met de huidige situatie: elke zondag en vrijdag sleurt Maarten de machine op een karretje mee tussen kot en thuis op trein en bus... U begrijpt wel dat wij uitkijken naar morgen!

Daar het echter modderig ligt in de omgeving van ons kot zitten Eiko's jas en riem onder de modderspatten. Een assistentiehond in het ziekenhuis is toegelaten maar een assistentiehond met een vies jasje in het ziekenhuis laat ik niet toe! Daarom deed ik dan ook een hondwasje. Excuseer een honds handwasje!

20:29 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-10-06

Steracteur sterartiest

Gisteren maakten mijn Mama, zus Florence, Kirsten, Willem, Eiko, Maarten en ik deel uit van het driehonderdkoppige publiek van Steracteur Sterartiest! Heeft U ons gezien? We zaten helemaal bovenaan in het midden, allemaal op een gewone doch extreem comfortabele stoel en hadden zo een mooi uitzicht over de rest van het publiek, het podium en de hele studio! Het was echt wel waaw! De manier waarop ze die studio filmen vanuit allerhande hoeken waardoor die zo reusachtig lijkt! Echt shiek! Ik had het me zeker dubbel zo groot voorgesteld! De show zelf was wel redelijk vermoeiend daar er nogal wat geklapt en gejoeld moest worden wat uiteindelijk wel "een goeie oefening was voor mij" (hoor ik mijn kinesist al zeggen)!
En Eiko? Eiko heeft de hele tijd onder de stoelen van Maarten en ik languit liggen maffen! Het gejoel, de warmte van de spots, de trillende tribune door de bassen en zelfs de gekke bende polonaisedansers achter onze rug lieten haar ijskoud!!! Ze heeft niet gehijgd, niet gesnurkt, niet rechtgestaan, geen poging tot wandeling ondernomen, niks van dat alles! Het enige wat ik haar heb voelen doen, is eens van kont-kant veranderen! Extreem flink, vindt U ook niet?

Na de show dronken we nog iets in de bar om af te koelen, toen ineens alle artiesten binnenkwamen om een praatje te maken! Kirsten en Flo hadden toen ineens het geniale idee om te proberen een foto van elke bekende vlaming met Eiko en ikzelf te nemen. Ze doorkruisten dan ook menigmaal de inkomhal op zoek naar steracteurs, sterartiesten en andere bekende gezichten! Een deel van het resultaat van hun queeste kan U hieronder bewonderen!
Danku Mama voor het vervoer, Kirsten voor de kaarten en de uitnodiging, Maarten voor het heffen en iedereen voor de superleuke avond!!!

13:16 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

04-10-06

Eiko's kringkaart!

Wat Eiko kreeg ter ere van werelddierendag?
Een échte kringkaart van de landbouwkring zoals het elke student bio-ingenieurswetenschappen betaamt!

Dankuwel Korneel en Stefanie voor het geniale idee! En daar ze met wat geluk nummer 500 werd, krijgt ze 'n gratis pint in de bar! Maar een assistentiehond drinkt geen bier... Ohja, 500 is toch een héél schoon nummer hé?

voorkant

achterkant


Update:
De fotoshoot van de Ikea-hond werd toegevoegd!
Deze avond (vrijdag 6 oktober 2006) gaan we naar de live-opnames van Steracteur Sterartiest kijken! Zeg je het als je ons ziet zitten?

22:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-10-06

Combinatie van verstand en vraatzucht...

Het plaspleintje slaagt met glans en glorie in zijn opzet: ze doet snel haar behoefte op een welbepaalde plaats - kwestie van de stinkbommen niet te laten rondslingeren - en gaat niet meer vreten in plaats van te plassen! Jammergenoeg vond ze haar extra portie eten via zelfbediening nu op een andere manier... Een slimme hulphond hebben is niet altijd gemakkelijk!

Gisteren viste ze een lege pot van chocopasta uit de glasbak die écht nog niet leeg genoeg was volgens haar... Ik zat te eten in de keuken en was opgelucht dat ze eindelijk niet probeerde te bedelen terwijl zij eigenlijk het grootste deel van de chocopot aan het aflekken was (enkel de bodem was onbereikbaar voor haar tong). Pas een hele poos later betrapte ik haar... Pot afgepakt, tante dierenartse, Hachiko en het antigifcentrum gebeld: chocolade en dus ook chocopasta zijn extreem giftig voor honden!!! Twee compleet verschillende adviezen gekregen: actieve kool geven en ter observatie naar een dierenarts (no way dat ik mijn Ei achterlaat bij 'n wildvreemde) of afwachten en laten uitzieken (diarree etc). Een geluk bij een ongeluk: jaren geleden pikten Eiko en Fado (de huishond van mijn zus) enkele paaseieren waarvan ze elk zeker één groot ei naar binnen werkten. Toen waren ze beiden een dag doodziek maar daarna was het gelukkig over... Nu laat ze slechts vreselijke winden en is ze nogal rustig...
Deze morgen was ik reeds vertrokken om haar uit te laten in de veronderstelling dat ze me zou volgen! Verkeerd gedacht! Toen ik de hoek om was, was ze met haar voorpoten op mijn bureau gesprongen! Daar stond namelijk haar ontbijt reeds klaar... Ik heb haar toen hardhandig duidelijk gemaakt dat selfservice hier niet aan de orde was en écht niet geapprecieerd werd!

Conclusie: alles wat ooit eten was, is of zal zijn in open (vuil)bakken, op de grond of op een aanrecht of tafel, is niet meer veilig voor Eiko's vraatzucht... Miss heeft bijgeleerd en deze keer is dat geen goede zaak! Dat wordt opletten geblazen voor mij en de kotgenootjes!

Update bij Kristoff's masterfeestje: Opium’s relaas van de feiten of “Hoe ik assistentie – master in het milieurecht – hond werd…”

08:22 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |