25-10-06

Uitgespookt...

Wat Eiko uitspookte op terugkomweekend van Jong-KVG in Oostende afgelopen weekend zal ik jullie nu vertellen...
Zaterdagochtend kwam de wekdienst bij ons langs onder de vorm van een spook... Normaalgezien blijft Eiko onder praktisch elke omstandigheid zo koel als een kikker doch een spook of mummie is een ander paar mouwen. Jaren geleden begonnen zus en papa Eiko te plagen. Ze liepen rond als een mummie of spook tot Eiko compleet flipte in de positieve zin van het woord: ze sprong, huppelde, kroste, blafte, gromde, etc allemaal om te spelen natuurlijk. Het mummie- of spookgeluid associeerde miss Eiko dus met een superleuk en erg wild spel waarin ze mocht blaffen, springen, grommen, gek doen, kortom compleet door het lint gaan.
Ook zaterdagochtend dacht miss Eiko dus dat ze gewekt werd door een supercool spook dat met haar kwam spelen. Eiko ging haar dan ook overenthousiast met een huppel en een blaf gaan begroeten om te spelen! Wat wij echter niet wisten was dat het spook alias Katrien bang was van honden (wat ik respecteer en ook rekening mee houd) ... Het spook was dan ook meteen uitgespookt en liep al gillend de kamer uit.

Op dat moment was het erg grappig: het spook dat ons moest doen verschieten, verschoot zelf! Maar eigenlijk was het helemaal niet grappig! Eigenlijk maakte ik als baasje jaren geledeneen grote opvoedingsfout: ik maakte een deel van haar supersocialisatie kapot wat ik nooit meer zal kunnen herstellen...

Detail 1: Toen Katrien ons zondagochtend kwam wekken als ezel gaf Eiko geen kik. Ze hief haar kop niet eens op.
Detail 2: Terwijl ik dit schrijf herinner ik me een klein voorval dat opnieuw een gevolg is van dit foute spelletje. Jaren geleden gingen we met de familie kijken naar de muzical Kuifje, de zonnetempel. Tijdens de voorstelling kwamen toen Inca's vol shmink en pluimen en een superstreng gezicht - zoals een mummie - van achteraan de zaal langzaam naar het podium. Ook toen blafte Eiko één enkele keer. Gelukkig dacht iedereen dat het Bobbie was die blafte daar die in dat toneelstuk gespeeld werd door een échte hond.

12:15 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Beschermen Ja, hihi, volgens mij wilde Eiko je beschermen! Olly heeft gelukkig nog niet geblaft in zo'n omstandigheid maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk. Wel heeft ze eens geblaft naar een grote boze machine ;). En toen ze eens in een filmpje een auto achteruit zag rijden, ging ze me prompt blokkeren met beugelspanning en al; ze bleef echter gelukkig wel stil :).

Gepost door: Kim & Olly | 25-10-06

@Kim Helemaal in het begin van het spelletje was het inderdaad mij en zichzelf beschermen tegen de persoon die zich zo raar gedroeg.
Maar naarmate ze het meer en meer deed werd het duidelijk een spelletje: kwispelt, hupt in 't rond, alsof ze met 'n gekke hond speelt, uitdagend, etc.
Niet goed dus...
Beschermen doet ze gelukkig ook wel: als ik bang ben op stap in 't donker en er passeert een vreemde en verdachte kerel die raar doet, voel ik haar heel stil waarschuwend grommen door de leiband die dan strak gespannen staat maar niet overspannen.

Gepost door: Daphné | 25-10-06

gelukkig komen spoken niet zo heel erg veel voor in het dagelijkse leven (^_^) en zal je daar toch niet zo heel frequent "last" van hebben...

Gepost door: frambloos | 25-10-06

Bang van een hond mmm mja mss, maar toch niet van een hulphond zeker, enfin ken er ook wel zo... Vind het gek maar soit!!!
Hangt van de opvoeding af zeker?

Gepost door: Maggy | 26-10-06

gemist ik heb dus heel wat gemist op terugkomweekend ;)

K vind het kei-jammer dat ik niet mee kon gaan, maar het volgende weekend staat al in mijn agenda genoteerd, ik wil echt wel mee!!!

Liefs & knuff voor de stoere Eiko :D

Gepost door: Fly | 26-10-06

typisch Hoewel ze er altijd zo vreedzaam bij ligt te slapen tegenwoordig, is het toch typisch Eiko om zo springerig en blij uit de hoek te komen ;-) Ik herinner me nog de spelletjes met het flesje in de aula tijdens de pauze ;-) We waren dan wel geen spoken, maar haar blaffen en springen zorgde toch voor veel bekijks :-p

Gepost door: Liesje | 28-10-06

De commentaren zijn gesloten.