25-10-06

Eiko's bankkaart!

Gisteren en vandaag gingen Eiko en ik naar de 24urenloop. We liepen en reden voor de allereerste keer in onze vier jaar lange studentencarriëre een toertje namelijk eentje voor "Run for specials"!
Ook stond er een standje van KBC waar je een foto kon laten nemen voor op je bankkaart die je dan ook meteen meekreeg. Zo bekwam Eiko vandaag haar allereerste bankkaart! En zo ontvingen Eiko, zus Florence en ik vandaag alledrie deze supercoole festival-bankkaart!!!
Actie: www.mijnKBCkaart.be
Eerst een kringkaart, dan een bankkaart, what's next?

21:15 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

Commentaren

Wow Wat leuk zeg zo'n gepersonaliseerde bankkaart!!!

Gepost door: Kim & Olly | 25-10-06

Ja lijkt mij ook leuk.

Gepost door: Nancy | 26-10-06

chique madame Eiko is wel geen gewone he, zo'n chique madame ;-)

Gepost door: josie | 26-10-06

run voor specials is voor mentalen, waarom ga je daarvoor mee?!

wel leuk die bankaart!!!

Gepost door: Maggy | 26-10-06

@ Maggy run for specials is voor iedereen die geen rondje kan "lopen" zoals de valide personen dat doen...

Gepost door: Maarten | 26-10-06

@Maggy Omdat iedereen een "special" is omdat normaal maar saai is tegenover speciaal.
Iedereen op de 24urenloop loopt wel een rondje voor hen. Zij willen niet winnen maar gewoon de 24uren rond lopen.
En of 't nu voor mentaal andersvaliden, visueel andersvaliden, mensen uit Panama, China of Brussel, dikken, dunnen, etc. Ik steun gewoon hun initiatief en 't was een leuk idee. En voor mijn eigen studentenkring (LBK) ben ik gewoon te traag: als ik een rondje rij doe ik hen verliezen... ;-)

Gepost door: Daphné | 26-10-06

@ Maarten Volgens de tekst staat er nogthans: Run for specials is een ad hoc organisatie van een 10 tal voorzieningen voor mensen met een verstandelijke handicap.

Verstandelijk handicap is volgens mij wel mensen die mentaal achter zijn dus niet iedereen!!!!

Enfin dit effe tssdoor.

En euh Daphne & Maarten ik begrijp dat je dik/dun bruin/geel visueel of motorisch gehandicapten allemaal als gelijk bekijkt, ... Das allemaal heel schoon!!! Maar je mag niet vergeten dat velen, ook motorisch gehandicapten, als mentalen aanschouwen, daarom meng ik me daar liever niet bij!!!! Mss vind u dat niet erg, en vind u mss dat ik het hoog in men bol heb, maar ik word liever aanzien als persoon met een motorische handicap, dan als gehandicapte int algemeen!!!

Gepost door: Maggy | 27-10-06

oeie kheb de kbc stand niet bewust tegengekomen op de 24uren... eet en drankkraampkes genoeg gezien kbc niet :-s

Gepost door: g*lover | 27-10-06

@Maggy Het is georganiseerd door voorzieningen voor mensen met een mentale handicap. Maar niet enkel zij mogen lopen!
Ze hielden dan ook een actie om te lopen met krukken, in een rolstoel, of geblinddoekt, steeds met partner.
Er liepen inderdaad ook mentaal gehandicapten mee daar zij bij geen enkele studentenkring (van studenten van de KUL, KHL of GroepT) horen maar het merendeel van de rondjes werd gelopen door sympathisanten zoals ikzelf.
In Leuven zit in elke richting wel een student met een fysieke, visuele of auditieve handicap. Door omkadering en enorme inclusie van studenten met een functiebeperking denk ik niet dat men binnen het studentenmilieu nog raar opkijkt van mensen met een functiebeperking. Ik voel me niet aangegaapt, uitgesloten noch bestempeld als mentaal gehandicapt.
Ik geef toe dat 't in een dorp of gemeente direct iets anders is dan in 'n stad als Leuven. Daar zie ik ook soms mensen denken dat ik raar ben, of mentaal niet helemaal in orde. Als ik dan gewoon begin te babbelen over op kot, de unief of gewoon een moeilijk woord gebruik staan ze meteen met 't schaamrood op hun wangen!

Ik voel me dus eigenlijk niet echt vaak beschouwd als mentaal gehandicapt. En als ik, die weet wat het is om een (om het even welke) functiebeperking te hebben, nog niet verdraagzaam en steunend ben tegenover mensen met een andere functiebeperking dan de mijne, wie zal het dan wel zijn?

Gepost door: Daphné | 28-10-06

** Dat is, zonder overdrijven, de mooiste bankkaart die ik ooit zag ^^ Eerlijk, zulk een mooie gelukkige foto :) En jullie lijken wel op elkaar hé- de zus en jij!

Een bad, idd - kan zalig zijn. Een douche nochtans ook enorm, vind ik zelf. Mrja, als je kan kiezen ligt dat wel anders waarschijnlijk/ Een bad dus al zeker in Daphné's huisje :D

Fijne dag, meid X

Gepost door: Pam | 28-10-06

het volgende? Het volgende is een paspoort ;-) ben ik zeker van :-D
Vind de run voor specials een zalig initiatief! K vond het spijtig dat ik geen goede schoenen aanhad anders had ik zeker een toertje mee begeleid of als special gelopen (zo normaal ben ik ook weer ni he ;-) )

Dikke zoen!

Gepost door: Liesje | 28-10-06

Daphné, ik vind dat je het prachtig verwoord hebt in je laatste alinea van 28/10! Maar laat ik er misschien aan toevoegen respect hebben voor en niet neerkijken op!
Ik moet zeggen Maggy dat ik echt geschrokken ben van jouw woordkeuze en het gevoel dat je daar onmiddellijk aan koppelt (mentalen)

Gepost door: Annelies | 28-10-06

Bankkaart Waauw, knap zeg! Mooie foto!

Gepost door: Frederick | 28-10-06

zelfde betekenis, anders gezegd!!! Tja... jullie zien niet veel meer dan Leuven alleen, Leuven is gekent voor veel studerende personen met handicap. Tzou erg zijn als je daar anders zou bekeken worden, wat doe je daar anders??? Maar kom je ergens anders....

Ik word vaak bekeken als achterlijk, ookal sta ik te woord, ik deed geen unief, so wath?!
Woon alleen, echt alleen geen instelling of bij ouders, maar nogh steeds word dit als minderwaardig bekeken, enfin!!!!

Tleven gaat echter verder dan studeren alleen, jammer dat je daar geen begrip voor hebt, want mensen die geen unief deden zijn volgens u toch dom?!

Mss was mijn woordkeuze mentalen verkeerd, maar dat is realiteit mensen zeggen ook kreupelen ipv personen in rolstoel.... Ik heb geen probleem met personen met een achterstand (beter zo?), maar word er niet graag met vergeleken voor de duidelijkheid!!

Gepost door: Maggy | 29-10-06

mentaal of niet mentaal? Op gevaar van straks ook meegesleurd te worden in een spiraal van discussies, wil ik toch een woordje zeggen over de discussie tussen Maggy en Daphné. Als zwaar gehandicapten weten wij uiteraard dat t niet leuk is om gediscrimineerd te worden en wensen wij dat anderen ook niet toe. Maar je moet hier toch een belangrijk onderscheid maken. Ikzelf heb jaren gestudeerd aan de Unief van Gent en werk daar nu ook. Daar heb ik niet de indruk dat iemand mij beschouwt als een mentaal gehandicapte. Dat is ook logisch want waarom zou je daar anders rondrijden. Maar buiten de unief weten mensen niet dat ik gestudeerd heb en beschouwen de mensen mij wel vaak als een duts. Dat beeld wordt nog versterkt door t feit dat je in de media bijna alleen mentaal gehandicapten ziet en dat iedereen dus denkt dat een handicap ook automatisch een verstandelijk probleem meebrengt. Om die reden heb ik niks tegen mensen met een mentale handicap maar ga ik mij er meestal ook niet bij zetten of zo.

Gepost door: Kristoff | 29-10-06

thx Thx, kristoff toch één iemand die mijn visie begrijpt!!!

Gepost door: Maggy | 29-10-06

Mensen in een rolstoel worden inderdaad vaak als "duts" of "sukkelaar" aanzien. Het is ook zo dat bij een gahndicapte vaak aan een mentaal gehandicapt persoon wordt gedacht... Maar toch: het is niet omdat je niet als mentaal wil bekeken worden (begrijpelijk) dat je er denigrerend moet over doen, net zoals jij niet graag voor "gehandicapte" wil doorgaan, maar voor persoon met een fysieke berperking of whatever, kan je hen niet afrekenen op hun mentale probleem, het is en blijft een persoon...

En wat run for specials betreft: ik denk niet dat veel mensen in leuven dat zien als een organisatie waar alleen mentalen voor lopen.

Jij wil respect voor jou, heb het dan ook voor de mensen met een mentale beperking... Respect kan je maar krijgen als je het zelf geeft!

en wat tv betreft: daar wordt inderdaad iets te vaak de term gehandicapte gebruikt voor alleen de mentaal gehandicpaten.

Groetjes

Maarten

Gepost door: Maarten | 29-10-06

Maggy, ik heb enorm veel respect voor het feit dat je helemaal zelfstandig woont. Ik vind het super dat je dat kan, durft en ook doet! Daarvoor kijk ik zelfs naar je op want echt helemaal alleen wonen zou ik niet durven, nu toch zeker nog niet. Op dat vlak ben je een stuk moediger en zelfstandiger dan ik nu ben. Ik vind het dus allesbehalve minderwaardig dat je helemaal zelfstandig woont.

En Maggy, ik heb je nooit dom gevonden. We zijn anders, maar daarom niet beter of minder dan elkaar!

Het leven gaat inderdaad verder dan studeren alleen maar daar kan ik nu nog niet over meepraten daar ik nu nog student ben! Begrip heb ik wel voor het leven als niet-student, maar nu kan ik er enkel over fantaseren daar ik nog zeker twee jaar studeren voor de boeg heb.

Ik heb een vriend die een mentale handicap heeft. Dat is een supertoffe jongen, echt. Ik ga graag met hem, zijn gezin en ons gezin op reis, en ga dan ook graag met hem op stap. En we vullen elkaar op die momenten dat we alleen op stap zijn, dan ook aan! Ik kijk of het veilig is om over te steken, en hij houdt me tegen indien de trap te hoog is opdat ik niet uit m'n rolstoel zou vallen bijvoorbeeld!

Een handicap is zo'n ruim begrip dat zeker 20% van de bevolking een handicap heeft: slechtziend of blind, suikerziekte, epilepsie, nierproblemen en dialyse, verlamd door een ongeluk, slechthorend of doof, multiple sclerose, zuurstof tekort bij de geboorte en daardoor fysiek, mentaal of meervoudig gehandicapt, down syndroom, een andere mentale handicap, of bijvoorbeeld een spierziekte zoals wij. Het is dan ook echt niet moeilijk om je te vergissen van benaming indien je daar niet vaak mee wordt geconfronteerd. Ik neem het de mensen dan ook niet kwalijk indien ik in een "karreke" zit volgens hen, maar in mijn antwoord gebruik ik dan wel duidelijk het correcte woord rolstoel zodat de volgende persoon op hun pad die in een rolstoel zit, wie weet in een rolstoel zit in plaats van in een karreke.

Gepost door: Daphné | 29-10-06

Manmanman zo'n discussie

Gepost door: heleen & co | 29-10-06

Zoute zee Hoi Eiko!!! Ons zie je niet in de zee als er hoge golven zijn. Voor Dinya was het zelfs de eerste keer dat ze aan zee was, en de kleine golfjes maakten haar eerst nog bang maar dat ging snel over. Het was een fantastische dag, en het was helemaal niet koud! 't Water viel wel mee, maar dat hebben Pliske en Weefsnitje niet gevoeld!!! ;-)))))))))))

Blafgroetjes,

Gepost door: B & D | 29-10-06

Mooi Héhé, drie knappe meiden op één foto!!!

Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 29-10-06

off topic Meisje...
ik lees het net...
Vingers kunnen jammer genoeg nu niet wegtypen
wat er gevoeld wordt...
Afscheid van een oma... onbeschrijflijk...
Weet dat ik met je meevoel nu
dat de krop me weer in de keel zit
dat het verlies
dat gevoel dat je nu hebt
lang vers zal blijven
dat dat ene gevoel van vrijdag
een van je sterkste herinneringen zal zijn...
Koester het, koester haar herinnering... Koester het afscheid en de zorg die jullie al die tijd voor haar hebben gehad... Koster je blik en de hare...
Sterkte! Omdat ik weet dat alle dagen vanaf nu er eentje zijn zonder haar maar omdat ik ook besef dat ze heel dicht is... Dichter in je hart en hoofd dan ooit tevoren!
x

Gepost door: abnormalia | 02-11-06

schuld is nergens voor nodig
je oma zou dat ook niet willen
de week van de begrafenis
het afscheid dat er al lang zat aan te komen
dat is een roes
waar je door gezogen wordt
waar tijd geen seconde lijkt te tikken
waar alles wazig is en toch zo rechtdoor...
gemis daar moet je absoluut niet op zitten wachten
het overvalt je
op de raarste momenten daphné
en op die momenten
...
we will take care of you! x

Gepost door: abnormalia | 02-11-06

keisjik toffe bankaart!!!
en beeldige foto van eiko met een bankkaart om zijn nek!

Gepost door: eva | 03-11-06

Ik meng mij wel heel laat in de discussie en misschien doet mijn mening als zogezegd niet-ervaringsdeskundige niet ter zake. Maar ik heb een nichtje, een echt toffe meid met wat vermoedelijk bestempeld wordt als een mentale handicap, een achterstand... Maar wat zij zei dit weekend deed me toch even stilstaan. Ik vroeg haar waarom ze verzorging studeerde. Wel zei ze: omdat er sommige mensen niet helemaal alleen voor zichzelf kunnen zorgen omdat ze iets niet kunnen, net zoals dat ik sommige dingen niet kan en ik daar ook hulp voor nodig heb. Dus vraag ik me af, moeten die hokjes eigenlijk wel? Het kwetst me alleen dat al die mensen die zogezegd "verdrukt" worden dan niet eens voor elkaar opkomen. Want wat verwacht je dan eigenlijk nog van anderen? Dat ze u "normaal" behandelen. Want laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal iets waar we gevoelig voor zijn of het nu mentaal of fysiek is of gewoon in de aard van het beestje zit. En dat ze gehandicapten allemaal over één kam scheren vind ik ook erg, maar ze behandelen u niet als ne "mentale", ze behandelen u als een baby. Net zoals ze mijn nichtje als een baby behandelen, hoewel ze gewoon wat trager is en meer tijd nodig heeft en idd niet alles begrijpt. Maar ze kan ook haar zeje wel doen. En daar moet ge tegen in opstand komen, maar kom dan meteen ook in opstand voor die "mentale".

Gepost door: Anne-Catherine | 15-11-06

Wie en waar u deze zomer condenseren op eerlijke, deel uw informatie .

Gepost door: bogabibra | 30-05-12

De commentaren zijn gesloten.