19-10-06

Eiko en Bizzy

Een kleine twee weken geleden gingen we naar een notenraapfeestje (origineel hé!) bij vrienden van mijn ouders. Daar liep ook een hond rond namelijk Bizzy de Jack Russell, een ongecastreerde reu. Bij het binnenkomen liet ik Eiko volledig vrij opdat de rangorde in de roedel vlot zou kunnen beslecht worden. Het tegendeel was echter waar: de hele namiddag deed Bizzy pogingen om Eiko te bespringen die Eiko kordaat beantwoordde met een niet mis te verstane grom, blaf en af en toe snelle kopbeweging naar hem toe. Na een uurtje speelden ze wel samen en nam het aantal pogingen van Bizzy gestaag af.
Ik hield de twee honden de hele namiddag nauwlettend in het oog omdat er kinderen aan het voetballen waren! Daar Eiko de rustigste en zachtste hond was, was elk kind geneigd om haar eens zachtjes te aaien. Dit is echter erg gevaarlijk wanneer Bizzy Eiko op dat moment ambeteert! Eiko zal Bizzy terecht wijzen door haar kop snel om te draaien, te grommen of dreigend te blaffen, en indien nodig een uitval te doen in de richting van Bizzy. Dit is geen agressie maar gewone hondentaal. Maar wanneer een kind tussen Eiko's kop en Bizzy staat, kan dat slecht aflopen. Het kind kan omvergeduwd worden, een trauma oplopen, en in het allerslechtste geval gegrepen worden in de uitval richting Bizzy!
Later op de namiddag werd Bizzy even in de garage gestoken daar Eiko erg moe en Bizzy steeds nerveuzer werd. Wie wou mocht mij toen even helpen Eiko te belonen omdat ze op commando ging zitten, staan of liggen, een pootje gaf, blafte of de sigaret van Andy netjes vasthield.

Hieronder enkele foto's van Eiko, Bizzy en de sigaret! Al wie iets van hondentaal en -houdingen afweet mag gerust zijn zegje doen bij de pootjes!13:47 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

kinders! Leuke foto's, idd kinderen moet je in de gaten houden, ookal zijn honden nog zo braaf, ze hebben hun taal en de meesten kennen die niet waardoor soms ongevallen gebeuren. Daarna word de hond dan meestal afgemaakt terwijl de schuld bij het kind ligt!!!
Wie is die schoon madam die zo geknield zit bij eiko en knuffeld, amai knap dink zene ;-)

Gepost door: Maggy | 19-10-06

Heel mooie foto's Mooie foto's in die grijstinten en de focus (de ene keer op Eiko en de andere keer op Bizzy.

ps: het nummer is afkomsig uit de reclame van die Bravia breedbeeld TV.

Gepost door: Frederick | 19-10-06

honden Ja honden hebben hun eigen taal. Heel goed dat je het in de gaten hield. Is altijd belangrijk met kinderen er bij.

Gepost door: Nancy | 19-10-06

Op weekend! Wij vertrekken zo meteen op vriendenweekend met Jong-KVG!
Met de trein naar Oostende...
:-)
Tot later!

Gepost door: Eiko | 20-10-06

heyz hih, wel leuke foto's
xx sil
vele groetjes

Gepost door: sil | 22-10-06

De commentaren zijn gesloten.