13-10-06

Minimachien!

We're back! En mijn nieuwe machine is stukken kleiner, lichter, stiller, handiger, mooier, eleganter, onopvallender, etc dan de oude! Hopen verbetering voor iedereen! Vanaf nu kan ik de machine in m'n valies op mijn rolstoel dragen en hoeft Maarten geen loodzware kar meer voort te trekken! Zo ben ik geen last meer op de trein maar wie weet ooit aangenaam gezelschap! Vanaf nu kan iemand blijven slapen in dezelfde kamer als ik zonder eerst vijf slapeloze nachten te moeten doorstaan om te wennen aan het lawaai van de machine want het nieuw machientje geeft enkel een zucht om de paar seconden ipv een gepomp en gezoem! Zoals U kan lezen ben ik laaiend enthousiast!
Ook de wissel van machine verliep erg goed en ik slaap reeds twee nachten als een roosje! Ook de onderzoeken op donderdag gingen vlot en brachten geen narigheid aan het licht!
Mijn eerste keer in het ziekenhuis zonder mama is supergoed meegevallen!!! Mama's kleine meid wordt GROOT!!!

Eiko was wel haar pot kwijt... Haar oude pot vol deuken die ik bijna zeven jaar geleden meekreeg na de Hachiko-stage, deed de voorbije twee dagen in het ziekenhuis dienst als drink- en eetpot. Overdag stond die pot dus in de douche (Eiko drupt nogal na het drinken en zo lopen de druppels in het putje van de douche en wordt de vloer van de kamer niet nat) met water in. De poetsvrouw had mijn kamer gepoetst terwijl ik naar een onderzoek was en dacht dat het een waskom van het ziekenhuis was die de verpleging daar was vergeten! Gelukkig had ik de onrustwekkende verdwijning snel opgemerkt waardoor de pot nog niet ver weg was.
Door mijn lichte paniek die middag realiseerde ik me dat ik toch wel wat emotioneel gehecht was aan die oude gedeukte pot... Belachelijk hé?

de pot

15:04 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Blij Ik ben zo blij voor jouw dat dat nieuwe beademingstoestel goed meevalt!!! Je klinkt alleszins echt superblij!

Ja, dat herken ik wel hoor, dat je houdt van de dingetjes van tijdens je opleiding. Ik heb ook nog de verpakkingen van Olly's borstel en speeltjes, Olly's 2 speeltjes van BCG (flostouw dat helaas een andere geleidehond kapot gebeten heeft en de fluff) enz. van Olly bijgehouden. Ik zou het ook niet kunnen wegdoen. Dinsdag is het 1 jaar geleden dat ik in opleiding ben gegaan; wat gaat de tijd snel!

Gepost door: Kim & Olly | 13-10-06

beetje vanalles.. Ik ken die ouw machine's Pierrot en Tanja hadden ook zo één, idd zware dingen maar als dat op kar staat, kan dat toch zo zwaar niet meer zijn (mijn gedacht). Soit tzal zo ie zo handiger zijn ... t' Ziet er allesinds heel modern uit lijkt wel zo een grote kindertelefoon.
Qua lawaai vond ik die ouw best nog meevallen tenzij ze in alarm gingen natuurlijk, maar ja je hebt mensen die over alles klagen e.
Sommigen die mij me op loge komen, klagen ook over het belleke aan de kat haar nek, dat dit lawaai maakt s'nacht, enfin...
We leven niet meer een verdraagzame wereld zeker!!!

En euh je bent gene last, onthou dit nu eens, hoeveel keren zei ik dit al niet, als je er natuurlijk zelf niet in gelooft, vraag u eens af wie u ne last vindt, dit zegt meer over hen dan over u!!!!
Laat zo niet op je kop kakken en wees beetje zelfstandig, ... Bedoel dit goed e, je koos er ook niet voor om afhankelijk te zijn, je hebt ook kwaliteiten weet je ;-).

Ben blij te lezen dat je iets deed zonder mama, idd goede richting aant gaan. Doe zo voort nu nog pab aanvragen en alleen wonen :-)

Wat een nieuw hulpmiddel niet kan doen in een persoon met handicap hun leven e.

Nu aan een kom van Nox zal ik me niet snel hechten maar ieder zijn gevoelens e.

Gepost door: Maggy | 13-10-06

Nieuwe machine? Ik heb altijd al gedacht dat jij en Eiko robots waren. Graptjen :-) Techniek is mooi als t werkt eh.

Gepost door: Kristoff & Opium | 13-10-06

@Maggy en andere lezers; verklaring De enige kar die wij vonden was zo een opplooibare die uitgeplooid eruit zag als een karretje om bierbakken op te versleuren.
Als de machine er alleen opstond was het zwaartepunt te laag waardoor het niet te kantelen viel en continu terugkipte. Daarom moesten onze valiezen op de machine om het kipbaar te maken waardoor het nog een stuk zwaarder werd.
En diegene die de kar met 10kg machine en 2 volle reistassen van mijn kot naar 't station (30 min stappen) mocht doen en ermee in brussel mocht krossen om de volgende trein te halen; elke zondag én vrijdag, was Maarten die al makkelijk rugpijn heeft. Elke vrijdag rugpijn en ook op zondag... Hij zaagde niet maar ik wist dat het erg lastig was voor hem. Mijn ouders klaagden voor die 100m van kamer nr auto en de 100m op gbkar van auto nr kot de eerste jaren!!!
Ik voelde me niet echt 'n last maar die stoeme kar was altijd de last!! Ik kon NOOIT alleen nr 't station. Was altijd afhankelijk van vrijwilliger die er rugpijn en armkrampen voor over had

Gepost door: Daphné | 14-10-06

@Maggy en andere lezers: vervolg Iedereen vond die machine een last en ik was verplicht ermee te blijven "omgaan" waardoor de last in feite aan mij gebonden was.

Ivm Lawaai: mensen kunnen moeilijk slapen met lawaai. Die machine maakt idd weinig lawaai overdag als men babbelt of doet. Maar eens het stil is hoor je 't des te meer. En diegenen die dat NIET gewoon zijn of moeilijk inslapen of slecht slapen zitten dan met een ENORM probleem, wat ik goed kan begrijpen!
En ja, sommige mensen zagen idd over vanalles maar die onderscheid ik wel hoor ;-)

Ps: Maggy, je vergat de stap van meer en meer op kot blijven in 't weekend en op allerhande kleine vlakjes zelfstandiger worden vb m'n eigen papierwerk doen! I'm buzzy hoor! Believe me ;)

Gepost door: Daphné | 14-10-06

xxx al die herinneringen die verbonden zijn aan die "pot" mogen de verpleegsters niet zomaar weggooien he

Gepost door: g*lover | 14-10-06

verantwoording Ik bedoelde het goed je moet u zo niet aangevallen voelen... Verantwoording was dus niet nodig! Verder ga ik geen kommentaar meer geven op dit onderwerp, heb geen zin in lange pistels, je begrijpt wel wa ik bedoelde! En euh... iedereen doet dingen zene ookal zien andere dat niet.

Gepost door: Maggy | 14-10-06

@Maggy Ik voelde me niet echt aangevallen, ik wou gewoon uitleggen dat vooral ik me er ongemakkelijk bij voelde...
Ik verantwoord me dus niet echt, het was meer bedoeld als eum... Ja, uitleg. Over hoe hard die machine me wel stoorde. Niet alleen tegen U, maar tegen iedereen die zich afvroeg of 't nu wel zo'n ambetant ding was na onze hele blog-conversatie :)

Gepost door: Daphné | 14-10-06

WIEHIE Bijna even enthousiast als jij, zijn wij ;-) Inderdaad geen slapeloze nachten meer, een altijd goed gezinde Daphne bij het opstaan! Het kan niet meer stuk... Nu wil ik nog wel eens naar je thuis komen in de vakantie ;-) :-p

Gepost door: Liesje | 15-10-06

Wiehoewie Dat nieuwe ding is echt gigantisch stil zenne. Volgende keer slaap ik niet meer achter het muurtje op uw kamer maar gewoon naast uw bed, tenminste als Eiko er dan niet meteen bijkruipt. ;) Voor de rest: het ouwe machien maakte wel degelijk veel lawaai, zeker voor iemand als ik die er niet aan gewend was. Elke keer dat ik kwam logeren had ik toch wel een slapeloze nacht alvorens ik er ietwat aan gewend was. Al was het alleen maar omdat ik soms 's nachts verschoot als ik wakker werd, omdat er een onbekend lawaai was. Nu met die zucht van tegenwoordig... geen probleem zenne. Dan krijg ook ik mijn volledige nachtrust bij jou op de kamer. Kan alleen maar positief zijn denk ik. Gezonder voor mij en leuker voor ons allebei!

Gepost door: A-C | 15-10-06

*-* Rolstoelen: tis niet altijd in orde(kijk maar naar de mijne nu), gelukkig gaat het met jou nieuw beademingstoestel wel oppie toppie (y)

Proficiat met je zelfstandigheid in het ziekenhuis. En ik dacht dat ik laat(16jaar) begon met alleen naar ziekenhuizen te gaan, blijkbaar was ik toch niet 'oud' meer eerder aan de jonge kant ;)

Liefs!

Gepost door: Fly | 15-10-06

Moet inderdaad wel een verbetering zijn dat minimachien, zo te horen. Gelukkig dat de techniek voor niets staat. En die ouwe pot...blijven bewaren hé!

Gepost door: Crisje | 17-10-06

De commentaren zijn gesloten.