03-10-06

Combinatie van verstand en vraatzucht...

Het plaspleintje slaagt met glans en glorie in zijn opzet: ze doet snel haar behoefte op een welbepaalde plaats - kwestie van de stinkbommen niet te laten rondslingeren - en gaat niet meer vreten in plaats van te plassen! Jammergenoeg vond ze haar extra portie eten via zelfbediening nu op een andere manier... Een slimme hulphond hebben is niet altijd gemakkelijk!

Gisteren viste ze een lege pot van chocopasta uit de glasbak die écht nog niet leeg genoeg was volgens haar... Ik zat te eten in de keuken en was opgelucht dat ze eindelijk niet probeerde te bedelen terwijl zij eigenlijk het grootste deel van de chocopot aan het aflekken was (enkel de bodem was onbereikbaar voor haar tong). Pas een hele poos later betrapte ik haar... Pot afgepakt, tante dierenartse, Hachiko en het antigifcentrum gebeld: chocolade en dus ook chocopasta zijn extreem giftig voor honden!!! Twee compleet verschillende adviezen gekregen: actieve kool geven en ter observatie naar een dierenarts (no way dat ik mijn Ei achterlaat bij 'n wildvreemde) of afwachten en laten uitzieken (diarree etc). Een geluk bij een ongeluk: jaren geleden pikten Eiko en Fado (de huishond van mijn zus) enkele paaseieren waarvan ze elk zeker één groot ei naar binnen werkten. Toen waren ze beiden een dag doodziek maar daarna was het gelukkig over... Nu laat ze slechts vreselijke winden en is ze nogal rustig...
Deze morgen was ik reeds vertrokken om haar uit te laten in de veronderstelling dat ze me zou volgen! Verkeerd gedacht! Toen ik de hoek om was, was ze met haar voorpoten op mijn bureau gesprongen! Daar stond namelijk haar ontbijt reeds klaar... Ik heb haar toen hardhandig duidelijk gemaakt dat selfservice hier niet aan de orde was en écht niet geapprecieerd werd!

Conclusie: alles wat ooit eten was, is of zal zijn in open (vuil)bakken, op de grond of op een aanrecht of tafel, is niet meer veilig voor Eiko's vraatzucht... Miss heeft bijgeleerd en deze keer is dat geen goede zaak! Dat wordt opletten geblazen voor mij en de kotgenootjes!

Update bij Kristoff's masterfeestje: Opium’s relaas van de feiten of “Hoe ik assistentie – master in het milieurecht – hond werd…”

08:22 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Geestig hé zo een slimme hond ;) Succes ermee!!

Gepost door: Jen & TJ | 03-10-06

Aiai Amai wat een vreter zeg! Moet ik Olly eens langsturen voor een lesje: "hoe pik ik niet?!" :).

Gepost door: Kim & Olly | 03-10-06

Honden en eten Een vreselijke combinatie: merken ook wij aan Branca en Dinya. Als je met eten rondloopt of je gaat nog maar in de richting van de kast, staan ze al bij je. Niet echt bedelend, maar gewoon "uit interesse" zeg maar. De keren dat ze iets krijgen, is het toch als het in hun eetbak ligt. Ieder zijn plaats!
Hopelijk heeft Eiko niet te veel last van de choco, want het is inderdaad slecht voor honden. Succes!!

Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 03-10-06

zo herkenbaar Jalta is ook zo'n vraatzuchtig wezen ;-) Ze zou stelen als je erbij staat! Een geschenkje uit haar verleden?
Heb je tips gekregen om het af te leren? Zoja mag je me die steeds laten weten hoor.
Groetjes,
Linda

Gepost door: Linda | 03-10-06

choco Antigif centrum voor wa choco vind ik wel extreem gezocht hoor, ...
Ok suiker is niet goed voor honden maar ook niet voor kids of ons gebit!
Denk aan al die kleine huishonden die door oudjes elke dag chocolade of koek krijgen...
Dood gaan ze er niet van zene, die beesten kunnen veel verteren als ik zie wa Nox soms binnen kapt en die is nooit ziek!
Zijn drollen zijn dan wel soms alle kleuren/geuren en vormen maar buiten dat?! Trouwens chocopot in vuilbak, moet da niet bij glas?

Gepost door: Maggy | 03-10-06

@Maggy Neenee, Eiko freet ook heel wat op en meestal maak ik me daar geen zorgen om. Het is dan ook niet om de suiker in de choco dat ik me zorgen maakte, maar om de chocolade! In de chocolade zit een zéér giftige stof voor honden (wij kunnen die stof makkelijk afbreken, zij niet, waardoor er extreem hoge concentraties in hun bloed kunnen voorkomen wat tot de dood kan leiden vanaf 200g chocolade) Zie link in mijn tekst, of google it! Dat werd ook verteld op de laatste dag op Hachiko-stage, bij allerlei soorten gif (en het stond onlangs in de HHH-gazet)...
Nu ik weet dat Eiko daar beter tegen kan dan de gemiddelde hond daar ze achter m'n rug zoals ik ze i al eens chocolade vrat maar toch ben ik er bang en ongerust voor...
Nu is Eiko weer prima hoor! Beetje rare stoelgang maar fit en gezond voor de rest!

Gepost door: Daphné | 04-10-06

@ Maggy ivm 't glas Ja 't glas wordt hier op kot verzameld in zo'n plastic curver box op het terras. De pot stond daarin, zonder deksel, niet deftig uitgewassen...

Gepost door: Daphné | 04-10-06

kalm blijven is de boodschap Die baasjes toch hé... wij gaan heus niet zo rap dood hoor!

Gepost door: Beer | 04-10-06

...en toch heb ik reeds een verhaal gehoord van een hond (kennisenkring) waarbij "chocoladevergiftiging" hem fataal geworden is.

Gepost door: Linda | 04-10-06

Nutella Niets lekkerder dan een pot
chocopasta uitlikken!
Ik wist niet dat dat zo schadelijk was voor
honden.
Hopelijk gaat het bij Eiko net zo
snel terug over als de laatste keer.

Groetjes

Gepost door: emiel | 04-10-06

chocolade Vind het echt beetje overroepen, ...
Sorry, ik hoorde al verhalen over choco bij honden maar meer dan wa diare hadden die nooit!!!
En wa op de laatste dag stage gezegd is, da weet ik niet meer zene, pffff.
Ben opgegroeid tss honden en heb nog iemand zo een drama weten maken over beetje chocolade.

Gepost door: Maggy | 04-10-06

Geen vreter Hoi Daphné

Ik wou dat ik kon zeggen hoe Olly dat pikken en vreten is afgeleerd. Het is in elk geval bij BCG gebeurd waar ze 1 vol jaar is geweest. Ik denk dat ze daar een gewoonte gewoon heeft afgeleerd omdat ze er de kans niet kreeg te stelen. Enfin, dat denk ik toch, ik weet het niet! Ik vind het wel een geruststelling dat Olly niet pikt, tot nu toe althans nog niet. Maar waar ik mij wel aan kan ergeren, is dat ze soms in de trein snuffelt en de grond aflikt terwijl er NIETS ligt, maar goed, een hond is en blijft een hond, ook een geleide- of hulphond, zo blijkt maar weer :).

Gepost door: Kim & Olly | 04-10-06

De commentaren zijn gesloten.