27-09-06

Nieuw kot III: plaspleintje

Sinds zondag verblijven Eiko en ik in ons nieuw kot! Daar over de aanpassingen door de K.U.Leuven en veranderingen voor ons zoveel over te vertellen valt, poot ik ons kotverhaal hier in stukjes neer. Eerst is Eiko's luxeplasparadijsje aan de beurt daar ik er deze week al enkele uren doorbracht...

Vorige jaren plaste Eiko in de omgeving van mijn kot, ergens in 't gras. Het gebeurde dan ook dat miss er even onderuit muisde om op onderzoek uit te gaan of om te gaan dineren op haar eentje. Opdat ze 's morgens niet meer zou weglopen, leerde ik haar dat ze haar ontbijt pas kreeg als ze was gaan plassen. Zo zag ze haar ontbijt als beloning voor haar plas, ging het 's morgens al een stuk vlotter en kwamen we niet meer te laat in de les door Eiko's escapades! Jammergenoeg wogen enkele koekjes van mij niet op tegen enkele snedes beschimmeld brood bij de eenden waardoor ze overdag steeds vaker het hazepad verkoos! Ook de poging met de lange leiband was op lange termijn geen oplossing. En eind vorig jaar had ze bovendien ineens door dat ze nog van een sneedje brood bij de eendjes kon genieten voor ze naar binnen spurtte om haar ontbijt in ontvangst te nemen... Kortom een hopeloze situatie!
Daarom besloot ik om bij de verandering van kot ook meteen een nieuwe gewoonte te starten: een strikt afgebakend plasplein. Zo zou het plas-en-poep-commando niet meer samenhangen met rondhollen, op onderzoek uitgaan, vuilnis zoeken, oud brood voor de eenden opeten, etc maar snel plassen op de standaard plek voor een grote beloning van haar baasje. Zo gezegd zo gedaan!
Maandag kwam Caroline van Hachiko langs om het uitverkoren plekje uit te zoeken en af te bakenen met enkele touwen zodat Eiko een visuele en dus mentale, geen fysieke grens rond haar plasplein had. Nadat we haar de grenzen hadden duidelijk gemaakt gaven we haar op een rustige toon het plas-en-poep-commando. Daar Eiko had sinds 's morgens negen uur niet meer had geplast, verwachtten we geen grote problemen. Niet dus... Ze plaste er niet op commando en ook nadat Caro een drolletje van haar hond Wolf in haar plasparadijs had neergepoot, liet ze niks los. Zelfs een plas van een extreem vriendelijke mannelijke vrijwilliger haalde niks uit. Na een kort nazorggesprek vertrok Caro terug naar Merelbeke met de woorden "Niet toegeven! Zij is koppig maar jij bent véél koppiger! Jullie passen bijeen maar jij bent wel de baas. En als ze vanavond niet plast, dan doet ze 't zeker morgenochtend voor haar ontbijt!" Dat had je gedacht! Om een lang verhaal - en vele tripjes naar haar plaspleintje - kort te maken: daar ze dinsdagochtend niet had geplast kreeg ze geen ontbijt. Als ik haar eten zou geven, zou ik toegegeven hebben en was zij mij de baas! De dinsdagmiddag om twee uur hoorde ik een zachte jank-kreun vanuit mijn kamer toen ik iets verderop aan het babbelen was met kotgenootjes. Toen haar echter zag was het reeds te laat: een enorme stinkende plas aan de andere kant van de gang. Mijn fout: ze kon het echt niet meer ophouden en ik had sneller moeten reageren... Door dit ongelukje hadden we echter wél haar urine die we hebben opgeschept - met héél veel dank aan Inge, Eiko's fan - en uitgegoten in haar plaspleintje dat daardoor reeds haar geur droeg: een stapje vooruit! Maar ook dit had niet onmiddellijk het gewenste effect maar hielp uiteindelijk wel. Daar ze haar plas ongeveer negenentwintig uur ophield, verwachtte ik dinsdag niks meer. Ook woensdagochtend plaste en ontbeet ze niet. Daar ze ook haar grote behoefte sinds maandag ochtend negen uur niet meer had gedaan, begon dit ook te spannen! Bij het terugkeren van de afgelaste les zag ik dat ze het bijna niet meer hield! Op kot liet ik haar los en nadat ik het plas-en-poep-commando had uitgesproken, ging ze zelf naar haar plasparadijs en na wat aanmoediging en enkele ogenblikken getwijfel, deed zei eindelijk een lange plas! Begeleid door enorm gejuich, gekir en een handjevol koekjes trokken we inhuppelpas naar onze gang waar Eiko haar ontbijt kreeg. Ontbijt op bed - zo kan ik het haar zelf geven - om vier uur in de namiddag!
En nu nog onderhouden tot het een gewoonte is hé! We houden U op de hoogte!
Aan Anne-Catherine: danku duizend maal om plas-en-poep-pogingen over te nemen, mee te gaan tot aan het plasparadijs, rustig te blijven en vooral om vol te houden! Ik weet niet of ik zonder A-C deze middag niet had toegegeven...

Update: Donderdag morgen plaste ze voor haar ontbijt. Het was duidelijk dat ze plassen gelinkt had met ontbijt voor beloning! Jammergenoeg plaste ze de rest van de dag niet. Daarbovenop had ze sinds maandag nog steeds geen grote behoefte gedaan... Deze (donderdag) nacht jankte ze me wakker omdat ze naar het toilet moest. Ze plaste dan ook flink in haar paleisje! Toen was het al duidelijk dat het groot toilet zat te duwen maar Eiko bleef koppig. Tot deze morgen! Deze morgen produceerde ze een grote stinkende drol - echter geen plasje - voor haar ontbijt!!! Dat stelt het drol-ophouden-record op 92uur! Wie doet "beter"?

zitstaking op het plasplein


Eerdere berichten:
Nieuw kot I
Nieuw kot II

20:50 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

je geduld is dan eindelijk beloond.
Zeg ik wil je nog eens bedanken voor jullie hulp in verband met de code.
Het is uiteindelijk goed gekomen.
Even zag ik het niet meer zitten, maar toch.
Nogmaals bedankt, groetjes xxx

Gepost door: luky | 27-09-06

vraagje hoi daphné, jij kent precies ietsiepietse html?
ewle sinds jaar en dag heb ik een eigen design...
(niet echt zlef ontworpen) mijn rpboele sin enit adt skynet door de update mijn blog heeft verknoeid lol, gelukkig niet)
maar wel dat sinds datzeflde jaar en dag leestekens met accenten vervormd worden tot nog vreemdere tekens...
zou je een oplossing hebben? dankuwel!

Gepost door: lord cms | 28-09-06

koppig amai, qua koppigheid spant Miss Eiko wel de kroon he! Chapeau dat je hebt volgehouden en dat je eindeloze geduld beloond is... Hopelijk is ze nu 'vertrokken' voor de rest van jullie kottijd daar he...

Gepost door: Josie | 28-09-06

accenten! http://www.cinebel.be/nl/film/programma/1000342-Paris,-je-t'aime.htm

voor de speeldata...jammer da ter veel franse films niet in de vlaamse zalen komen, gelukkig werk ik in Brussel.

wat de accenten betreft: uw kotgenootje heeft dat goed gedaan.

Ik ga nog eens naar skynet mailen daarover, ze zouden eindelijk mijn rssfeed aangepast hebebn ook zodat mijn rss-feed-lezers niet alleen de titel van mijn blogpost zien, maar ook eindelijk de inhoud van mijn post erbij!

ps: veel leute en spannende avontuurlijke dingen op je nieuw kot gewenst!

Gepost door: lord cms | 28-09-06

Spannend Na je verhaal ben ik heel benieuwd of ze nu begrepen heeft wat er van haar verwacht wordt.
Succes nog!
Linda

Gepost door: Linda | 28-09-06

geduld en volhouding waren hier duidelijk op zijn plaats
nice going

Gepost door: g*lover | 28-09-06

Amai, jij liever dan ik, al een geluk dat je mensen hebt die u helpen, want moest je er alleen voor staan zoals ik... Kweet niet zene. Gelukkig heeft mijne Nox geen prob met het plassen en poepen, lol die doet da overal, zelf zonder commando, hahaha tis dan ook ne reu mss daardoor?!
Alhoewel beer van Kristoff heeft ook zo een probleem ermee, bizar toch!!!!

Gepost door: Maggy | 28-09-06

@Maggy Die mensen die mij helpen waren vrienden en dat was een vriendendienst, geen kotgenoten die permanentie hadden. De hond komt niet op hen terecht, das de bedoeling toch want ze moet hulphond zijn, geen lasthond. Daarom wil ik ook dat plaspleintje doen werken!
Ik wil zo'n plaspleintje invoeren juist omdat Eiko overal gaat plassen en zo dus makkelijk wegloopt!!!
Wees blij: je Noxje is enorm meegaand blijkbaar en totaal niet koppig. Eiko is een stijfkop. Ze wil daar gewoon niet plassen omdat ik dat wel wil! Das alles!
Opium is volgens mij gewoon bang elders te plassen omdat hij MOEST in 't pleintje gaan en NIET erbuiten mocht. Nu moet ie ineens erbuiten.
Ohja, volhouden en 't lukt ons wel.
Ik heb 't te danken aan Caro die 't pleintje timmerde, A-C, Inge en andere vrienden die me mentaal steunden, en vooral mezelf omdat ik niet toegaf hoe penibel het ook kon worden vb: Eiko plaste in de gang, voor de deur van 'n nieuw kotgenootje! Ook een goeie start! En dat moet ik gaan verantwoorden. Ik wist dat een ongelukje mogelijk was als ik doorging en dat uitleggen neem ik er dan gewoon bij!
En neen, ik geef NIET op :-)

Gepost door: Daphné | 28-09-06

heeey,
hehe stijfkopje ja bij ons ist probleem anders rumi plats allleeeen maar op haar plasplein en nergens andrs :d

Gepost door: dorientje | 29-09-06

Record Niet dat ik de 92u van Eiko wil minimaliseren, behoorlijk indrukwekkend, maar ik doe beter. op een scoutskamp jaren geleden, de late eighties of de prille nineties ben ik eens 6 dagen aan een stuk niet geweest door de degoutante toestand van de toiletten. Of ik fier moet zijn op dat record laat ik graag in het midden :-)

Gepost door: fILLE | 29-09-06

Amai! Amai, dat Eiko zo lang heeft opgehouden! Olly heeft 72u opgehouden in 't begin toen ik haar kreeg dwz dus ook niet plassen en drollen, nothing :).

Die Eiko heeft ook wel een willetje hoor, haha, maar ik lees dat het wel goed zal komen, fijn! Ik laat Olly altijd zoveel mogelijk op verschillende plaatsen uit maar ja, ik ben gelukkig in de gelegenheid dat te kunnen; dan doet ze het thuis ook snel. En inderdaad, ook eerst plassen en dan pas eten :).

Gepost door: Kim & Olly | 29-09-06

haha =-) mijn hondje mag nog nie mee op kot. ik zit nog int lager hé ;-) groetjes en een dikke poot aan eiko,

Joris

Gepost door: joris | 30-09-06

eigenwijs Tjonge Eiko wat een eigenwijs ben jij en wat een doorzetter. Als iet in je kop zit zit het niet in je kont hé. Dat je het zo lang kan ophouden zeg, vertel me je geheim eens, lijkt me wel makkelijk!!!

Gepost door: sandra | 30-09-06

De commentaren zijn gesloten.