26-09-06

Flikkendag en de bril van de premier...

Flikkendag was suuuuuper! Toffe sfeer, grappige demonstraties, leuke mensen, practisch droog weer, véél interesse, kortkom een erg geslaagde dag! We ontdekten zelfs een stille lezer van onze blog - als iemand je meteen met je voornaam aanspreekt terwijl jij hem slechts één keer vanop afstand zag begin je je toch wel vragen te stellen - namelijk Jen en zijn hulphond TJ! Zwaaai! Hallo Jen en TJ!!!
Daar we te laat kwamen op de eerste demo mocht Eiko opnieuw een lamp oprapen wat extreem vlotjes ging. Ze deed alles prima maar naar het einde toe ging het moeilijker omdat ze erg moe begon te worden waardoor ze heel snel ging liggen en ik verbaal erg hard mijn best moest doen om nog alle commando's gedaan te krijgen van haar. En juist op dat moment kwam premier Guy Verhofstadt langs met de burgemeester van Gent Frank Beke en een hele horde pers en geïnteresseerden. Net zoals bij minister president Yves Leterme legde Caro zeer mooi uit wat vzw Hachiko doet en wat onze assistentiehonden allemaal kunnen. Nadat zowel de premier als de minister-president hun bril hadden laten oprapen door een van de hulphonden - jaja écht! - kregen ze zoals iedereen een foldertje mee voor ze met hun aanhang vertrokken naar hun volgende bestemming. Hét grote verschil tussen de korte demo voor minister president Yves Leterme en die voor premier Guy Verhofstadt was echter dat op het moment dat de premier langs kwam, Eiko en ik het dichtste bij stonden waardoor Eiko dus de bril van premier Guy Verhofstadt zou moeten oprapen. Daar ze echter zo moe was, was ik heel bang en door de combinatie van die twee elementen - vooral mijn angst dan natuurlijk - zag ik de premier die avond op de tv al zeggen "Je moet dat begrijpen, die hulphond was al oud en erg moe..." met de restanten van zijn bril aaneengeplakt op zijn neus. Nu moet U weten dat ik er 100% zeker van ben dat Eiko het suupergoed zou gedaan hebben wat ze altijd doet in aanwezigheid van publiek daar ik vermoed dat ze een beetje mediageil is... Maar daar ik op dat moment - onterecht - erg paniekeerde was ik enorm gelukkig dat Mieke met haar hulphond Mozart de bril van Verhofstadt wou oprapen! Danku Mieke en Mozart!!!
Ketnet, één en waarschijnlijk nog wat media kwam ons die dag fotograferen, filmen, interviewen enzovoort. En zo komt het dus dat Kaatje onze foto maandag terugvond in haar krant!
In volgend fragmentje uit het één-nieuws van zondag 24 september 2006 van 19uur zie je hoe Annick's hulphond Nicnac de bril van minister president Yves Leterme opraapt en Mieke's hulphond Mozart die van premier Guy Verhofstadt!
Indien je het filmpje graag wil hebben, stuur je me best een mailtje (mailknop in de rechter kolom)!

Die avond vertrokken Maarten, Eiko en ik moe maar voldaan naar ons - Eiko en mijn - nieuwe kotje! Ook hier gebeurde reeds véél maar daarover meer in een volgende post!

07:37 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

haha, zwaai terug! was inderdaad super op flikkendag, jammer dat ik er maar zo laat kon zijn :)

Gepost door: Jen & TJ | 26-09-06

hello update kun jij me eens goed uitleggen hoe je de width aanpast naar 500? Heb dit echt niet begrepen.

Gepost door: wens | 27-09-06

dag Daphne Er scheelt denk ik ook iets met de BloodSblog homepage...

Gepost door: dave | 27-09-06

jaja die bril alleeee daphné nu had eiko is in de spotlight kunnen staan :) ja voor een fotoshoot is rumi ook wel altyd te vinden en een video opname ook pas meegemaakt samen toen kleine xantos en wolf hier waren zeer natuurlijke demo vond ook caro kwestie dat het in de tuin met het kastje gebeurde ziedget al voor u rumi die een haarborstel uit het demo kastje neemt in midden van den tuin :d laat staan een kastje int midden van den tuin hehe maar alle kzal is een foto nemer van rumi en haar gat:d

Gepost door: dorientje | 27-09-06

Knap zeg! Hé ik wist niet dat Hachiko in 't nieuws is geweest! Wel leuk zeg, en minister Yves Leterme precies maar lachen, héhéhé. Eiko zal ook wel bekaf zijn geweest na thuiskomst! Prima gedaan allemaal!

Gepost door: Kim & Olly | 29-09-06

De commentaren zijn gesloten.