15-09-06

't Strand: alleen of met twee?

We zijn terug thuis van een kleine twee weekjes aan zee! Dankje Maarten, Kirsten en Willem voor de supervakantie! We wandelden veel, ik leerde verschillende kaartspelen, we koloniseerden Catan ettelijke malen, we kookten heerlijk en trokken vooral goed onze plan.

De laatste dagen ging ik meer alleen gaan wandelen met Eiko; gewoon op de dijk en terug naar het appartement via het park. Woensdag had ik echter zin om Eiko op het strand te laten spelen. Ik kan via een hellend vlak op een breed pad voor de dijk waar op het einde een houten padje op aansluit dat nog twintig meter richting zee gaat. Normaalgezien laat ik Eiko daar nooit los als ik alleen ben omdat ik slechts op dat smal pad kan rijden (elektrische stoel zakt weg in het zand) en ik dus letterlijk niet aan haar kan indien ze vervelend doet of wegloopt. Maar toen gingen we ervoor en Eiko was dolenthousiast! Ik liet haar achter een meeuw aangaan maar helemaal alleen tot aan de zee krossen vond ze een beetje te ver. Ze speelde zelfs met 'n klein ongecastreerd hondje wat héél lang geleden was! Ze kwam perfect terug als ik riep en kwispelde erg trots en tevreden. En ik was apetrots en suuuperblij!
Ook op de terugweg via de dijk wandelde ze los naast me. Toen is ze wel even achter een andere hond de trappen af richting zee geschoten om halverwege te gaan snuffelen en ineens te beseffen dat ze me had achtergelaten. Toen ik haar riep kwam ze dan ook meteen aangehold. Opnieuw superblij en enorm beloond! Met z'n tweetjes is het strand véél leuker dan alleen!
Op de eerste foto ziet U het einde van mijn padje (let op de bandensporen) en Eiko die er trots naast poseert. Verder ziet U Eiko in zee, Eiko op meeuwenjacht en Maarten en Eiko die na de meeuwenjacht naar me toe rennen.
En als toemaatje nog een filmpje van Eiko op meeuwenjacht!

22:11 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

* Onze hond is ook heel blij als hij los op het strand mag lopen. Het is een labrador. Maar nu in Oostende is het verboden om nog met honden op strand te gaan. Dat vindt hij ook super jammer. En fijn dat je vankantie super leuk was. Nog een fijn weekend.
groetjes

Gepost door: annelien | 16-09-06

Hey... Heb je lekker genoten van je vakantie aan zee?? Het ziet er naar uit van wel... En Eiko is een echt model zenne als je de foto zo ziet...
Vele groetjes,

Gepost door: Sven | 16-09-06

veulen. Eiko lijkt wel een jong veulen, zo moe lijkt ze daar toch niet?!
Je mag enkel op bepaalde periode's op het strand daarom ga ik liever naar cadzand dat is wel iets verder, Nederland, maar daar kan je met de rolstoel tot aan het water, echt waar.
Hoe vaker ze los lopen hoe beter ze terug komen!!!

Gepost door: Maggy | 17-09-06

@maggy Haar vermoeidheid ligt echt in periodes en hangt vooral af van het moment van de dag (voor de middag= slapen, vanaf rond 17uur is ze erg actief) en van mijn humeur ondermeer. Die dag scheen de zon, was ik happy en 't was in de late namiddag...
In De Haan trekt niemand zich iets aan van die periodes waarin honden niet op 't strand mogen. Als je je hond meeneemt en loslaat weet je dat hij beschaafd moet zijn en dat je alle behoeftes indien mogelijk opruimt. Voor de rest is er geen enkel probleem! En trouwens: een hulphond mogen ze niet weigeren... Ok, met vestje, maar das in 'n wip aangetrokken hé ;-) Als er al iemand zich de moeite doet om de tientallen honden van 't strand te halen... Ik zag er minstens twintig per dag voor dat klein uurtje dat ik op de dijk of op het strand doorbracht!

Gepost door: Daphné | 17-09-06

welkom terug Ik vertrek volgend weekend naar De Haan, misschien vind ik nog wel sporen van je terug ;)

Gepost door: Oogsnoep | 17-09-06

jong veulen Als ik niet beter wist, zou ik denken dat Eiko een jong veulen is op deze foto's en filmpje. Zo achter de meeuwen zitten seg. Goed dat ze nog af en toe eens goed kan crossen.
Fijn dat jullie je zo geamuseerd hebben.
Groetjes uit Stockholm!

Gepost door: A-C | 18-09-06

Zee Supertof dat Eiko zo actief was en ne keer in de zee mocht!!
Ze lijkt zich echt te amuseren
Ryo vindt da ook super (alhoewel ze nog maar 1x in zee geweest is, sinds ze bij mij is. Wat ik wel jammer vind.

Gepost door: heleen | 18-09-06

ja, naar spanje.. in verband met je andere berichtje. Nee, ik heb geen vriendin in Spanje. Ik besliste om eiceldonatie niet meer via een vriendin te laten verlopen maar er gewoon voor te betalen en een anonieme donor te kiezen. Ik voel me daar veel beter bij.

Gepost door: wens | 18-09-06

hey Hey Daphné
veulen eiko heeft zich precies geamuseerd!
Ik ben trouwens terug in het land...enne ik wacht nog op jouw bezoekje....
tot binnenkort!
dikke zoen

Gepost door: rarara | 19-09-06

hey daph je wordt er goed gezind van als je't leest echt tof

Gepost door: Rikou z'n schat | 19-09-06

jong zo hé, wat kan jij nog lekker rennen zeg Eiko. Jammer hé dat die vogel zo hoog vliegt!

Ik heb ook zo genoten van de week op het strand! was er heerlijk. vooral gezwomen in de zee. Over de golven heen springen dat is gaaf!

doei doei. Prins

Gepost door: Prins | 23-09-06

De commentaren zijn gesloten.