30-08-06

Overhandigingsfeest 2006!

Op zondag 27 augustus 2006 ging Hachiko's jaarlijkse overhandigingsfeest door in de gemeentehallen van Merelbeke. Die dag werden Rasta, Rumi, Sengu, Scampi, Suffix, Sumo, Saké, NenTJ, Tomco, Tasco (die nu Tas heet), Titsu en T-rex officieel overhandigd aan hun nieuwe dolgelukkige baasjes!
Eiko en ik werkten voor het eerst in al die jaren ook mee om het feest te doen slagen: we zaten twee uur achter de beebiefees-stand waar men in ruil voor een drankbonnetje tien babyfoto's van bekende Hachiko-ers mocht matchen met hun volwassen gezichten. Naast dit standje waren er ook nog de mooie fototentoonstelling, het spel-zonder-grenzen voor baasje en hond waar we voor de eerste keer in zes jaar niet aan deelnamen daar men net stopte toen we een poging zouden wagen, de tombola, het taartenhoekje, de knuffelstand waar Eiko een geel olifantje kreeg en de Hachiko promotiestand met tafels vol poepzakjes, leibanden, stilo's, kledij, stickers, spaarpotten, Hachikoknuffelhonden, Hachiko-sleutelhangers, enzovoort allemaal te koop ten voordele van vzw Hachiko!
Zoals de vorige jaren was er ook een standje van Greyhounds in Nood Belgium en waren enkele windhonden aanwezig waaronder Luca en Figo! Hun baasje schreef zelfs een artikel over het overhandigingsfeest op Gentblogt.be! Tnx Josie!
Op onderstaande foto's genomen door Josie zie je hoe Luca en Figo het parcours van het spel-zonder-grenzen probleemloos doorliepen!
Nota voor bezoeker nummer 30.000: meldt U aub via een pootje! Indien nr 30.000 zich niet meldt, krijgt de eerstvolgende het linkje in de rechter kolom...

Wat ik jullie vergeten vertellen ben: deze kleine Nelson was waarschijnlijk de allereerste kat op Hachiko's overhandigingsfeest! Nelson sliep bij ons op tafel, nam véééle vertederde blikken in ontvangst en maakte kennis met een tiental nieuwschierige hondenneuzen!
Nelson werd door Maggy's zus Katty in de wegberm gevonden, samen met z'n broertje dat al snel 'n thuis vond. Via Maggy, ikzelf, Anne-Catherine en een kotgenoot van me kwam kleine kater Nelson in Loenhout terecht! Dat kotgenootje praatte al lang over een kitten als - vijf maanden te laat - verjaardagsgeschenk voor haar broertje dat al zo lang een poesje wou. Het gezin werd meteen verliefd op 't katertje dat perfect was als eerste huisdier: sociaal, gezond, lief, braaf, zindelijk, aanhankelijk en supermooi! Vinden jullie ook niet?

16:03 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

heel graag gedaan :-) 't Was leuk, daar in Merelbeke. Ik was onder de indruk van Hachiko, de honden én de baasjes, en bovenal was het een leuke en gezellige namiddag... Vooral het hondenspel zonder grenzen was de max!

Gepost door: Josie | 30-08-06

jaja het was wel fijn;) jaja het overhandigingsfeest was tof zeker omda mamsje haar rumi nu helemaal officieel gekregen heeft he ook zij tweetjes hebben het hondenspel zonder grenzen gedaan en twas heel goed zeiden ze :) maar nie gewonnen da was rasta met het gastgezin he :d mar twas fijn tof meegemaakt te hebben en kga volgend jaar zeker terug
grtz rientje

Gepost door: dorien | 30-08-06

toeval wat een toeval ben de 30 000 ste :p

Gepost door: dorien | 30-08-06

Leuk Lijkt me echt een leuke dag geweest!
Ik ben veel te laat om de 30000ste te zijn.
Er zijn al 16 bezoekers voor mij geweest...
Maar een heel dikke proficiat Daphné
en een knuffel voor Eiko!

Groetjes

Gepost door: emiel | 30-08-06

Leuk om te horen dat de dag supergoed meegevallen is.
Dikke knuffels,

Gepost door: S | 30-08-06

Daphné en Eiko, Ik kom jullie nog eens groeten in mijn laatste
vakantie-uurtjes.
Jij hebt heimwee naar de lagere school
en ik zou graag net als jij nog een
hele maand vakantie hebben! :-)

Groetjes

Gepost door: emiel | 31-08-06

hallo Hey...
eindelijk kom ik nog eens dag zeggen zenne... maar ben niet zoveel meer bezig met mijn blogje eigenlijk met heel mijn pc niet... zit hier nu nog toevallig omdat ik niet in slaap geraak... lees dat je het hondenspel ook goed vond blij dat te horen want was dit jaar mede verantwoordelijk voor het organiseren en leiden van het spel dus een goeie stimulans om het volgend jaar terug te doen...
alle nu ga ik toch maar terug mijn bed in duiken want morgen begint het school weer en mijn kleintje (kleinkinderen) moeten naar school en ik zorg voor het vervoer en dus zal ik weer heeeeeeeeeeeeeel emotioneel zijn...
slaapwel en tot de volgende keer
groetjes
Myriam & MiX

Gepost door: Myriam | 01-09-06

'T was zeker eens de moeite 'K ben niet zolang kunnen blijven maar wat ik gezien heb was wel eens een ervaring. Jammer idd, dat ik je niet gezien heb maar er komt nog wel eens een kans.
Fijne avond nog!

Gepost door: Frederick | 01-09-06

poesje? Het hondenspel is idd leuk, doe zoals alle jaren mee als gaat het niet zo snel met electronische rolstoel dan iemand die valide is, enfin!!!Mss moeten ze volgens categorie werken?! De bbq was heel lekker en daarvoor komen we terug. Voor de rest is het overhandigingsfeest/ritueel voor mij niks speciaals meer. Maar tis wel altijd voor iemand/enkelen een speciale dag!

Niks over het poesje (vondeling) da ik meehad voor uw vriendin, er waren nogthans velen die het vastgepakt hadden en geïnteresseerd waren, ookal had dit niet rechtstreeks iets te maken met hachiko.

Gepost door: Maggy | 01-09-06

@ Maggy Sorry! Ik was de kleine pruts totaal uit 't oog verloren... En wie denkt nu aan katten als hij dagen na de benefiet 'n verslag schrijft over 'n hulphondenoverhandigingsfeest ;-) Compleet vergeten: mijn excuses Nelson!

Gepost door: Daphné | 02-09-06

Gezellige boel! Het was de eerste keer dat ik op het overhandigingsfeest was, maar 't is zeker voor herhaling vatbaar!
Wat me toch het meest ontroerde was dat meisje dat haar hond terug afgaf... :(
Tjee, ik mag er niet aan denken om Ami te moeten afgeven aan een ander baasje...

Ik heb lange tijd staan kijken naar dat spel voor de honden; maar ik mag met Ami natuurlijk zo'n dingen niet doen... jammer, hij zou dat goed kunnen denk ik.

Groetjes Karlien
Poot van Ami

Gepost door: Karlien en Ami | 07-09-06

De commentaren zijn gesloten.