11-07-06

Eiko in Spanje

Morgen vertrekken we (mama, papa, zus Flo, vriendje Maarten, Eiko en ikzelf) op vakantie naar Spanje! De dag erop gaan we (vriendje Maarten, Eiko en ikzelf) al op 'n andere vakantie naar Reti met de Esten die jullie wel nog kennen van vorige zomer.
Ik probeer af en toe iets van ons te laten horen maar ik kan echt niks beloven! Dus: zeker tot ten laatste 7 augustus!!!
Als afscheidskadootje nog een fototje van Eiko met zusjes bal van 'Finding Nemo', genomen door zus Flo met haar nieuwe camera! Lief hé!!!

*Zwaaaaaaaai*

20:14 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-07-06

Nieuw kot II

Zaterdag hebben we ons oude kotje helemaal leeggemaakt... Heimwee alom...
Maar nu over het nieuw kot! Het ziet er erg goed uit :) In de badkamer komt een tillift waardoor zowel ik als mijn kotgenoten zo weinig mogelijk rugpijn zullen hebben. Op de gangdeur en de buitendeur komen elekrische pompen waardoor ik die zelf kan opendoen. Waarschijnlijk zal ik zelf de knop kunnen bedienen, maar met een jas aan bijvoorbeeld wordt dit al weer een stuk complexer. Daarom wil ik Eiko ook leren de knop vlot op commando te bedienen!
In de keuken worden kleine aanpassingen gedaan opdat ik zelf zou kunnen afwassen en microgolven. Ook in de kamer wordt de lavabo waarschijnlijk verlaagd en de kraan vervangen door een met een zachte hendel.
Uiteindelijk zal ik door die aanpassingen een stuk zelfstandiger zijn bovenop het feit dat de volledige omkaderingsgroep dan op één verdiep zal wonen! Dit alles gaat echter enkel door indien de lift werkt. Ja, de lift die ik dagelijks zal nodig hebben heeft erge kuren. Zoals Twinkel het schetste: "die lift werkt méér niet dan wel!" Gelukkig houdt ze de werklust van de lift deze zomer in het oog zodat 't tegen september opgelost is! Hopelijk...

Eerdere berichten:
Nieuw kot I

22:46 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-07-06

Eiko, de zandsculptuur

Dinsdag gingen we onze punten gaan oppikken in Leuven!
We zijn geslaagd in ons eerste ingenieursjaar in de bio-ingenieurswetenschappen majorrichting plantenbescherming aan de Katholieke Universiteit Leuven met 79,42%!!! Hyperblij *rondedans*
Die namiddag hielp liefje Maarten - danku!!!! - nog om meer dan de helft van ons oud kotje in dozen te steken...
Daarna vertrokken we voor een korte en welverdiende vakantie aan zee! Schitterend weer!
Op het strand had Eiko het af en toe toch tamelijk warm. Daardoor kwam ik op het lumineuze idee haar in te graven zoals drie jaar geleden! Na miss levend begraven te hebben, kwam een nog lumineuzer idee mijn hersentjes binnengeslopen: Eiko geïntegreerd in een zandsculptuur! Trouwe uitvoerders waren Liesje en zusje Flo!

Eerst was er Eiko de schildpad!
Op pad met een hulpschildpad...

Daar mijn trouwe bouwers zin hadden in méér en onze breinen borrelden van inspiratie, mocht Eiko zich bevrijden.

Toen werd ze een kameel! Stoer hé?!
Een assistentiekameel... Erg origineel!Deze laatste foto wil ik U echt niet onthouden. Hij werd genomen door mijn zusje Flo die net achttien werd en morgen - terecht - een fototoestel krijgt van haar meter. Ze fotografeert graag en af en toe zit er een pareltje tussen, zoals deze...Oefening baart kunst Flo... Succes!

01:12 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-07-06

Punko!

Sorry dat het hier zolang stil was...
De examens gingen allemaal goed en dinsdag gaan we naar Leuven om de resultaten op te halen.

Eergisteren gingen we na ons laatste examen met Annelies gaan shoppen in Leuven voor verjaardagscadeautjes voor m'n zusje.
Daar het erg warm was kreeg Eiko onderweg naar 't stad een kommetje water bij de drinkfontein "de Dijle-eend" (foto: www.leuven.be). Miss Eiko nam parmantig vijf slokken water en hijgde daarna onverstoord verder zonder nog een nipje te willen nemen! Typisch Eiko...
Om haar toch een beetje afkoeling te bezorgen, maakte Liesje Eikootjes hete hersenpan wat nat, wat resulteerde in een hypercool punk-kwaffuur! Toen een uurtje later aan het aanschuiven waren voor 'n ijsje kon ik me niet meer inhouden van een fotootje (of tien) te nemen van haar metamorfose... Het fototoestel ligt hier naast mij, maar de kabeltjes liggen nog op kot... De foto van Punko krijgt U dus dinsdag te zien wanneer we ons kotje in dozen gaan steken!


ps:Geen tijd! We gaan tot vrijdag naar de zee en we moeten onze trein hebben! Liefs en tot dan!!!!

ps2: Last but not least: de foto! Geef toe...

Is ze COOL of is ze HYPERCOOL?!

21:14 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |