10-07-06

Nieuw kot II

Zaterdag hebben we ons oude kotje helemaal leeggemaakt... Heimwee alom...
Maar nu over het nieuw kot! Het ziet er erg goed uit :) In de badkamer komt een tillift waardoor zowel ik als mijn kotgenoten zo weinig mogelijk rugpijn zullen hebben. Op de gangdeur en de buitendeur komen elekrische pompen waardoor ik die zelf kan opendoen. Waarschijnlijk zal ik zelf de knop kunnen bedienen, maar met een jas aan bijvoorbeeld wordt dit al weer een stuk complexer. Daarom wil ik Eiko ook leren de knop vlot op commando te bedienen!
In de keuken worden kleine aanpassingen gedaan opdat ik zelf zou kunnen afwassen en microgolven. Ook in de kamer wordt de lavabo waarschijnlijk verlaagd en de kraan vervangen door een met een zachte hendel.
Uiteindelijk zal ik door die aanpassingen een stuk zelfstandiger zijn bovenop het feit dat de volledige omkaderingsgroep dan op één verdiep zal wonen! Dit alles gaat echter enkel door indien de lift werkt. Ja, de lift die ik dagelijks zal nodig hebben heeft erge kuren. Zoals Twinkel het schetste: "die lift werkt méér niet dan wel!" Gelukkig houdt ze de werklust van de lift deze zomer in het oog zodat 't tegen september opgelost is! Hopelijk...

Eerdere berichten:
Nieuw kot I

22:46 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

. Eeh zeg, die bloemekes dat is nen plezante achtergrond :-)
Die aanpassingen klinken wel allemaal supergoe seg! Da gaat echt mega zijn. Enne, ik kan u met blijdschap melden dat de lift nu toch al een weekje ofzo altijd al gewerkt heeft! It's alive :-D

Gepost door: Twinkeltje | 11-07-06

beetje vanalles tis evenveel aangepast als in een instelling, sjiecke dingens....
Unief is al beter dan echt alleen wonen, precies!!! Tijden veranderen e, in mijn tijd kon ik zelf nog niet binnen in een gewone school, soit!
Zie maar dat je er niet teveel aan went of je moet naar instelling/focus nadien omdat je die snufjes zo gewoon bent en niet meer zonder kan.

Idd mooi motiefke!

Wat die lift betrefd hoop het voor u dat die gemaakt geraakt want als ik in Gent woonde had ik ook dat probleem, als je dan moet pissen en je geraakt niet in je app kan je verzekeren lachen is anders.... Of je wou gaan winkelen en je kan niet buiten door de lift!

Gelukkig heb ik nu bungalowke, vele beter....

Gepost door: Maggy | 11-07-06

@Maggy Don't be scared ;)
De elektrische deuren zijn enkel nodig omdat de deuren véél te zwaar zijn, wat later niet zo zal zijn (daar zorg ik wel voor ;-) )
De verlaagde lavabo's, zachte kranen, kastdeuren onder de pompsteen weg, microgolf op een tafeltje, etc zijn kleine aanpassingen die in principe overal kunnen gedaan worden indien de keuken groot genoeg is, wat op m'n oud kotje het grote probleem was.
De stalen verpleegster: ik kan zonder, tis gewoon gemakkelijker met. En ook dat zal ik wel plaatsen later in m'n huisje!
Ik kom echt niet in 'n instelling terecht, en focus betwijfel ik ook... Nee, ik wil 't op uw manier proberen: PAB enzo ;)

En die lift: er zijn nog 2 toegankelijke toiletten in de buurt en helpende handen genoeg hoor :) Ik ga niet in m'n broek moeten doen :)

Liefs en tot binnenkort es hé
xxxx

Gepost door: Daphné | 12-07-06

klinkt goed je nieuwe kot! Hopelijk werkt het allemaal tegen dat het zover is. Geniet nu maar eerst van een welverdiende vakantie! Euh... wat zijn zachte kranen???

Gepost door: schaduw zijde | 19-07-06

@Schaduwzijde Zachte kranen zijn kranen die makkelijk en dus met weinig spierkracht te bedienen zijn: dit zijn meestal kranen met 'n hendel zoals ik toonde op de foto. Die kom je nu heel vaak tegen in de keukens omdat ze zo handig zijn maar ik heb zo'n kleinere maar supermakkelijke al jaren in de badkamer.
Een draaiknop krijg ik vaak niet opengedraaid doordat ik een zwakke knijp-grip heb en zeker als de kraan dan nog te ver staat zoals ook in 't vakantiehuis vorige weken...
Liefs
Daph

Gepost door: Daphné | 29-07-06

Waar? Hey waar zit je ergens op kot?

Gepost door: Linda | 08-08-06

@linda In Heverlee, 't Arenbergpark a.k.a. de cité of studentenwijk Arenberg

Gepost door: Daphné | 08-08-06

Waarom zou Daphné later (indien nodig) de voordeur van haar huis niet van een automatische deuropener kunnen voorzien. Daar is toch niets mis mee. In mijn nieuwe woning ga ik dat ook laten installeren.

P.S. Leuke blog overigens :-)

Gepost door: Marc | 05-10-06

@Marc Men bedoelde waarschijnlijk dat ik die pomp niet zou kunnen meenemen daar ze aan de KULeuven toebehoort en niet van mezelf is. Ik zal idd indien nodig gewoon zelf eentje installeren. Mijn hulphond kan die deuren echter zelf openen indien ze niet te zwaar zijn dus is de kans reeël dat ik die niet eens nodig heb!
Dankje voor 't compliment overgens

Gepost door: Daphné | 05-10-06

De commentaren zijn gesloten.