30-05-06

na inspanning komt...

inderdaad! Ontspanning!
Daar 't baasje en ik al enkele dagen aan het blokken zijn voor de komende examenreeks, is het hier een beetje stil... Er is namelijk gewoon niks noemenswaardig gebeurd... Hmmm, eigenlijk wel... Alleen waren de gebeurtenissen te klein om een postje te vullen, maar samen lukt het hen wel! Hier komen ze! Onze gebeurtenissen van de laatste dagen!
- Zaterdagavond gingen we als laatste grote pauze voor de studiesprint op training bij Hachiko om nadien te blijven plakken op het hulphondencafé. De training verliep vlot, mijn gewicht (27,8 kg) is prima volgens Caro, ik was opnieuw de oudste van het hele hondenkliekje en heb weer heel wat gemaft...
- U weet nog dat deze blog vorig jaar ondermeer is opgericht als nuttige ontspanning in de blokperiode? Deze blokperiode heeft baasje nog 'n leukere ontspanning gevonden: oefenen en spelen! Elke pauze raap ik voor haar enkele muntstukjes op! Geloof mij vrij, das mega :) Meer trainingsplannen plaatst baasje elke woensdag op mijn work-out blogje!
- Voor de rest maf ik veel en studeert zij veel...
Dat was het zowat... Nu zijn we er weer vandoor!!!
Tot de volgende keer maar weer!
*knipoog*
Eiko

14:27 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-05-06

365 dagen...

Een jaar geleden liet Eiko haar allereerste zwarte pootafdruk achter op dit wereldwijde spinnenweb. En sindsdien is er véél veranderd!
Het eigen design, de snuffelpagina en het recente 'Eiko traint'-blogje zijn zichtbare evoluties ten opzichte van vorig jaar.
De onzichtbare kon U de regels door lezen. Eiko's gehoorzaamheid, onze band en het areaal aan commando's groeide het voorbije jaar langzaam maar zeker aan.
Wat er het volgende jaar zit aan te komen, weten we niet...
Wat het komende blogjaar gebeurt, is beïnvloedbaar: suggesties, opmerkingen, ideetjes, etc zijn nog steeds uiterst welkom! Deze worden steeds enorm geapprecieerd waardoor we er zowiezo rekening mee houden.
Wat er zich het komende levensjaar zal afspelen weet echter nog niemand... Maar vanals er iets speciaals gebeurt, leest U het hier!
Foto: Eiko de pup, toen reeds in opleiding als hulphond!

19:38 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-05-06

Dopjes sparen!!!

Wie ons de laatste weken zag wandelen, moet wel heel raar gekeken hebben... Samen speuren we tijdens onze wandelingen namelijk de wegberm af opzoek naar dopjes... Jaja! Dopjes zoals op die foto!
Voor de dopjes die wij inzamelen, krijgt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden namelijk geld! Met dat geld kopen ze dan 'n pup aan, die door hen zal worden opgeleid tot geleidehond en nadien aan een blinde zal worden geschonken!
Dus 1,8 miljoen dopjes = 4,5 ton dopjes = 1 puppy!!!
En daarom spaar ik dopjes! En ja, ik weet ook wel dat ik met die enkele dopjes die Eiko tijdens onze wandeling voor me opraapt geen pup bijeen zal sparen maar alle beetjes helpen, niet?
Natuurlijk sparen we met heel het kot ook de dopjes van alle lege flessen!!!

Concreet: propere en droge plastic dopjes van flessen van water, melk, fruitsap en frisdranken! Niet de dopjes van koffie, choco of shampoo bijvoorbeeld!
Doen jullie ook mee???
Print dan deze poster af, hang hem aan je frigo, drink en spaar!
Vele kleintjes maken één groot beest!!!

12:08 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

17-05-06

mijn job, part 4

Het is alweer véél te lang geleden dat ik jullie een facet van m'n job uit de doeken deed, vindt U ook niet? Vandaag zal ik het over enkele practische commando's hebben.

Daar het baasje van een hulphond zoals ik een fysieke handicap heeft, zijn een aantal basiscommando's erg praktisch en noodzakelijk. Deze worden dan ook continu gebruikt! Indien ik die dingen niet zou kennen, zou mijn baasje me onmogelijk kunnen verzorgen.
Daarom ken ik een hoop commando's om bepaalde houdingen aan te nemen zoals
- op een tafel of bank te springen en blijven zodat mijn baasje me kan borstelen of een eventuele wonde kan verzorgen
- ondermeer te gaan staan, zitten, liggen zodat 't baasje overal aan mij kan
- op m'n zij of rug te gaan liggen en om mezelf om te draaien - kop en staart van plaats verwisselen! - zodat ze me in de gewenste positie kan sturen en dat indien nodig enkel door middel van verbale commando's
- en nog véél meer!
Niet zo moeilijk? Een klein detail is wel dat ik die commando's moet uitvoeren in alle omstandigheden! Denk maar aan regen, andere honden, pijn, geen zin of eten in de buurt! Dus niet te onderschatten én broodnodig!

Gebruiksfrequentie: te vaak om te tellen!
Fun-gehalte: tof maar niet super; ik doe het namelijk continu

Anekdote:
Ik had me in de nesten gewerkt in een draad onder de bureau waar baasje onmogelijk bij kan. Doordat baasje me 'n reeks verbale commando's gaf - die ik natuurlijk nauwkeurig uitvoerde - was ik binnen de vijf minuten weer uit de knoop!
Een gedetailleerd en amuzant verslag vindt U hier.

Foto: Vier hulphonden waaronder ikzelf werden gevraagd zich op de bank te begeven en te gaan zitten. En we deden wat ons werd opgedragen! Ook al liepen er eenden rond die dringend aan hun conditie moesten gaan werken ;)

Vorige serieonderdelen:
Mijn job, part 3: commando om iets niet aan te raken
Mijn job, part 2: commando om in de wagen te springen
Mijn job, part 1: commando om mijn leiband op te rapen

11:15 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-05-06

Kordate Christel!

Gisterenavond gingen baasje en ik samen naar Christel! Ik wandelde suuuperflink mee! Wist ik veel dat we naar daar gingen om m'n oortjes te laten uitkuisen?!
Ik leerde héél wat bij! Christel is een kordate: spartelen en tegenwerken helpt niet, het duurt dan alleen maar langer! Ook is ze wel heel voorzichtig met m'n oortjes en krabt ze zalig... Ik heb gekreund/geknord voor de gehele keuken...
Consequent in boos zijn en belonen, zo heb ik het graag! En dat was dan ook te zien aan mijn gedrag naar Christel toe achteraf: ik zag haar gewoon dubbel zo graag als voordien!


Ps: Ik kreeg van Christel en Fjona 'n kadootje!!! Tis een boekje genaamd: "Bent u nét zo gelukkig als uw hond?"! Dat wordt leuke en interessante lectuur!
DANKUWEL CHRISTEL en FJOOO

07:07 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-05-06

Eiko traint!

Goede voornemens worden véél te snel vergeten en vorderingen worden over het hoofd gezien. Daarom startte ik een apart blogje op waarop ik elke woensdag een weekschema plaats en dit schema de daaropvolgende dinsdag evalueer.

In de linker kolom van dit blogje kan U steeds de laatste vorderingen volgen door op de desbetreffende links te klikken.
Tips voor nieuwe commando's, hints over zeer vervelende en dus af te leren gewoontes of dingen die volgens U nog net niet vlot genoeg gaan? Ook op die blog kan U steeds een pootje plaatsen onder elk berichtje. Uw mening wordt ook daar ten zeerste geapprecieerd!

Liefs!
Daphné en Eiko

Ps: In de laatste Floreat werd de pop-poll van dit jaar gepubliceerd! Daaruit bleek dat 2 van de 31 eerste Irrers die de poll invulden, vonden dat ik de mooiste oogjes had van héél eerste ingenieursjaar bio-ingenieurswetenschappen!

Ik citeer: "Bij wie moet je zijn om te verdrinken in bloedmooie ogen? Die vraag heeft eindelijk een antwoord: Annelore Nieuwdorp (7) laat met haar betoverende ogen weinig LBK’er onberoerd! Wanneer er teveel wachtende voor u zijn om in haar ogen te kijken kan u ook altijd terecht bij ... en de hond van Daphné (2)."

Aan de eerste Irrers onder de lezers: stemde U voor mij en mijn fonkelende kastanjebruine karbonkels?

18:23 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-06

Ijsje op neushoogte!

Gisteren waren we op stap in Waregem.
Een kindje dat nog geen kop groter was dan Eiko gaf haar een schuchter aaitje. Het kind was duidelijk niet vertrouwd met een hond en dan is een supersociale assistentiehond wel ideaal om voor het eerst kennis te maken met de soort 'hond'.

Wat ik echter niet gezien had, was dat het kind in zijn ander - niet aaiend - hand een ijsje vasthad, dat op vijf centimeter van haar zéér gevoelig reukorgaan zweefde! Op neushoogte! Eén hap verwijderd van de voltooid verleden tijd! Alhoewel ze het ijsje zeker weten al lang had gespot, heeft ze zelfs geen aanstalten gemaakt om eens te proeven!
Als dat geen welopgevoede assistentiehond is, weet ik het ook niet meer hoor!


Ps: Tijdens mijn zoektocht naar 'n passende illustratie, vond ik dat Frosty Paws - ijsjes voor honden - Canine Companions for Independence - een Amerikaans opleidingscentrum voor assistentiehonden - steunt!
Foto: informatie over Canine Companions for Independence op de verpakking van een doos Frosty Paws. Klik op de foto voor de grote versie van de achterkant!

12:26 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-05-06

"Ge moogt Eiko niet aaien!"

Ik vroeg aan Anne-Catherine - de kleine bazin van Ashley - om eens op een creatieve manier op te schrijven waarom Eiko niet geaaid mag worden...
Hiernaast ziet U het resultaat...
"Ge moogt Eiko niet aaien!
Ik mag dat niet, dus gij ook niet!
Nah!"


Schrikt Stekel - jaja, zo werd hij net genoemd door zijn ontwerpster - U af?

De eigenlijke reden: Elke vorm van aandacht - lees: aaien, voedsel, lieve woordjes - is voor haar een beloning die ze van mij ontvangt voor de bewezen diensten. Indien U haar zonder reden beloont, brengt U haar in verwarring.

Door haar zonder reden aandacht te schenken, maakt U ons dus - op termijn - ongelukkig.

Door haar te negeren, werkt ze nog liever voor mij en maakt U ons gelukkig!

21:57 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |