30-03-06

Ziekenhuis

We zijn terug van drie daagjes ziekenhuis...
Ik hoestte al te lang en ik bleek de verkeerde antibiotica gekregen te hebben. Na een zestal uurtjes intensieve ademhalingskiné - gespreid over die drie dagen natuurlijk - van 't duiveltje uit 't doosje ;) - en 't juiste antibioticum na bloedanalyse zijn we vandaag ontslagen!
Inderdaad, U leest het goed. We.
Eiko was compleet welkom in UZ Gasthuisberg! Ze was dan ook supervoorbeeldig! Ze ging niet uit m'n kamer en had na één keer uitleggen door dat verpleegsters, dokters en kinesisten niet uitbundig mochten begroet worden maar wel compleet genegeerd moesten worden!!! Ze was echt de max! Ik ben apetrots op mijn Ei!
En ze deed bijna iedereen glimlachen...

21:55 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-03-06

Nacht van het examen...Samen met enkele kotgenootjes en een hoop vrienden gingen we naar de nacht van 't examen in de kinepolis in Leuven!
Ineens zag ik iets flashen in m'n ogen! En dit is 't resultaat...
Vind je ons ergens?
En nu vertrekken we écht op weekend!
*ZWAAI*


Ps: "De nacht van het examen" is een examen over de actualiteit van de laatste maand. Alle vragen komen namelijk uit de laatste maand van De Standaard, die elke deelnemende student dan ook een maand lang gratis toegestuurd krijgt op kot!
De hoogst scorende studenten, studenten die een speciale prestatie neerpootten en enkele waaghalzen krijgen straffe prijzen! Ook krijgt elke deelnemende student een rugzak vol megaleuke dingen zoals 'n stilo, shampoo, allerhande eten en natuurlijk de rugzak zelf. Tussen het examen en de prijsuitreiking kijken alle deelnemers gratis naar een avant première! Dit jaar was het 'Inside Man'! Supergoeie film!!!
Velen onder jullie vragen zich nu waarschijnlijk af hoe Eiko dan in de prijzen kon vallen? Geflitste mensen en assistentiehonden met een cirkeltje rond hun hoofd op de website van jobad vallen ook in de prijzen!

17:09 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Flapperen!!

Eiko's oortjes jeuken weer... Ze krijg nu die pillen die tante speciaal zocht, de wekelijkse poetsbeurt van haar oren door Annelies (DANKUUUU) en 'n behandeling met inspuitingen die de oorzaak - haar allergie tegen drie bepaalde bacteriën - weg te nemen. Of 't helpt zien we later wel... Maar momenteel jeuken die oortjes blijkbaar nog enorm waardoor ze heel vaak flappert. Dan verspreidt ze die typische eucalyptusgeur van de oorkuiszalf... Sterk doch véél beter dan haar andere aroma's...
Vanavond vertrekken we ook op vriendenweekend met Jong-KVG ergens in Limburg! 't Wordt zeker supertof!
Tot na 't weekend dus!!!

*ZWAAI*
Daphné en Eiko

12:42 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-03-06

Vergast...

De laatste dagen worden we af en toe door Eiko vergast.
Vergast betekent "verrast met een windje".
Deze ochtend nog in de les.
Iedereen weet meteen vanwaar de wind waait!
Ze produceert namelijk een nogal typisch aroma...
Gelukkig vervliegt parfum "Eiko" snel.

Ps: ik vraag me af waarover dat boekje gaat...

16:56 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-03-06

Puzzel: Eiko in de les Fysica!

Klik hier of op de foto zelf om er een puzzel van te maken!
De foto in kwestie werd vorig jaar genomen door Twinkeltje.
De foto insinueert dat Eiko de les effectief meevolgt terwijl ze meestal ligt ze slapen, snurken of dromen.
Indien U een poging waagde: brengt U ons dan op de hoogte van Uw recordtijd doormiddel van een pootje?
Dank bij voorbaat!
Wil U in de toekomt nog zo'n puzzel over Eiko trachten op te lossen? Let me know!

14:59 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

14-03-06

Dromen...

De prof van plantenteelt vroeg me deze voormiddag of Eiko nooit last had veroorzaakt tijdens een les. Ik vertelde hem dat ze alleen op 't einde van 'n lang examen soms wat kreunt als ze het beu is.
Nog geen uur later merkte ik dat Eiko aan 't dromen was. Ze lag wat te wriemelen alsof wou ze lopen in haar droom. Ik had net m'n buurvrouwen die 't ook hadden gemerkt, uitgelegd dat ze aan 't dromen was en dat er dus helemaal niks mis was met haar, toen het gebeurde. In haar droom liet ze zich een zachte doch voor mij duidelijk hoorbare blaf ontsnappen. Ik reageerde automatisch door vliegensvlug m'n rolstoel aan te zetten en 'n klikje te geven met m'n motor. Daar wordt ze altijd wakker van daar dat het teken is dat we misschien vertrekken of dat ik iets wil van haar maar stil moet zijn.
Voor de rest is er niks meer gebeurd. Ze is mooi blijven liggen en gaf geen kik meer, maar ik zag wel knalrood gedurende vijf minuten!
Ik weet ook niet of de prof 't merkte... Hopelijk niet!
Naar wat zou ze geblaft hebben?

14:34 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-03-06

Indisch sprookje

Een Indisch sprookje vertelt over een hond die in een kamer rondrende, waarvan alle wanden van spiegels voorzien waren.
Plotseling zag hij veel honden, en hij werd woedend, liet zijn tanden zien en gromde.
Alle honden in de spiegel werden even woedend, lieten hun tanden zien en gromden.
De hond schrok en begon rondjes te lopen tot hij eindelijk in elkaar stortte.
Had hij maar eenmaal met zijn staart gekwispeld, dan hadden al zijn spiegelbeelden hetzelfde vriendelijke gebaar teruggegeven.

Gelezen op *Ster*.

16:20 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Aanspreken

Men zegt altijd dat een hulphond het leggen van contacten bevordert. Ik kan dat alleen maar beamen. Tot gisteren dacht ik echter dat Eiko een van de mogelijke aanknooppunten was die mensen hadden om me aan te spreken.
Gisteren was het hele gezin uitgenodigd op het 18de verjaardagsfeest van 'n vriend van me. Daar ik vermoedde dat het een dansfeest zou zijn - wat ook zo was - dat zoals elk dansfeest gepaard gaat met minder nuchtere mensen, weinig licht en gebroken glazen op de grond, vond ik het compleet ongepast en zelfs gevaarlijk om Eiko mee te nemen.
Er waren heel veel volwassenen die me van kleinsafaan kenden. Zo van die mensen die U kennen en jij hen niet... Elke volwassene sprak me aan over mijn "schitterende resultaten". Jammergenoeg kreeg ik geen enkel van de meer dan tien gesprekken van het onderwerp "punten" naar om het even welk ander onderwerp! Een gesprek dat start over Eiko blijft nooit op haar hangen! Bijvoorbeerd de vraag "En gaat zij écht overal met U mee?" brengt me al op de onderwerpen kot, reizen, verenigingen, etc etc. Met jongeren die me kenden praatte ik natuurlijk over allerhande onderwerpen, maar die mensen die me niet goed kennen weten blijkbaar echt niet goed waarover te converseren met iemand die 'anders' is. Ik voelde me gisteren avond "the brain on wheels". Alsof ik niks anders heb dan 'n blaadje papier met goeie punten erop. Ohja,tzal wel weer ik zijn die 't verkeerd zie.

15:16 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-03-06

Niet geslapen.

Gisterenavond heeft mijn beademingsmachine de geest aan Maarten gegeven.
Hij "werkte" wel nog maar hij gaf geen lucht meer... Allee, Hij probeerde maar 't lukte niet.
Na drie uur UZ Gasthuisberg rond te bellen bleek dat er geen permanentie was voor de beademingsmachines, dat de procedure zei dat ik dan moest opgenomen worden op de spoed, maar daar mocht ik niet binnen want heel Gasthuisberg lag vol volgens de urgentiearts. Maar hij wist dat ik wel een nachtje zonder kon slapen hoor... Raar toch dat mijn professor voor de longen me dat nooit zei? Zij zei dat m'n machine aan MOEST ELKE nacht... En daar ik de urgentiearts minder vertrouw dan de professor, bleef ik dus in m'n rolstoel zitten. Ik probeerde al zittend te slapen, wat niet lukte doordat ik m'n ademhaling niet onder controle kreeg. Dan heb ik in de keuken gezeten van 3 tot 7 waar 'n superlief kotgenootje, 'n schat van ne jongen bij me is opgebleven. Ik had me voorgenomen te leren om de tijd sneller te doen passeren maar ik kon geen letter meer lezen omdat m'n ogen toevielen. Ik moet tussen 4 en 6 ingedommeld zijn in 'n ondiepe slaap want ik herinner me niks van die uren, maar ben toch nog doodop... Subiet bedje binnen, vanals de vervangmachine eraan komt... De les kan de pot op. Ik zou daar toch maar in slaap vallen.
En Eiko? Eiko bleef bij me in de keuken. Ze moest: ik ben bang alleen en als er iets mis ging als ik ineens alleen was... Maar er is niks gebeurd hoor.
Dit is het meest onoverzichtelijk bericht ooit. Ik verbeter 't ooit nog wel eens... Slaapwel...

Update: net 6uur geslapen. Man dat deed deugd...

08:13 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-03-06

Assistentiehond of hulphond?

Waarschijnlijk vroeg U zich al ooit af hoe mijn beroep nu eigenlijk exact noemt. Voor die mensen is vandaag dé dag der verheldering daar ik dit misterie speciaal voor U uit de doeken zal doen!

Zoals U weet ben ik 'a dog with a job'. Onder die categorie vallen ondermeer de drugshonden, reddingshonden maar ook de assistentiehonden. Alhoewel ik uitstekend kan ruiken val ik toch onder noemer assistentiehond.

blindengeleidehond leidt baasje rond obstakelOok binnen die groep van assistentiehonden kunnen we onderscheid maken tussen vele soorten honden.
Iedereen kent de blindengeleidehonden die hun blinde of slechtziende baasje veilig door het verkeer loodsen door bijvoorbeeld obstakels te omzeilen en indien gevraagd naar het zebrapad te gaan.
Minder bekend doch ook zeer nuttig zijn hulphonden zoals ikzelf. Zoals U op deze blog kan lezen, help ik mijn motorisch andersvalide baasje door bijvoorbeeld voorwerpen zoals de telefoon op te rapen, haar trui uit te trekken en haar recht te helpen indien ze omver viel.
signaalhond signaleert rinkelende telefoonVervolgens bestaan er ook signaalhonden die hun dove baasje helpen door op bepaalde geluiden te reageren en te tonen waar de bron van lawaai zich bevindt zoals een wenende baby, een piepend alarm, een rinkelende telefoon en zelfs de naam van het baasje zelf!
Seizure response dogs zijn honden die hulp bieden wanneer hun baasje een epileptische aanval krijgt en seizure alert dogs waarschuwen hun baasje vóór een epileptische aanval begint! Beide soorten epilepsiehonden kunnen alarm slaan, pillen halen en de handtas bewaken tijdens de aanval. Nà de aanval kunnen ze hun baasje wakker maken, recht helpen en de telefoon brengen. Buitenshuis houden ze hun baasje weg van gevaarlijke situaties zoals waterlopen en straten waar hun baasje tijdens een epileptische 'loop-aanval' zich niet bewust van zijn en anders gewoon zouden doolopen. De hond laat het baasje niet doorlopen tenzij hij/zij uitdrukkelijk - en dus bewust en niet in een 'loop-aanval' - de toelating geeft om over te steken of nabij het water te gaan.
Verder bestaan er ook therapiehonden en sociale honden.

Hier somde ik slechts enkele mogelijke taken van mijn collega's op. Die taken zijn afhankelijk van hun mogelijkheden en van de noden van hun andersvalide baasjes. Indien U meer informatie wenst kan U zich steeds richten tot mijn baasje doormiddel van de knop "iemeel BAASJE" in de rechter kolom of de link "pootjes" onder dit bericht.

Conclusie: Ik ben dus een hulphond én een assistentiehond!

19:22 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-03-06

Eitjes rapen!

Poesti, Ryooko en Rikou kwamen vandaag op bezoek! Hun baasjes, Rikou's gastgezin en Poesti's nichtje waren natuurlijk ook van de partij...
We hebben eerst heel hard gekrost, gedold, gespeeld, kortom ons rotgeamuzeerd!
Daarna had Daphné een spelletje voorbereid! Op de grond lagen enkele eitjes van kindersurprise! Jammergenoeg niet die van chocolade maar de binnenste uit plastiek waarin de surprise zat! En Daphné had er nogal 'n surprise ingestoken hoor! In elk eitje zat een papiertje met 'n opdracht voor baasje en hond! Wij moesten een eitje kiezen, 't dan oprapen en de opdracht uitvoeren die erin zat! Ik heb moeten blaffen met m'n etensbak in m'n mond, Ryooko moest Maarten zijn veters opentrekken, Poesti moest blaffen vanop 'n bank terwijl z'n baasje Eva heel wat verder stond en Rikou heeft een appelsien opgeraapt!
Daarna hebben we pannenkoeken gegeten en zijn we halsoverkop vertrokken naar 't station. Baasje haar vriendje Maarten gaf 't tempo aan en geloof mij vrij dat 't een hoog tempo was hoor! Doordat de rijen aan het loket echter héél lang waren hebben Poesti en Ryooko toch nog hun trein gemist. Maar dat vonden de baasjes blijkbaar helemaal niet erg want ze hebben met gemak 't half uur wachttijd volgebabbeld!
Nu ga ik gaan slapen want ik ben bekaf.
*ZWAAI*
Eiko


In al haar enthousiasme vergeet Eiko de point van hun bezoek te vertellen! Twinkeltje heeft de hele namiddag foto's getrokken van deze fotogenieke honden en mensen! Hachiko organiseert namelijk een soort fotowedstrijdje voor de leukste, origineelste, zotste, etc foto. Meer info op de website van Hachiko onder de rubriek "HHH-gazet".

21:10 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |