30-12-05

Oud brood...

Gegevens:
In de winter wordt 't oud brood in 't vogelhuisje gelegd voor de vogeltjes.
Als de vogeltjes wegvliegen, valt er wel vaker een stukje brood op de grond.
Daar katten geen oud brood eten, blijft dat dus liggen tot...
Inderdaad ja, tot Eiko 't komt opvreten!

Verbaast het U dat Eiko in de winter de blaas van een muis lijkt te hebben? Ze zit om de haverklap aan de achterdeur om gaan plassen. Plassen? Mijn oren Koko! Brood opeten ja!
Dit is naar mijn mening een heel simpel probleem met een nog simpelere oplossing: het oud brood in de ton voor 't groenafval (hondveilig) gooien en in de bomen van die slierten en bolletjes voor de vogels ophangen!
Dan zouden mama en papa niet staan sakkeren als Eiko niet stante pede terugkomt als ze dat haar (op de foute toon) bevelen. En zou Eiko niet onder haar voeten krijgen als ze (uiteindelijk) afkomt! Mijn arm meisje... Maar ouders zijn en blijven ouders hé...
Waarom ik haar niet uitlaat? Mama wil niet aanvaarden dat je geen longontsteking krijgt van 5 minuutjes de hondjes uitlaten in de kou...

13:24 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

26-12-05

Prettige feesten allemaal!!!

Excuseer voor de lange stilte...
It's time to study...

Bij deze wil ik u wel even op de hoogte houden:
Op Kerstavond maakte Eiko kennis met Knorretje, 't zwarte kattinnetje van tante de dierenartse. 't Beestje is twee maand oud maar weegt nog steeds niet meer dan 400g (de grootte van 'n kitten dat net leert spelen). Er is iets mis met de hypofyse ofzo... Maar dat klein beest kan haar manneke staan hoor! Eiko deed er zelfs een stapje voor opzij!
Op Kerstdag gedroeg Eiko zich voorbeeldig bij m'n vriendje z'n thuis! Ik was echt trots!

Gisterenavond zat ik in de living m'n Petit Yervaiske op te eten zoals elke avond. En zoals elke avond mocht Eiko achteraf 't potje uitlikken... Ze lag echter te slapen op haar rooie Fatboy Doggybag en hoorde me niet meteen. Daarop vroeg mama zich luidop af of ze wel zou komen moest ik echt in nood zijn... Nog geen halve minuut en enkele keren lief roepen later kwam ze met slaapoogjes de living binnengespurt en mocht ze als beloning 't potje uitlikken. Maar om te antwoorden op mama's vraag: als ik in nood ben, ben ik meestal alleen en als ik alleen ben blijft Eiko meestal bij me. En dan nog, binnenshuis komt ze praktisch altijd stante pede.

16:42 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-12-05

het truukje werkt!

Het truukje met de leiband dat ik wou proberen, werkt!!!
Ik ben zo superhappy!!!!
Eiko gaat gewillig mee om te plassen, ik kan haar tegenhouden vanop afstand en gaat dus niet freten, ze komt met plezier terug en hierdoor ga ik haar verder uitlaten! Zelfs in deze kou!
Het feit dat het touw tussen haar poten verstrikt raakte is bijzaak. Grappig, doch bijzaak.

23:18 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-12-05

Waarom Veti Veti noemt!

School adopteert hulphond

Wat doe je als je school plots vijfhonderd euro wint?
Dat vroeg het Vrij Technisch Instituut in Harelbeke zich af. Net als vier andere scholen werd deze school in februari 2004 Klasse-laureaat met haar Tsunami-project. «Misschien kunnenwe een hulphond adopteren», stelde leraar Chris Strubbe voor. Daarvoor nam de school de vzw Hachiko onder de arm (HondenAfrichtingsCentrumvoor Hulp aan Invaliden door middel van Kleine Opdrachten). Enkele hulphonden demonstreerden op de speelplaats hoe zij feilloos opdrachten uitvoeren die voor hunbaasje te moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. De leerlingen waren meteen overtuigd. «Nooit eerder was het op de overdekte speelplaats zo stil», vertelt directeur Marc Vanhaecke. «‘Onze’ adoptiehond kwam in augustus ter wereld en luistert naar de naam Veti. Dat zijn naam verwijst naar de naam van onze school is extra leuk en dit schooljaar komt Veti zelfs op bezoek. Jammer dat hij hier niet veel kan bijleren.»
Bron: Klasse

En geloof mij vrij! Veti is een zalige hulphond in wording! Ik zag haar op 't vorige hulphondencafé waar 't kleine opdondertje prima z'n mannetje - excuseer - vrouwtje stond tussen al die grote afgestudeerde en volgroeide loebassen!

15:49 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-12-05

Hemelbedje

Dankuwel Skynet voor dit leuke verjaardagskadootje!!! Een vermelding en 'n poll! Dat kreeg waarschijnlijk nog geen enkele hond voor zijn verjaardag!
Uit die poll blijkt wel dat weinig hondjes voor hun verjaardag 'n hippe riem zouden krijgen! Dan ben ik lekker origineel!
Gelukkig had baasje geen tijd om haar écht grootse idee uit te voeren... Dan zou men haar helemaal gek gevonden hebben (dat is ze ook hoor). Ze wil voor mij namelijk een hemelmandje maken! Neen, geen mandje in de hemel maar een soort huisje rond mijn bedje namelijk een hemelbedje!
Waar 't idee vandaan komt? In de les en op kot merkte baasje op dat ik altijd op de donkerste plekjes ga slapen, wat mij toch redelijk logisch lijkt... Als ik echter de keuze heb tussen een zachte mand in 't licht of een harde koude vloer in de schaduw (iets donkerder) kies ik toch net voor m'n mandje. Nu was baasje zo vriendelijk om mijn dilemma op te lossen: het concept van 'n hemelbed verenigt zacht en donker!
Baasje tekende al 'n heel plan uit maar had door de naderende examens jammergenoeg nog geen tijd om haar fantasietjes uit te werken... 't Is dus op komst!
Hoeveel % van de stemmen zou 't hemelbedje weggekaapt hebben op de startpagina van de blogs? Meer dan de huidige 7% van de "hippe leiband"? Ik betwijfel 't....
Zou ik de eerste hond zijn met een hemelbedje?

High five!
Eiko, de beroemde assistentiehond!

16:07 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

14-12-05

Kdootje!!!

Gisterenavond was het zover!!! Na de mooie kaartjes kwam het grote kado! Ik kreeg een groene uitrolbare leiband van Pylones met roze bloemetjes!!! Mega mooi! Vind je ook niet? Baasje gaat 't gebruiken om me iets te leren... Ik ben benieuwd...

Ja, ik ga je leren van niet meer weg te lopen als ik je uitlaat!!!

22:15 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13-12-05

Zo zot als een kanon!

Ze heeft 't door!
Ze wéét dat 't vandaag een speciale dag is!
Ze is gewoon compleet geflipt!

10:37 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

10-12-05

Winner Mission I

U herinnert zich vast nog Mission I: koude nek....
De enige die een poging waagde, heeft logischerwijs ook gewonnen!
Dit voorstel is haalbaar mits enige aanpassingen en zal dus uitgevoerd worden vanals Eiko "Shake it" en "Help" helemaal onder de knie heeft.

Dit zijn de ontvangen tekeningen. Kan u de artiste al raden?
Juist ja! 't Is Nijn, de artiste die ook Kleintje tekent! Cool hé!
Klik erop om ze te vergroten!!!

Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com

20:12 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

08-12-05

Agribex!

Gisteren gingen we op uitstap naar Agribex op de Heizel in Brussel. 'n Soort excursie...
Manmanman... Was me dat een avontuur!!! Ik deed neuzeneuze met een kalfje, deed een stapje opzij voor een stier van 1595 kg, ging in op de curieuze blikken van 'n hele mooie geit, zat geplet in 'n taxi, keek naar Harry Potter and the goblet of Fire en was héél moe!
Ik verklaar me even nader...
Op de landbouwbeurs zagen we allerhande soorten beestjes, machines, .... We gingen ook naar een lezing over het boek "Dier en welzijn". Nu kan ik u zeggen dat de beste job voor een hond toch wel mijn job is hoor! Zeer gevariëerd, je ziet veel mensen, altijd veel voldoening van je werk, zeer nuttig werk, heel goed beloond,... What do you need more?
In de taxi heen en weer zaten we toch wel 'n beetje krap... Baasjes rolstoel paste net in de aangepaste kofferruimte van de Renault Kangoo. Jaja! U leest 't goed. Een Kangoo! Aangepast was ie wel! Ze paste er net in. Maar 't is een hemelsbreed verschil met onze auto! Ik zal nooit meer klagen dat ik teweinig plaats heb! Ik mocht niet op de zetel en moest dus op de voetruimte van één plaats op de achterbank "liggen". Ze hebben m'n kontje er moeten helpen in duwen!!! De verwoede pogingen op op de zetel te kruipen bij 't instappen werden steeds beantwoord met een vriendelijke NO en indien nodig 'n tik op m'n poten! Dan maar op de grond...
Normaal slaap ik in de film maar gisterenavond was ik ineens heel wakker! Daar had baasje niet op gerekend!! Baasje zat in 'n zeteltje daar ze anders in de "toegankelijke" zaal vlak voor het scherm moest zitten... Ik kon lekker tussen twee zetels meegluren! Mooie film hoor! En de popcorn onder de zetels was ook jammie! Wel vervelend dat 't licht niet aan ging na de film waardoor baasje en vriendinnen bleven zitten tot de lijst medewerkers na twintig minuten was afgelopen. Nooit gedacht dat zovéél mensen mee konden werken aan 'n film!
Nu ga ik maffen want ik ben eigenlijk nog moe!

Lief likje!
Eiko

20:40 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-12-05

Cursus Zwarte Piet!

Indien er ooit een cursus om Zwarte Piet te worden, wordt georganiseerd moet dit er zeker in staan.

Goede kindjes krijgen koekjes, stoute kindjes niet!
Flinke hulphondjes krijgen GEEN koekjes van Zwarte Piet maar misschien enkele van 't flinke baasje!

In 't midden van de les (in de pauze dus) kwam vorige week de Sint langs. Mijn medestudenten alias Pieten, vonden precies dat Eiko te mager was. Ze eigenden zich dus het recht toe om enkele handjes vol nicnacjes voor haar voeten te gooien!
Mijn schatje had daardoor enorme dorst, kon aan de helft van de koekjes niet waardoor ze zich enorm opjaagde en was de rest van de les wakker, vervelend en hongerig! Gelukkig konden haar darmen het verdragen, en lagen de Chocotoffs buiten bereik! Daar kan ik dus echt niet tegen!
Deze middag had de Sint gelukkig zijn Pieten de les gespeld. Ik heb een sterk vermoeden dat de Sint (assistente) autorijles kreeg van Chantal uit Merelbeke die nooit kan zwijgen over Hachiko en haar, eum, hem meenam naar een hulphondencafé een vijftal jaartjes terug... Eiko kreeg niks behalve een enorme knuffel van mij uit de Sint zijn naam!Dat is op termijn 1000 keer beter voor haar én voor mij!
Jammergenoeg herkende Eiko de Sint maar al te goed en was ze toch enorm opgewonden maar nog net gehoorzaam.

Vraagje aan andere hulphondenbaasjes: Kennen jullie hondjes de Sint ook zo goed? Vinden de Sint en zijn Zwarte Pieten jullie hondjes ook altijd de flinkste van al, gekeken naar 't aantal koekjes ze (willen) geven?

't Ergste vanal is dat de Sint vergeten is om Eiko een kadootje te brengen! Enkel chocolade of mensenspeelgoed en dat is niet voor hondjes! Zelfs geen nicnacjes!!! Erg hee... Loopt er nog ergens een Zwarte Piet rond die Eiko iets wil geven? Een tekening ofzo??

18:17 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-12-05

Shake it II

Jaja!!! Langzaam maar zeker begint Eiko door te hebben wat ze moet doen als ik haar vraag om even te shaken! Dit commando is bijna in de leerfase dus moet je er wel nog niet teveel van verwachten é... De snapfase is bijna voorbij en de instudeer- en de perfectioneerfase komen in zicht! Dit is het tweede commando dat ik haar bewust aanleer. Het eerste was help dat nu tussen de instudeer en de perfectioneer fase hangt. De andere zelfgefabriceerde commando's leerde ze eigenlijk vanzelf. Zo kent ze het woordje dat heel 't gezin zegt als je je best héél snel uit de voeten maakt, of die reeks woorden die aanduiden dat 't tijd is om even in de mand of op 't kussen te gaan liggen... Waarschijnlijk begrijpt ze nog tientallen van die woorden of gebaren, zoals smorgens de sleutelbos nemen. Als ik nog zo'n onbewust aangeleerd commando ontdek, laat ik 't zeker weten!

14:24 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |