06-11-05

FREETBEEST

Ik herinnerde me onlangs de raad: "Als je hond niet direct komt, blijf dan niet roepen. Ga door of verstop je. Als je blijft roepen denkt de hond 'baasje is daar toch, ik ga wel als ik wil'. Eens je zwijgt gaat de hond je zoeken omdat zij/hij niet alleen wil achterblijven."

Daarnet kwam ik op kot toe.(nvdr: ik zit op kot in een park zonder auto's) Miss was compleet opgewonden en mocht dus al snel uit de wagen om een plasje te gaan doen en de boel de inspecteren.
Toen we naar m'n kotje gingen met alle bagage kwam madam niet direct mee. Ik besloot die raad toe te passen...
Vijf minuutjes later ging ik kijken of ze nog niet aan de deur zat te wachten. Geen kat noch hond te zien.
Toen realiseerde ik me dat de Christoffel Colombus in Eiko enkele weken geleden ontdekt had dat studenten van blok 25 op een welbepaalde plaats (onder het keukenraam) graag afval dumpen. Daar zat het kieken van nen hond dus te freten. Lief roepen, boos roepen, verbaal straffen, ... Dat haalt allemaal niet uit, want ze eet. Eten is de allergrootste beloning (zeer goed zichtbaar aan haar staart). Haar bij me roepen heeft geen nut want ze wordt beloond om NIET te komen! Ook straffen is maar zot omdat ze tegelijkertijd beloond wordt!!! Daar de plaats waarover het hier gaat een glas/modderveld is, zou ik me er direct in vastrijden als ik haar eraf zou proberen te drijven.
Oplossing? Iemand vragen om haar enorm te straffen en haar eraf te trekken aan haar ketting (eens het verzet nutteloos is loopt ze mooi mee hoor) of wachten tot het eten op is (geen optie want er ligt echt massa's vuil).
Papa heeft haar aan haar overgevoelige oren eraf getrokken. O wat was ze daarna gehoorzaam! En kwispelen!!! RAZEND ben ik. ZO MACHTELOOS voelde ik me. Langs de ene kant hoop ik dat ze heel veel buikpijn heeft. Langs de andere kant dan weer niet omdat dat toch wel zielig is. Ze weet tegen dan zeker niet meer waarvan die krampen komen en ik zit met de geuroverlast.
Conclusie: Eiko is geen gewone hond. Pas niet alle regels op haar toe.
Iemand een oplossing om dit in de toekomst te vermijden?
Nu ze daar al meer dan één keer at, staat die plaats als een supermegaleuke plaats in haar geheugen gegrift. Hoe leuker de plaats, hoe meer ze zou doen om daarnaartoe te geraken. Ik zal het wel voelen de komende dagen. Ofwel moet die plaats heel slecht worden (door op al het vuil rooie peper te strooien ofzo of door haar met 'n waterslang te bespuiten als ze daar nog eens gaat) ofwel moet het afval gewoon opgeruimd worden. Nog ideetjes?

20:58 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wat doen met vuil?! Geen idee hoe je dit moet oplossen dit is nu het grootste probleem bij, vuil opeten, pas komen als het op is, zo kwam nox ooit met een kippepoot nog uit zen bek naar me toe, zal ergens een dode kip gelegen hebben, want een doodbijten zie ik hem niet doen! Je houdt het niet voor mogelijk wat mensen op straat gooien, etenresten, papiertjes, blikjes, brood,.... Noem maar op, voor een hondenpoep moet je op sommige plaatsen boete betalen maar ik vind zo afval veel erger, teneerste voor honden en kinderen gevaar om vergiftigd te worden en het verteerd meestal niet. Uiteindelijk kan je maar een ding doen, belonen als die dan toch uiteindelijk komt.

Gepost door: Maggy | 06-11-05

:-) bij deze dus meteen een voorbeeldje van de minder goede dingen die eiko uitsteekt he... hihi... nou ja het is en blijft een hond met instincten he!
Mss volgende keer een eekhoorn meepakken en deze opleiden om richting je kot te rennen dan volgt eiko mss ook!

Gepost door: g*lover | 07-11-05

vuil zomaar uit het raam gegooid? huh...

Gepost door: Leen | 09-11-05

De commentaren zijn gesloten.