04-11-05

Reactie

Reactie van lezer(es):"Je doet hier alsof Eiko een superhond is maar toen ik haar zag, vond ik toch dat ze op verschillende vlakken in de fout ging"

Ik geef het toe. Vaak ben ik te optimistisch. En als ik in een minder optimistische bui ben en me dus erger aan alle dingen die mislopen, post ik minder.
Dit wens ik hierbij recht te zetten. Eiko is een hulphond maar na bijna zes jaar (jaja, donderdag is het zes jaar!) afgestudeerd te zijn, is ze niet meer zo perfect als toen ze net haar diploma had. De eerste vier jaar ging het bergaf. Mijn schuld. De laatste twee jaar werk ik er weer heel hard aan en daarvan pluk ik nu de vruchten. Ik zie vooral alles wat goed gaat juist omdat het nog niet zo lang geleden veel slechter ging!

Even genuanceerd:
Eekhoorn: die dag liet ze 't beestje wegwandelen, maar toen er maandag eentje voor haar neus voorbij zoefde was ze erachteraan (tuurlijk hopeloos te traag ;) ). Ze had haar jasje en leiband nog aan.
Eerste demonstratie: toen kwam Eiko niet terug van 't hondentoilet en moest iemand haar gaan halen en deed ze die "help" niet goed.
Papieren zakdoek oprapen: ook hier gaat ze nog af en toe in de fout. Het scheurt en ik moet de ministukjes vantussen haar tanden prutsen.

Eiko is niet de "perfecte" hulphond. Er zijn hulphonden die veel gehoorzamer, sneller of "beter" zijn dan mijn Eiko. Eiko haar rappel (tot bij mij komen op commando) en algemene gehoorzaamheid kunnen nog een stuk beter. Indien u Eiko ooit ziet, keep in mind dat zij niet het perfecte beeld van 'n hulphond weerspiegelt op vlak van gehoorzaamheid en snelheid. Denk nu niet dat Eiko 'n ramphond is maar vele hulphonden zijn gehoorzamer dan mijn Ei. Voor mij is Eiko echter de beste. Ik zou wel graag hebben dat Eiko wat sneller komt, maar het feit dat ze me uitdaagt maakt ons samen sterker. Ook al test ze me vaak, komen we er wel. Tesamen lukt het ons wel. Ik wil geen andere dan Eiko. Toch zeker nu nog niet. Wanneer Eiko op pensioen gaat of zou komen te overlijden, wil ik een "waardige opvolg(st)er" zoals Miche - voorzitster van Hachiko, baasje van wijlen Honor (werd 13) en van Pistache(3) - het zo mooi verwoordde.

In de toekomst zal ik ook berichten als het slechter gaat of als ze iets mis deed. Vooral omdat ik jullie een correct en volledig beeld van het leven met een hulphond wil meegeven.
Maar onthou dit: een hulphond is een intensief opgeleide hond, geen machine.

18:22 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ja, ik heb soms ook van die situaties zoals bv. gisteren in het shoppingcentrum:
Ik ging samen met m'n hulphond naar de zeeman en plots viel de plasticzak -die al heel de tijd op m'n schoot lag- pardoes op de grond... Het toeval wou natuurlijk dat ik wel een beetje slecht stond nl. helemaal vooraan in de winkel waar er veel mensen door moeten en aangezien het apporteren bij mij ook nog niet gaat, zoals het een hulphond beaamt stonden er wss ook mensen te denken van: amai is da nen hulphond maar ik daarentegen was superblij omdat ik alleen weet hoeveel inspanning ik er al voor heb moeten leveren om tot dit resultaat te komen die nog wel zal beteren

Gepost door: je weet wel wie | 04-11-05

perfectie bestaat niet! Volgens mij is geen 1 hulphond perfect, of de beste, de een doet beter dit de ander beter dat...
Volgens u doet mijn hulphond alles, maar hij eet dan weer heel veel vuil wat irritant kan zijn. Ook is die soms te wild maar dat zal mss beteren binnen zoveel jaren.
Nobody is perfect ook niet bij de hulphonden, dat maakt ze mss juist zo uniek en bijzonder plus tblijven honden!!
Ik vind het wel knap dat je er zo eerlijk voor uitkomt, zo geef je geen vertekend beeld aan evt toekomstige hulphondeneigenaars.
Of je een waardige opvolger wil al dan niet dat is natuurlijk persoonlijk, de een wil dat de ander niet! Maar vergeet niet geen 1 hond is gelijk dus vervangen lukt niet in mijn ogen.

Gepost door: Maggy | 05-11-05

idd Ik wil nooit een vervanger voor Eiko. Wel 'n opvolger.
Dit zou ook niet eerlijk zijn noch tegenover de opvolger, noch tegenover Eiko.

Gepost door: Daphné | 05-11-05

Ik wil je gewoon even een prettig weekend wensen!!

Gepost door: heleen | 05-11-05

perfect perfect zou maar saai zijn he...

Gepost door: Leen | 05-11-05

Superhond bestaat niet Superman bestaat niet, superhond ook niet. Mensen maken af en toe fouten en honden ook. Je kunt alleen maar zo hard mogelijk je best doen om er samen iets van te maken.

Veel groetjes...

Gepost door: Kristoff & Beer | 08-11-05

De commentaren zijn gesloten.