10-10-05

Moe en futloos

Jammergenoeg gaat het niet over m'n haar zoals in de reclame van die super shampoo. Ik ben het die moe is. Ik kon m'n ogen amper openhouden deze voormiddag en deze namiddag was ik gewoon lui. Geen zin om iets te doen en alles leek enorm lastig.
Het was zelfs zo erg dat ik niet gereclameerd heb op de twee jaargenootjes die Eiko als nieuw speelkameraadje beschouwden in de pauze. Toen Eiko hun tennisbal niet meer wou afgeven - ze gebruikten gewoon onbestaande commando's en waren compleet verkeerd bezig - gaven ze 't op en liet Kruimeltje Eiko heel hard werken en gehoorzaam zijn voor een spelletje. Ok, ook dit mag eigenlijk niet, maar ik heb soms echt de fut niet om de hele tijd te gooien of de bal op te eisen. Enfin, als de gooier consequent is, juist en miniem beloont en erg erg streng is, sta ik het af en toe toe.
Maar ik ben dus moe en weet met mezelf geen weg. Niet slaperig maar gewoon moe in m'n lichaam, niet in m'n hoofd. Ok ik ga me er eens aanzetten, anders gebeurt er niks en ziet 't er morgen nog erger uit.

Les van Eiko: hoe bezorg ik mezelf een nieuwe bal
Je kijkt heel lief naar iemand met 'n balletje en daagt hem uit om het te gooien. Eens het je oren voorbijzoeft kross je erachteraan alsof je leven ervanaf hangt. Vaak kijkt de vorige eigenaar van de bal vertederd toe en is die blij dat hij iemand gelukkig kon maken door die bal te gooien. Eens de persoon op je afkomt spring je lichtjes grommend en hard kwispelend achteruit. Laat in geen geval de bal los. Loop enkele keren de ruimte rond om je overwinning te vieren. De vorige eigenaar zal snel afdruipen en jij hebt er een nieuw speeltje bij!
Ps: Probeer dit niet bij je baasje want die heeft dit door en roept je snel tot de orde. De hond is niet de baas over de mens, zegt baasje dan... Soms echter wel, weet ik ;)

19:19 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Eiko, gij zijt toch ogneloofelijk slim hé!

Gepost door: heleen | 10-10-05

* maar daphnétje toch,
ge zijt nog veel te jong om futloos te zijn. Zoek eens diep in jezelf, dan vind je een bron aan energie, daar ben ik zeker van. Laten we samen af en toe op zoek gaan.
En voor Eiko, zoals vaak ben je velen te snel af. En als limburger is dat bij mij misschien niet zo moeilijk. Maar ik neem het je niet kwalijk hoor, ik zou ook zo reageren. Vind je nog steeds een van de mooiste en liefste honden die ik ken.

Dikke zoen
Leen

Gepost door: leentje | 10-10-05

sorry SZorry dat ik je hondje even pikte. Maar ook ik voelde me moe en futloos en zo eventjes actief bezig zijn hielp echt wel. Maar vanaf nu zal ik dus ook niet meer met Eiko spelen. Maar ik heb ze toch bijna niet geaaid, alleen beloond met stem!

Gepost door: Kruimeltje | 12-10-05

Dat zei ik toch ook? Je mag er af en toe mee spelen, zeker op uw manier: veel moeten doen voor goeie maar minieme beloning (ni beter dan ik die kan geven)!
Ik snap wel dat da soms helpt en daarom mag da ook soms :)
Sorry als 't verkeerd overkwam...
xje

Gepost door: Daphné | 12-10-05

De commentaren zijn gesloten.