17-09-05

Gulzigaard!

Fado en Eiko hebben elk hun soort eten. Zo gebeurt het dat Fado's eten op is en Eiko 't hare nog niet, of omgekeerd. Daar ze elke dag samen eten krijgen, moet de ene dan wachten op de andere als papa vergeten is om op tijd een nieuwe zak te gaan kopen (wat ik al twee dagen vroeg maarja). Deze regel werd uitgevonden door mama: anders zouden de hondjes jaloers zijn op elkaar... Noot: in de natuur eet men in hiërarchische volgorde...
Gisteren at Fado de laatste kruimels uit zijn roze bak. Dus moesten ze beiden even wachten.
Tien minuutjes geleden kwam papa aan met de nieuwe voorraad brokken. Eiko liep op wolkjes en Fado sprong twintig pirouettes achtereen! Toen papa nog de rest van de brokken in zijn roze bak aan 't gieten was, ging ik al voorop met de meest dierbare schat van de hongerige hondjes die achter mij aanhuppelden.
Nu moet u weten dat ik de etenspot niet zelf op de grond kan zetten, wat ik enorm vervelend vind. Eiko vind eten zo leuk dat degene die haar eten geeft haar God is! Hoe meer ik het zelf kan, hoe liever ze me heeft. Ze is namelijk ook niet dom: ze weet maar al te goed dat ze enkel eten krijgt als iemand anders mij helpt :( . Maar enkele weken geleden vond ik de truuk! Ik kon de pot net op een houten kist zetten die voor Eiko de perfecte tafelhoogte had. Jammergenoeg moest die kist weer naar de zolder, het is namelijk een soort reiskoffer.
Toevallig stond de houten kist nog in de keuken! Ik vroeg de hondjes vriendelijk of ze plaats wouden nemen (beetje zoals Lady en de Vagebond) aan hun geimpoviseerde tafel, en plaatste de potten voor hun neus. Toen ik hen de toelating om te beginnen eten wierp Eiko zich meteen op haar feestmaal. Fado begreep het concept van een tafel nog niet zo goed, en bleef watertandend naar zijn brokjes kijken. Eiko schrokop zag haar portie zienderogen minderen en zag dat die van Fado status quo bleef... Dus gapte miss veelvraat een hapje van meneer genieter zijn brokjes weg! Na een verontwaardigde kreet van mijnertwege, kwam papa tussenbeide en zette meneer Fado de genieter zijn pot op de vertrouwde plaats, waar hij de volgende tien minuutjes brokje per brokje zijn potje naar binnensabbelde.

Voor wat hoort wat! Ik moet uren wachten op mijn ontbijt omdat meneertje zijn baas met de minuut vergeetachtiger wordt, en dan zou ik geen hapje mogen nemen als hij het gewoon laat staan???
Die is toch niet al te snugger hoor, zijn eten zo van onder zijn neus laten pikken ...


ps: Binnen een weekje zit ik op kot. Ook daar kan ik niet aan de grond. Maar papa beloofde mij een op maat gemaakt kistje voor miss Eiko... SUPER HEE!!!
Indien iemand zich echter geroepen voelt om dit zware werk over te nemen van een vergeetachtige man: MAIL MEEEEEE

15:59 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

°°° Hallo Daphné,
Hele mooie nieuwe achtergrond!
Onze 2 poezen hebben elk ook hun bakje.
Maar zij wisselen wel eens!

Groetjes en prettig weekend

Gepost door: emiel | 17-09-05

* Zo is het inderdaad! Niet slim om je eten te laten wegpikken :D

Gepost door: pam | 17-09-05

geen wissel mogelijk daar Eiko speciaal eten heeft tegen een allergie die zich uit in haar oren...
En een hond heeft slechts één soort eten nodig. Zijn darmen zijn daar zo op gesteld dat die compleet overhoop liggen als men van de ene dag op de andere van eten zou veranderen.
Daarom is het bij ons zo: elk zijn bak, elk zijn potje, en elk zijn soort brokjes!
Liefs

Gepost door: Daphné | 17-09-05

een beetje rondgesnuffeld op je blogje en ik begrijp nu waarom je trappen haat
groetjes
MJ

Gepost door: MJ | 17-09-05

eten Mijn zusje en ik hebben ook elk ons eten. Zij krijgt wel 3x per dag eten en ik maar 1x. Zogezegd omdat zij een teerder spijsvertering heeft en haar eten moet verdeeld worden. Ik geloof er niks van, de aanstelster... Maar mijn brokjes zijn wel veel groter dan de hare. NAH!

Gepost door: Beer | 17-09-05

° Das wel slim gezien!
Spijitg genoeg ben ikniet zo handig in die zaken..
Dus hopelijk is hij toch niet té vergeetachtig!

Gepost door: pam | 17-09-05

hey meid ben nog eens wat komen bijlezen!
t kotleven dat is inderdaad iets plezants! veel plezier!!!

Gepost door: g*lover | 18-09-05

De commentaren zijn gesloten.