26-08-05

mijn job, part 1

Goeiemiddag!!!
 
Ik heb besloten van een reeks postjes te starten waarin ik enkele kantjes van mijn job als assistentiehond aan bod laat komen.
Zo hoop ik te bekomen dat meer mensen het nut van een assistentiehond als ik gaan inzien. Hopelijk onthouden mensen dat men ons niet mag weigeren in publieke plaatsen (daaromtrent kwamen enkele collega's van mij woensdagavond op 't vtm-nieuws) en dat men ons niet zomaar mag aaien zodat we onze job naar behoren blijven uitvoeren!
 
Vandaag zal ik heb hebben over het oprapen van mijn leiband.

Mijn leiband is slechts één van de vele dingen die ik kan oprapen, maar het is wel één van de belangrijkste en één van de meest grappige. Zo breng ik mezelf netjes terug naar het baasje als ze de leiband laat vallen - perongeluk of express. Dit commando vinden mijn collega's en ik zo leuk dat we het vaak vanzelf doen, wat goed is omdat onze leiband dan niet op de vuile grond sleept of in ons pootjes verwikkeld raakt (wat een heel belachelijk zicht is).

Gebruiksfrequentie: Dagelijks
Fun-gehalte: Megaleuk!

Anekdote:
In een winkel lag een smal hellend vlak van ongeveer 2 meter lang. 't Baasje kon me voor of achter de rolstoel sturen, maar dan kon ik van dat glad geval vallen... Dus liet ze me gewoon los! Een vriendelijke winkelaar bracht me meteen terug naar m'n baasje lief. Na kort uit te leggen dat ik dat ook wel zelf kon, liet baasje de leiband opnieuw vallen en vroeg me die op te rapen. Zo had ik toch nog m'n leiband opgeraapt, en had die mede-winkelaar gezien wat een flinke hulphond ik wel was!
 
Indien er vragen zijn, mag je die altijd stellen via de link "reacties" rechtsonder.
 
Indien jullie dit een goeie rubriek vinden, laat iets weten! Dan komt er waarschijnlijk een vervolg!
 
ps: Indien mogelijk zal 't baasje een fototje van mijn kunsten als illustratie meeleveren ;) zoals vandaag!
 


13:43 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

alles is leuk om lezen dit is voor me eigenlijk een onbekende wereld die ik graag wil ontdekken... het ziet er inderdaad wel grappig uit als de hond met zichzelf kan gaan wandelen he ;-)

Gepost door: g*lover | 26-08-05

. Hopelijk zet je er geen foto bij als je 't over het commando 'besoin' hebt *LOL*

Gepost door: Twinkeltje | 27-08-05

?! seg eila!
Wat is er mis met mijn sexy kontje? je bent gewoon JALOERS :p

Gepost door: Eiko | 27-08-05

* Dit vind ik een heel goed idee, Eiko!

Gepost door: kaatje | 28-08-05

De commentaren zijn gesloten.